Vitorlázás

Hangtálfürdő a Balaton közeli jurtában
Lakás, nyaraló, múzeum, meditáló hely? A Balatonnál is egyre népszerűbb elődeink praktikus, hordozható lakása, a kerek jurtasátor.
Traccsparti Csányi Sándorral
None
Traccsparti Borbély Alexandrával
None
Traccsparti Dolák-Saly Róberttel
None
Reklám
Vitorlázás a Virtuális Valóságban
Az Ocean Sailing SE a Budapest Boat Shown fogja bemutatni a vitorlázást a VR-ban (Virtuális Valóság), ami egy hatékony és intenzív oktatási eszköz. Az egyesület 2021 óta sikeresen használja vitorlás oktatási segédeszközként.
Ördög Nóriék különleges helyről nézték az év első naplementéjét - fotó
Ördög Nóri és családja nagyon szereti a Balatont, már szinte második otthonként tekintenek rá. Így nem meglepő, hogy az újévet is ott töltötték.
Életveszélyesen megsérült egy nő a Balatonnál vasárnap este
letveszélyesen megsérült egy 21 éves polgárdi nő, aki Balatonfőkajárnál eddig ismeretlen okból letért az útról egy kanyar után Peugeot típusú autójával, fának csapódott és a tetején állt meg január 2-án este.
Fantasztikus: a Balaton-felvidékről láthatóvá váltak az Alpok vonulatai
None
Szaunaőrültek hétvégéje
None
Ki vagy te? Dr. Almási Kitti előadása
None
Ittas hajós akadt a horogra
Hosszúra nyúlt a szilveszteri buli vagy csak a tavaszias időt ünnepelte az ittas hajós?
Keszthelyi karnevál
None
Kiss Tibi - Aranyakkord
None
Reklám
Dumaszínház - Mesteremberek
None
A Veszprémi Állatkert ecsetfülű aprósága kimaxolja a cukiságfaktort
Az újévi kismalacot, az aprócska ecsetfülű disznót a mamája nem táplálta, ezért a kritikus első két hétben Marokházi Katalin vette magához a csíkos csöppséget, és vállalta otthonában az éjjel-nappali szolgálatot, a kétóránkénti etetéseket.
A Balatonról lehetett látni az Alpok havas hegycsúcsait

A Csobánc hegy tetejéről látható Sümeg vára, s mögötte jobbra 160-200 kilométerre az Alpok (Schneeberg) havas hegycsúcsai.

Jön a 2. Téli Balaton-átúszás

Tihany és Szántód között rendezik majd meg a 2. Téli Balaton-átúszást az előzetes tervek szerint február 19-én – olvasható a balatontelevizio.hu-n. Bárki nem nevezhet erre a megméretésre, előzetesen bizonyítania kell, hogy bírja a hideget, képes letempózni az 1.2 kilométeres távot a várhatóan jeges, embernek nem való hőmérsékletű Balatonban. Ehhez kvalifikációt rendeztek, két részletben, a Velencei-tavon, […]

Harmincmillió eurós rekord a Greenline Yachtsnál

A Greenline Yachts a 2021-es évet mintegy 30 millió eurós bevétellel zárja, ami a hajóépítő cég történetének legnagyobb összege. A vállalat jelenlegi rendelésállománya több mint 50 millió euró, méghozzá környezettudatos és modern technológiai megoldásokra vágyó ügyfelektől, akik elsősorban a nagyobb modelleket keresik. Ezek aránya 2018-ban 40 százalékot tett ki, 2021-ben a 12+ méteres hajók már

Idén sem fogunk unatkozni Balatonfüreden: Íme a város 2022-es programjai

Balatonfüred kulturális programkínálata mindig is kimagaslott a régióban, akár gasztronómiáról legyen szó, akár képzőművészetről, sportról vagy irodalomról. Ezt a tendenciát kívánja folytatni a város 2022-es programkínálata is – áll a balatonfured.hu-n Balatonfüred turisztikai kínálata, kulturális vonzereje kimagasló a térségben, a jelentősebb rendezvények nemcsak vendégeket vonzanak, hanem alakítják és meghatározzák Füred arculatát. Ugyanakkor évek óta gondot […]

Musicallel, kiállítással és éjszakai síeléssel lendülhetünk át 2022-be

Csak megértük ezt is! Itt van 2022 és még így a járványhelyzet alatt sem igazán panaszkodhatunk a Balaton környéki programok változatosságát illetően. Lesz itt minden mi szem szájnak ingere: musicalek, gálakoncert, fotókiállítás, éjszakai hófutás, gyerekdarab és borvacsora is, de ha esetleg az olasz-tudásunkra férne rá egy bebikázás, ennek sem lesz akadálya. A Balaton.hu ajánlja:Január 8: […]

Fantasztikus fotó: a Balatonról lehetett látni az Alpokat
Nem mindennapi felvétel.
Ilyen a leapasztott Tisza-tó madártávlatból

Ezekben a hónapokban egész más képet mutat az ország második legnagyobb tava. A biztonságos üzemeltetés és az árvízvédelem miatt a téli időszakra minden évben leengedik a Tisza-tavat, amely ilyenkor egész más arcát mutatja. Édesvízi szivacsok, kagylók, fatuskók bukkannak elő, ahogy a víz visszahúzódik, sőt, egy évtizedekkel ezelőtt elsüllyedt hajó roncsa is láthatóvá válik – írta

Reklám
Lenyűgöző volt az idei első naplemente Balatonfüreden
A színek valósággal szíven ütötték az embert újévkor a Balatonnál.
Pesten termesztette a kábítószert, a Balatonon meg eladta
Lezárt akta – kábítószer-kereskedelem miatt befejezte a nyomozást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság. Egy 25 éves herendi fiatalemberrel szemben folytattak büntetőeljárást a rendőrök.
Minden pezsgőzés ünnep a balatoni borász szerint
Egyre több balatoni borász kínálatában jelennek meg a saját készítésű pezsgők. Az elmúlt húsz évben újra fellendült a pezsgőkészítés hazánkban, a kínálat színesedett és a minőség is jelentősen javult.
Megdőlt az országos újévi rekord - A Balaton környékén volt a legmelegebb
Tavaszias tél vagy télies tavasz volt inkább az utóbbi napokban? El sem tudjuk dönteni, Keszthelyen és Balatonakalin is 17 fok feletti volt a hőmérséklet.
A bodorka lett a 2022-es év hala
A bodorka a Balatonban is előfordul. Erről a fajról nevezték el a balatonfüredi Balatoni Vízivilág Látogatóközpontot.
Monte Carlo Yachts – MCY 70

A Monte Carlo jachtok természetes evolúciójának egyik mérföldköve ez az egyedi dizájnú jacht. Az MCY 70 összhangban tartja a luxust és az eleganciát, mindemellett nagyon magas szintű kényelmet nyújt. Az új motoros jacht tökéletesen megtestesíti a Monte Carlo Yachts értékeit, valódi otthon – távol az otthontól. Belső berendezése egyedi és elegáns, a geometrikus minták és

Mától drágul a horgászat is

Bár 2022-től drágul a horgászat, a somogyi egyesületi vezetők szerint a tagság zöme jövőre is hódolni kíván a szenvedélyének. A Gyertyános Horgászegyesületnél az éves területi felnőtt engedély ára nem változik, 2022-ben is 45 ezer forint marad. A sporthorgász napijegy ára jövőre viszont 2200 forintról 2500-ra emelkedik, míg a sporthorgász éves területi engedély az idei 22

Gyásznap lesz Tapolcán – fotók a négy életet követelő vonatbalesetről
Tapolca polgármestere január 2-át gyásznappá nyilvánította, mivel a városban 1-jén négyen meghaltak egy vonat és személygépkocsi ütközésében. Mindannyian fiatalok voltak.
Aranyhalak, boszorkánysipka és római harcos a vízben
A festői szépségű Malom-tó partján örömfutás várta szilveszter délelőtt a családokat, ezt követően a legbátrabbak megmártózhatnak a 17 C hőmérsékletű tóban.
Tragédia! Négyen meghaltak, amikor vonattal ütköztek Tapolcán
Közúti közlekedési baleset történt 2022. január 1-jén délelőtt Tapolca közigazgatási területén, ahol egy személygépkocsi és egy vonat ütközött össze. Kora délutánig szünetel a vonatközlekedés Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget között.
Kedvenc fotóink - 2021
Látnivalóban és képanyagban igen gazdag volt az elmúlt esztendő szerkesztőségünkben is, ebből hoztunk most egy csokorra valót.
Elképesztő helyzet a Balatonnál – ezért nem dőlt meg ott a melegrekord
101 éves melegrekord dőlt meg Magyarországon szilveszter napján. Volt, ahol 18 fokos csúcsértéket mértek, de szinte mindenhol magas értékeket regisztráltak. Kivéve a Balaton partján.
Százan fürödtek meg szilveszterkor a Balatonban
Napsütés és pálinkázás a vízben. Szilveszteri csobbanást tartottak az ábrahámhegyi strandon december 31-én.
Ezek a módosítások lépnek érvénybe a 2022-es horgászrendben

Kisebb változtatások mellett két jelentősebb enyhítés is szerepel a 2022-es Balatoni és a Behúzós Horgászrendben – adta közre weboldalán a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. A jelentősebb változtatások között sorolják, hogy az áprilisi csónakos tilalom szövege jelentősen változott. Ahogy az északi parton korábban is létezett egy part menti sáv, ahol kizárólag nappal és kizárólag békés halakra […]

Még évekig ömölhet a fekáliával szennyezett víz a Tisza-tóba

Több mint tíz éve folyik erősen szennyezett víz a Tisza-tóba két patakból – egyebek mellett ez derült ki a Magyar Tudományos Akadémia Nemzeti Víztudományi Program Irányító Testülete által szervezett Nagy tavak konferencián. Az Eger- és a Laskó-patak 2010 óta erősen szennyezetten folyik a Tisza-tóba. A két patak már egy évtizede az erősen szennyezett kategóriába tartozik,

Boldog új évet! - a likeBalaton olvasóit köszönti Mihályi Jeromos, a tihanyi apátság vezetője
2022 van. Boldog új évet kívánunk! Ez a mondat hallatszik most oly sokszor. De hogyan lehetünk boldogabbak?
Ezeké az elengedhetetlen élőhely-fejlesztéseké volt az idei év
Sikeres fejlesztések valósultak meg idén a nemzeti parkokban. Az Agrárminisztérium évzáró közleménye szerint ?szerencsésnek mondhatja magát, aki szívesen töltekezik a hazánk természeti örökségének felfedezése közben." Azt is hozzátették: élménygazdag programok, sokszínű élővilág és felújított, családbarát szálláshelyek várnak mindenkit, a védett természeti területektől csupán egy karnyújtásnyira.
Szilveszteri óévbúcsúztató fürdőzést tartottak Ábrahámhegyen

Az Ábrahámhegyi strandon egy utolsó 2021-es, közösségi mártózásra hívtak minden bátor érdeklődőt.

Holnap indul a strandszezon Orfűn!

Orfűn a legbátrabbak már az év első napján, január 1-jén megkezdhetik a strandszezont. A Húsz22 Jeges Újévi Csobbanás résztvevői január 1-jén 11-kor ezúttal is összegyűlnek, hogy együtt köszöntsék az új esztendőt egy közös jeges merüléssel. A legbátrabbak gumikacsákkal, matracokkal, vicces jelmezekkel felszerelkezve mártóznak meg a tó vizében, a kevésbé vakmerők pedig a tó partjáról figyelhetik

Bolondos Szilveszteri fürdőzés a jéghideg Balatonban - Galéria
None
Szenzációs útikönyv került elő Keszthelyen
Pados János közismert szabadsághős, badacsonytördemici orvos-író-pap eddig ismeretlen, Utazási Napló című kéziratos művét találták meg a Balatoni Múzeumban.
2021 Rolex Sydney Hobart – Óvással győzött az Ichi Ban

Matt Allen és hajója ezzel harmadszor szerezte meg a Tatersall's Cupot, amire a verseny történetében eddig csak egy hajó volt képes rajtuk kívül

Balatonlellén vitorlásversennyel és városi szilveszterrel búcsúznak az óévtől
None
Elhagyott mobiltelefonja buktatta le a szomjas betörőt Zamárdiban
Rendszeresen járt az italboltba, de fizetni nem szokott....
Reklám