Vitorlázás

Kikapcsolták a balatoni viharjelzést

Már csak magukban és az odafigyelésükben bízhatnak azok, akik a Balaton vizére merészkednek horgászni vagy vitorlázni, mivel a viharjelző rendszert jövő áprilisig kikapcsolták. Ahogy az minden évben szokás, az idén is lekapcsolták a viharjelző rendszert a Balatonon. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan április elseje és október 31-e között segítenek a parti lámpák azoknak, akik a

5+1 film, amely a ramaty időben is elhozza a magyar riviéra hangulatot

Itt van az ősz, itt van újra és mindenki a borús horizontot kémleli. Elménkben felsejlenek a nyár szúnyogriasztó szagú szépiái. Aggodalomra azonban semmi ok: itt van 5+1 darab a hazai filmművészet csimborasszói közül, amelyek a magyar tenger körül forogtak. Jobb, ha bekészíted az Algoflexet, mert ezektől a filmektől biztosan átjár majd a balatoni láz. 1. […]

Arcok az elnökségből 3. rész: Böröcz István
2009 fontos év volt Böröcz István számára: azóta a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatója, és ebben az évben kezdett dolgozni a Magyar Vitorlás Szövetség elnökségében is.
Van még hely a Balatonon?
A Magyar Vitorlás Szövetség elmúlt éveiről, balatonfüredi kötődéséről, nemzetközi eredményekről, nem utolsó sorban a balatoni kikötők kihasználtságáról és a vitorlástársadalom összetételéről is beszélt a napokban tartott online előadáson a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára. Holczhauser András elmondta: a Balatont használnunk kell, de nem szabad kihasználni!
Reklám
Arcok az elnökségből 3.rész: Böröcz István
Arcok az elnökségből 3.rész: Böröcz István
UKKO UltraRun - Balatonalmádi
None
Van még hely a Balatonon?
Van még hely a Balatonon?
3 templomos Adventi geotúra Dörgicsén
None
Hírek a Hídról: Zajlik a tervezés, előkészítés, a bizottságok kialakítása az MVSZ - ben!
Hírek a Hídról: Zajlik a tervezés, előkészítés, a bizottságok kialakítása az MVSZ - ben!
Arcok az elnökségből 2.rész: Domonkos Szilárd
Arcok az elnökségből 2.rész: Domonkos Szilárd
Geotúra a Koloska-völgyből a Tamás-hegyre
None
Geotúra a vulkánok és hévforrások világába
None
XIX. Gardália Napok a Levendula Ház Látogatóközpontban
None
Reklám
Továbbra is a Balaton a legnépszerűbb

Szeptemberben a belföldi vendégek a tavalyihoz hasonló intenzitással utaztak, így továbbra is a magyarok tartották mozgásban a hazai szálláshelypiacot. Az egész évben nyitva tartó szállodák teljesítettek a legjobban a Balaton térségében is, ahol a belföldi forgalomélénkítő kampány támogatásának is köszönhetően több mint 150 ezer vendégéjszakát töltöttek el. Augusztus 24. és szeptember 30. között zajlott az

9 balinnal akartak hazamenni a Balatonról, de lebuktak - akár öt év is lehet az ára
Résen voltak a balatoni halőrök, akik hosszas megfigyelés után ellenőriztek egy háromfős társaságot az északi parton. A horgászok 9 balint tartottak meg, de csak egy volt szabályosan elkönyvelve a fogási naplójukban. Az egyik pecást öt évre eltilthatják a balatoni területi jegy váltásától.
Már megszoktuk, hogy kiscicát mentenek a tűzoltók a tetőről, de hogy galambot?!
Egy hotel tetején került szó szerint szorult helyzetbe egy galamb a keszthelyi Galamb utcában.
Városi biciklizés – mire figyeljünk?
Hirdetés - Az utóbbi pár évben egyre népszerűbbé vált a városi biciklizés, ami nem sportolási lehetőségként tekint a kerékpározásra, hanem a bicikli közlekedési eszköz, és a használatával járó életmód élményeit helyezi előtérbe.
Oscar – mesterséges intelligencia hajóbalesetek ellen

A november 8-án rajtoló Vendée Globe szóló földkerülő versenyen már a résztvevők több mint felét segíti az ütközések elkerülésében az Oscar nevű különleges eszköz

Káprázatos panoráma a keszthelyi hegység legdélebbi kilátójából

A Festetics-kilátóról, annak ellenére, hogy csak kevéssel 230 méter magasságban emelték, pazar látvány tárul elénk.

Hogyan?! Állatszőrvizsgálat a Kis-Balaton Látogatóközpontban?!
Ismeretterjesztő foglalkozások, vízi makrogerinctelen vízvizsgálat, mikroszkópos előadással, de lesz állatszőröket, növényi részeket vizsgáló foglalkozás is. Ez mind Keszthelyen vár!
Márton-napi libaságok 2020 Balatonkenese

A balatonkenesei Tájházban 2020. november 14-én 14 órakor kezdődik a Márton-napi libaságok rendezvény.

Magyar Nyelv Hete 2020 Balatonfüred

Egyhetes programsorozattal ünneplik Balatonfüreden a Magyar Nyelv Napját 2020. november 6-15. között.

Reklám
A COVID miatt pótlóbuszok közlekednek a fenyvesi kisvasút vonalán
A Balatonfenyvesi Gazdasági Vasút teljes vonalán Balatonfenyves és Somogyszentpál között pótlóbuszok szállítják az utasokat, mert az egyik vasutas dolgozó COVID tesztje pozitív lett.
Töretlen a Balaton népszerűsége ősszel is

Többnyire a belföldi turizmus jellemezte 2020 szeptemberét: a Balaton térségében az összes vendégéjszaka negyedét regisztrálták.

Kvíz - Pecázás az őszi-téli Balatonon
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!
Hamvas Bélára emlékeznek Füreden a Magyar Nyelv Hetén

Egy hétig tartó programsorozattal ünneplik Balatonfüreden a Magyar Nyelv Napját. A Hamvas Béla előtt tisztelgő rendezvényen könyvbemutató, koncertek, versek, improvizációk és finom borok várják majd a nagyérdeműt. A november 6-15. között zajló programsorozathoz ezúttal a Hamvas Napok rendezvényei is kapcsolódnak. A magyar irodalom örök megosztó, egyben legendás szerzőjét, a hazai irodalom és bölcselet egyik legnagyobb […]

Nálatok is laknak sünik a kertben? Vigyázzunk rájuk!
Már a legkitartóbbak is lezárják a nyaralóban a vizet, felkészülnek a télre. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület arra figyelmeztet, hogy a levél- és rőzsehalmok ideális búvóhelyek a telelésre készülő állatoknak.
Rekordot repült Dolhai Krisztián

Dupla rekordot állított Dolhai Krisztián pilóta szombaton. A rekordrepülés körülményeit Vörös Gyula felügyelte az FAI sportkódex 10. fejezetében leírt szabályrendszer alapján – olvasható az mrlsz.hu-n. Két rekordot született: repülés zárt pályán leszállás nélkül: 1036,073 km táv 1000 km-s zárt pályán elért legnagyobb sebesség: 154,875 km/óra.  Mindkét rekord nemzeti rekord és világrekorddá való nyilvánítása is folyamatban van.

Így utazunk jövőre

Az emberek jelenleg leginkább arra vágynak, hogy újra együtt lehessenek a családjukkal és a barátaikkal. Arra még egy ideig várni kell, hogy újra turisztikai céllal utazzunk, de néhány érdekes trend már most látszik a szállásfoglalási szokásokat illetően – derült ki az Airbnb felméréséből. Míg a pandémia előtt jellemzően a szabadúszók és digitális nomádok számára volt

Elkezdték kiépíteni Tihany új kapuját

Már több, mint egy éve, hogy megkezdődtek az egyeztetések a tihanyi Rév melletti terület és az azon álló, leromlott állapotú épület sorsáról. Végül egy több fordulós pályázat kiírása után megkezdődhettek a felújítási munkálatok. A tihanyi Rév környezetében lévő két magántelek helyi és országos szempontból is fontos, frekventált és kiemelt fejlesztési terület, ennek ellenére meglehetősen hányattatott […]

Vendée Globe arcképcsarnok: Pip Hare
Pip Hare későn, 35 évesen fedezte fel a szóló vitorlázást. Nem mintha nem vitorlázott volna korábban – 15 éves profi skipper karrierrel a háta mögött a brit kormányos azóta több tízezer mérföldet vitorlázott, többek között 2 Mini-Transatot és egy Transat Jacques Vabres-t. Lassan alakította Vendée Globe projektjét a megfelelő időpontig. Isabelle Autissier könyvei által inspirálva Pip álma a kiemelkedő női skipperek által kijelölt út követése, önmagát egyszerre kalandorként és versenyzőként definiálva.
Hírek a hídról
Újraindul a Hírek a hídról, a Magyar Vitorlás Szövetség havi tájékoztató összefoglalója, amely minden hónap első hétfői napján kerül majd fel a www.hunsail.hu weboldalra, a Magyar Vitorlás Szövetség Facebook oldalára, valamint email formájában is eljut az MVSZ teljes tagságához. A cél egyértelmű: megfelelő tájékoztatás nyújtása a tagoknak a szövetség működéséről, a célokról, a struktúrák kialakításáról, a döntésekről, a tervekről, az előkészítésre váró feladatokról.
Szeptemberben is a Balaton volt a legnépszerűbb úticél
Nőtt a szállodákra eső vendégéjszakák aránya is.
Minicunami Törökországban – videóval

A görögországi Számoszt október 30-án 7-es (a török hatóságok szerint 6,6-os) erősségű földrengés rázta meg, amelynek nyomán szökőár is kialakult, leginkább Izmirt sújtva. A földrengést Bulgária, Törökország, Görögország és Észak-Macedónia egyes városaiban is érezni lehetett, de a legkomolyabb károkat Izmirből és a görög szigetekről jelentették. A fő rengést hat utórengés követte. A szárazföldön túl a

Szívesen fest csendéleteket az alsóörsi Nagy Ágota
Nagy Ágota festő Veszprémben született, gyermekkorát Lovason töltötte. Ebben az időszakban kezdett kibontakozni érdeklődése a képzőművészetek iránt. Jelenleg Alsóörsön él és alkot. Tizennyolc éve aktív tagja az Alsóörsi Képzőművészeti Egyesületnek, korábbi nevén az Alsóörsi Föstőörsnek.
Így használd az élményfürdőket a járvány idején!
A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése után sok minden mással egyetemben a gyógyfürdőket is gyorsan bezárták, de az első hullám lecsengésekor újra kinyitottak. A fürdőkben azóta szigorú rendszabályokat hoztak, ezeket mutatjuk be.
V. Mikulás Regatta
None
GasztroPiknik és Karácsonyi Vásár Balatonlellén
None
II. Adventi vásár a Kistehénben
None
Jazz koncert és Márton napi borvacsora
None
Betlehem állítás 2020 Balatonfüred

2020. november 27-én 17 órakor kezdődik Balatonfüreden, a Piros templom előtt, a Szent család és a három királyok című szoborcsoport felállításának ünnepe.

Keszthely megújítására írt ki építészeti ötletpályázatot az MMA
A város a következő 10–15 évben egy magas szintű szolgáltatást nyújtó balatoni sétányt és szórakoztató központot alakítana ki.
8. Országos Rajzfilmünnep - Online
None
Jelentős átalakítás előtt a keszthelyi Balaton-part: várják az ötleteket

Egy magas szintű szolgáltatást nyújtó, multifunkcionális együttest szeretne kialakítani Keszthely városa a Balaton partján.

Az otthon – zenés családlátogatás
None
Egyre falánkabbak a rablóhalak, így fogj nagy csukát
Az ősz nemcsak a nagy pontyok megfogására alkalmas, hanem a rablózásra is. Ahogy hűl a víz, úgy lesznek egyre falánkabbak a csukák, süllő, harcsák, hiszen készülnek a téli vermelésre.
Reklám