Vitorlázás

Rekordszámú résztvevő a WASZP Európa-bajnokságon
  Rekordszámú résztvevővel indult a WASZP Európa-bajnokság a Garda-tavi Malcesinében. A 94 főt számláló mezőnyben 14-től 55 éves korig kicsik és nagyok együtt küzdöttek a Garda-tó egyik legszebb helyén. Az osztály versenyről versenyre egyre magasabb tempót diktál. Egy pillanatnyi bizonytalanság a manőver előtt biztos borulást jelent. Míg a korábbi két évben a mezőny màsodik fele
Balaton by night! Kivilágított látnivalók
Tudtad, hogy van óriáskerék Fonyódon, amely este színesen kivilágítva pompázik a Balaton-parton? Összegyűjtöttünk néhány látványosságot a tó körül, melyek napnyugta után is jól mutatnak. A fényárban úszó kilátók vagy templomok mellett csak a szezonban, vagy csak az elkövetkező napokban látható érdekességeket is mutatunk.
Ebben a moziban szarvast is etethetünk!
Kertmoziba indultunk, de a filmvetítés előtt almával etettünk meg egy dámszarvast. Mindig is tudtuk, hogy a Balatonnál bármi megtörténhet! Nézd meg a videókat, garantáltan elolvadsz a látványtól.
Piknik és rockzene! Ilyen mise nem volt még Siófokon!
Zsúfolásig megtelt a város legszebb panorámájú római katolikus kápolnája Siófok-Sóstón, ahol többen plédeken ülve hallgatták a misét. A hívek különleges zenei élményben részesültek: Szilas Imre, a magyar beatmise megteremtője személyesen játszott együttesével a kis kápolna megújulását ünneplő istentiszteleten.
Reklám
Az Auer fesztivál utolsó napi programja
None
Amarcord Ensemble, Langer Ágnes és Fülei Balázs
None
Korossy Quartet, Maxim Vengerov és a Mendelssohn Kamarazenekar
None
Az Auer Trió Kamaraestje
None
Jazz à la Balkan / Borbély Mihály Balkán Jazz Projekt
None
Avi Avital és a Mendelssohn Kamarazenekar
None
Öcsi geotúra
None
Nézze, ilyen színű a Balaton a világűrből!
None
Ezek a legjobb zalai strandok!
Zala megye minden balatoni településén található legma­gasabb minősítéssel bíró strand, s különleges kínálatot nyújtó is több helyen. A közelmúltban hirdette ki a Balatoni Szövetség a Kék Hullám zászló strandminősítő rendszer eredményeit.
Reklám
Jazz & Karos 2019, Zalakaros

Kellemes környezetben, kézműves vásár és borházak kínálata mellett hallgathatunk jazz és funky zenét Zalakaroson 2019. október 5-én a Jazz & Karos rendezvényen.

Zalakaros – Kis-Balaton Futóverseny 2019

4. alkalommal rendezik meg 2019. szeptember 21-22. között a Zalakaros – Kis-Balaton Futóversenyt, melyen vasárnap 6, 10, 21, 34 km-en mérhetik össze erejüket a futók.

Szüreti szőlőkapkodó 2019, Zalakaros

2019. szeptember 7-én rendezik meg Zalakaroson a Szüreti szőlőkapkodót, amely a hagyományokhoz híven szüreti felvonulással kezdődik.

Mr Prezident is az M7-en
Érkeznek a sztárok a fonyódi Retro Balaton Fesztiválra. Többen veletek együtt az M7-en bosszankodnak, de a buli és az őrület pontosan indul. Gyertek!!!
Szent István napok 2019, Zalakaros

2019. augusztus 17-20. között rendezik meg a Szent István napokat Zalakaroson minden nap élőzenével, kirakodó vásárral, borokkal és tűzijátékkal.

Miért volt különleges a Kékszalag? - beszámoló a versenyről

Átlagsebességek, időjárási viszonyok, nyilatkozatok - kiderül, mi történt a versenyen, amely a sportszerűségről is nevezetes lesz.

Zalakarosi Bornapok 2019

12. alkalommal rendezik meg a Zalakarosi Bornapokat augusztus 8-11. között zamatos borokkal és fantasztikus koncertekkel

Utcafesztivál 2019, Zalakaros

2019. augusztus 1-4. között utcazenészek és utcaművészek lepik el Zalakaros központját, akik minden este szórakoztatják a vendégeket a Dísz és a Gyógyfürdő téren.

Így cirkuszolnak Richterék a Balaton közepén - mutatjuk!
Ifj. Richter József vágtázó lovak hátán olyan kunsztokra is képes, amire senki más a világon. Megmutatta, hogy mit tud száguldó motorcsónakokon.
Reklám
Csótányok a nyaralóban – mit lehet tenni ellenük?
Hirdetés - Kellemetlen kis meglepetés lehet, ha nyár elején vagy hetek elteltével nyaralódat nem üresen látod viszont.
Vastag Csaba nagyzenekaros koncert
None
DOSZ FESZT
None
Békakirály - óriásbábos performansz - Gyenesdiáson
None
Füst és égés nélkül
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentései szerint ma több mint egymilliárd ember dohányzik a világon, és ez a szám – a népességnövekedési előrejelzésekre figyelemmel – 2025-ben is hasonlóan alakul. Tehetünk-e valamit azért, hogy a dohányzással kapcsolatos ártalmakat csökkentsük? A cikk társadalmi célú reklám, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft. Az egyértelmű, hogy a dohányzás káros az
A Swing Királyai
None
UtolShow Free Alcohol Party
None
Legendák a levegőben Balatonkeresztúron
Látványos légi programok várják a hétvégén az érdeklődőket a balatonkeresztúri reptéren. Itt lesz a szlovák Retro Sky Team is, akik világháborús légiharcot produkálnak majd a felhők között.
Bohém Rapszódia az örvényeshegyi kertmoziban
None
IX. Országos kismotorszerelő bajnokság györöki futama
None
Huszárok kísérik majd az Anna-bál szépét
A Nemzeti Lovas Díszegység hat tagja kíséri majd szombaton a tavalyi, a 193. Anna-bál szépét, amikor körbekocsikázik Balatonfüreden, és ők adják majd a díszkíséretet az idei bálszépe vasárnapi kocsikázásakor is.
Györöki Nyári Tárlat: Eszik Alajos festőművész kiállítása
None
Dencs Judit festőművész kiállítása
None
Györöki Nyári Tárlat: Váli Dezső festőművész kiállítása
None
I. Lélek zene fesztivál
None
Baleset az M7-en, egy sáv járható
A helyszínen vannak a tűzoltók és a mentők is.
Le akarta lőni a nyaralójának kertjébe tévedt fiatal vizslát (videóval)
Néhány napja verték agyon egy nyaraló kiskutyáját, most is majdnem tragédia történt, pedig csak úszkáltak a vizslák.
Peter Harken – Megkerülhetetlen név a vitorlázásban
A Harken név minden vitorlázó előtt ismert, hiszen az amerikai vállalat az Optimisttől a maxikon át az Amerika Kupa-hajókig minden méretű és fajtájú vitorlásra gyárt felszerelést. Peter Harken, a világhírű vállalat egyik alapítója és tulajdonosa az Aqua Magazinnak adott exkluzív interjút. Aqua: Hogyan és mikor került először kapcsolatba a vitorlázással? Peter Harken: A Manila Yacht
Titkos búvóhelyeken jártunk a Balatonnál – ha kell egy hely...
Szenvedély, szeretői viszony, izgalom, szex, megcsalás... de hol történik mindez? Ne legyünk álszentek, ha nem vagyunk érintettek, akkor is érdekel, hogy hol csinálják azok, akik megteszik. Nézzük a balatoni szállások titokzatosabb oldalát.
Miért jó a „Kékszalagozónak”?
Kezdhetném is ezzel a vicc átirattal, melynek az eredetije, hogy miért is jó a mazochistának. Mert ha rossz, akkor jó, ha jó, akkor rossz, tehát jó. Szóval miért is jó a Kékszalag vitorlásversenyzőinek? Kár is volna tovább fejtegetnem, mert a végső konklúzió az, hogy igenis jó! Mert akármilyen rossz, mégiscsak jó ez nekünk, különben miért állnánk oda a rajthoz és indulnánk évről-évre ezen a versenyen, szinte mindig valami új kihívást kapva a természettől is.
Végre egy rendes bor…
Paloznakon majdnem 30 éve van borverseny, rizlingek és termelőik versenyeznek egymással. Paloznaki lakosok vagy szőlősgazdák nevezhetnek, de Czeglédi Ákos polgármester elmondása szerint lovasiakat is hajlandóak fogadni.
Lezárják a balatoni bringakör egy szakaszát
Az M76-os út építése miatt Balatonberénynél. Augusztus 5-től egy éven át tart a lezárás.
A Jackson testvérek hódítják meg a Balaton északi partját
Augusztus 1-3. között tartják a nyári balatoni jazz rendezvények legrangosabbikát, a Paloznaki Jazzpikniket, amely már nyitó napján is olyan csemegét ígér, mint a Michael Jackson testvérei alkotta The Jacksons fellépése. De a Jacksons mellett a '80-as évek slágergyárosa, Rick Astley is az egyik húzóneve lesz az idei eseménynek, csakúgy mint a 30 éve indult, acid jazzben úttörőnek számító, műfajt teremtő The Brand New Heavies.
Ismerkedjen a kortárs művészet rejtélyes világával a Balatonon
Ha idén szeretne új ízt adni a szokásos balatoni pihenésnek, akkor érdemes Lovasra látogatni, ahol a strandolás mellett a kortárs művészet rejtélyes világával is megismerkedhet.
Reklám