Vitorlázás

Bizonytalan fesztiválsors: a szervezők optimistán kivárnak
Kivárnak a dél-balatoni fesztiválok szervezői, de vannak olyan rendezvények, amelyeket már lemondtak. A legnagyobbak sorsa még nem dőlt el.
Egy hajó, amelyet fejjel lefelé engednek a vízbe

A Reserach Platform Floating Instrument Platform elnevezésű tengeri járművet 1962-ben építették, hogy az óceánok felszíne alatt terjedő hanghullámokat feltérképezze. Ehhez pedig egész egyszerűen függőleges helyzetbe fordítják. A függőleges állásba forduló hajó stabilabb és hatékonyabb, mint ha érzékelők egy sorát engednék le egy kötélen vagy egy láncon a folyamatosan mozgásban lévő vízbe. A 108,2 méter hosszú

Napi pozitív gondolat #13 - Csemer Boglárka (Boggie)
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Ma Csemer Boglárkát, azaz Boggie-t kérdeztük.
Elmarad a Herman Miller Ügyvéd Kupa!
Elmarad a Herman Miller Ügyvéd Kupa!
Reklám
Virtuálisan futhatsz át a keszthelyi célvonalon
Május első vasárnapján, azaz anyák napján, ötödik alkalommal rendezte volna meg jótékony célú futóversenyét a Koraszülöttmentő és Gyer­mekintenzív Alapítvány. A 66 km-es távot Zalaegerszeg és Keszthely között normál esetben váltócsapatok teljesítették volna.
Mit tehet ilyenkor egy hajóépítő?

Igazi sikersztorinak tekinthető Jason Carrington 2017 novemberében elindított vállalkozása, amely impozáns megrendeléseket teljesített. A mostani helyzetben azonban nehézségekbe ütközik hatvan munkatársának foglalkoztatása. – A vírus megfékezésére hozott rendelkezések közepette hogyan tudtok dolgozni?– Kicsit visszafogottabb a tempó, de mindig jobb, mint a semmi. Amikor Boris Johnson megtette az első bejelentést, leálltunk pár hétre, mert úgy éreztük

Ez egy csoda! 60 ezer tulipán és árvácska pompázik Hévíz közterein
Több mint hatvanezer virág pompázik Hévízen, 38 féle különleges tulipán és árvácska díszíti a Balatonhoz közeli kisváros tereit.
A Balaton vize is terjesztheti a koronát? Fürödhetünk?
Azt már tudjuk, hogy cseppfertőzéssel terjed a COVID-19. Köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a közelben tartózkodó másik emberre. De vajon mi a helyzet a vízzel? Nyáron, ha megnyitják a strandokat elkaphatjuk-e a vírust a nyaraló medencéjében, vagy egy olyan nagy élővízben, mint a Balaton?
A Balatonban vize is terjesztheti a koronát? Fürödhetünk?
Azt már tudjuk, hogy cseppfertőzéssel terjed a COVID-19. Köhögéssel, tüsszentéssel, kilégzéssel kerül a közelben tartózkodó másik emberre. De vajon mi a helyzet a vízzel? Nyáron, ha megnyitják a strandokat elkaphatjuk-e a vírust a nyaraló medencéjében, vagy egy olyan nagy élővízben, mint a Balaton?
Műanyag dekkborítás: tényleg sokkal jobb?
Ha a tavasz közeledtével dekkfelújítást tervezünk a hajón, érdemes figyelni arra is, hogy a fedélzet lehetőleg legyen vízálló, ne csússzon és ellenálljon az erős UV-fénynek. Ezek eléréséhez már minőségi fahatású műanyagok és megfizethető technológiák állnak rendelkezésre.
Kápolna a Becehegyen
A Balaton-part zalai falvai közül először Györök népe épített magának templomot 1715-ben saját költségen. A templom melletti hegy oldalából a vízre tekintve olyan panoráma tárul elénk, ami a Nápolyi-öböl képével vetekszik.
Indul a B-terv! Vírus és turizmus, mi várható a Balatonnál? # – A vitorlás turizmus lehet a mentőöv?
Hoffmann Henrikkel a Balaton Turizmus Szövetség elnöke a turizmusnak a járvány utáni időszakáról és a Balaton újraindulásáról beszélt.
Unatkozik? Szedjen szét tengerjáró hajókat!

Kinek ne lenne kedve egy kis romboláshoz? A Ship Graveyard Simulator játékban a feladat az, hogy apró darabokra szedjünk szét hatalmas tengerjárókat. Dokumentumfilmek tucatjai szólnak a hajóépítésről, de annál kevesebb a hajók pályafutásának másik végéről. Egy luxustengerjárót, olajszállítót vagy konténerszállítót egyszer kivonnak a forgalomból és leselejtezik. Ez utóbbiról szól a PlayWay kiadó gondozásában megjelenő Ship

Reklám
Óriási változások lehetnek a balatoni hajózásban - leépítésre készül a BAHART
Kikötőbezárások várhatók, de megszűnhet több menetrendi és sétahajójárat, a szálloda-, kemping- és vitorláskikötő-üzemeltetés is a BAHART-nál. Öt hajót is kivonnának a forgalomból, ingatlanokat értékesítenének, a dolgozói létszámot pedig 65-tel csökkentenék.
Van zátony bőven!
Annyi, hogy sose fogy el. Van, amelyeket kőből építettek, és akad, amit a sors szeszélye sodort nyakunkba. Hiányoztak, mint „sárgaláz a lepratelepen”. Némelyiket elkerülhetjük, mások viszont, egyszer csak a fejünkre szakadtak. A türelem és az önfegyelem szabadíthatja le megfeneklett hajóinkat.
Ezekre a szigorú korlátozásokra számítsunk a Balatonnál

A Balaton régió települései a járványügyi helyzet miatt rendkívüli, szigorú döntéseket voltak kénytelenek meghozni mindannyiunk érdekében, védelmében.

Vicem Yachts 67 Cruiser – Irány a nyílt óceán

Az új, 67 láb hosszú motoros, klasszikus és jól felismerhető Vicem-tervezés. „A 67 Cruisert azon ügyfeleink visszajelzései alapján terveztük és építettük, akik a nyílt óceánt veszik célba” – mondta Sinal Unal vezető tervező és főmérnök. Kényelmes vendégkabinok, legénységi szállás, flybridge és rengeteg extra tárolóhely, amelyeket az igényekhez igazítottak. Hagyományos formavilág új szolgáltatásokkalA klasszikus elrendezés öt

Ördög Nóra fodrásznak állt a Balatonnál
Ördög Nóra és családja, azaz Nánásiék már hetek óta Balatonakarattyán élnek és egy kisbolt nyitásán dolgoznak. Nóra pedig most a fodrászkodásba is belekóstolt. Nézd meg, kinek a frizuráját igazította!
Csak pár hétig látható a zalakarosi cseresznyevirágzás
Virtuális sétára hívunk a zalai fürdőváros japán cseresznyefái alá! A képeket nézegetve még a virágok illatának emléke is felidéződik benned!
Híd a Séd-patak felett a balatonföldvári Kvassay sétányon

A Külső-Somogyi dombság területén, a Kőröshegy-Pusztaszemesi völgy déli részén ered a kőröshegyi Séd-patak, amely Balatonföldvárnál éri el a Balatont.

Vízre bocsátották a 600 millió forintos Luppa kitűző nagyhajót

A Luppa méretes jármű: 24,86 m hosszú, 2 x 232 kW teljesítményű. A hajó orr-részét úgy alakították ki, hogy a legkomolyabb jégzajlásnak is ellenálljon.

Vízre bocsátották az 1,8 milliárd forintos Luppa kitűző nagyhajót

A Luppa méretes jármű: 24,86 m hosszú, 2 x 232 kW teljesítményű. A hajó orr-részét úgy alakították ki, hogy a legkomolyabb jégzajlásnak is ellenálljon.

Reklám
Megújul a Balaton (és hazánk) legöregebb cirkálója
A Glückauf hazánk egyik legrégebbi klasszikus jachtja (91 éves) a vírushelyzetnek is köszönheti, hogy rekord sebességgel újul meg a Navalia műhelyben.
Képeken a turisták nélküli üres Balaton
None
HAJÓSPIACI KÖRKÉP Koronavírus idején
A koronavírus terjedésének megakadályozását célzó korlátozások és a gazdaság leállása sajnos nem hagyta érintetlenül a magyar hajós piacot sem. A Hajóipari Vállalkozók Egylete, a magyar hajós piac szolgáltatóinak, kereskedőinek jelentős részét tömörítő szervezet, felmérést végzett a tagok körében, melyből kiderül, hogyan érinti a piacot a kialakult helyzet.
Tökéletesen lehetett látni a Tejutat a Balaton mellől
Az extrém tiszta levegőnek hála, telefonnal is lenyűgöző felvételeket lehetett készíteni csütörtök hajnalban a Tejútról. Nézd meg a videót, nem hiszel a szemednek!
A Balatoni Hajózási Zrt-nek megszűnhet a vitorláskikötői, a szálloda és a kemping üzletága

Az állam tavaly 6,6 milliárd forinttal emelte meg a Bahart törzstőkéjét, így több mint 75 százalékos részesedést szerzett a hajózási társaságban.

Eladná a balatoni vitorláskikötők üzemeltetési jogát a Balatoni Hajózási Zrt.

Az állam tavaly 6,6 milliárd forinttal emelte meg a Bahart törzstőkéjét, így több mint 75 százalékos részesedést szerzett a hajózási társaságban.

Bakancslistás helyek a Balaton körül – Vonyarcvashegy

Vonyarcvashegy községe az északi part nyugati végén, a Keszthelyi-öbölben húzódik meg. Délről a Balaton határolja, északi utcái pedig a Keszthelyi-hegységbe torkollanak. A település ma közkedvelt üdülőhely. Nyaranta hekk és lángos illat száll a levegőben és nyüzsögnek a turisták, de hosszú út vezetett idáig az egykori szőlőhegy lankáiról. Vonyarcról a 14. században lehetett először olvasni egyházi […]

Júniusban már nyitnának a strandok

A fenntartók remélik, hogy júniustól vagy legkésőbb júliustól – ha óvintézkedések mellett is, de – fogadhatnak majd fürdőzőket. Ettől függetlenül tovább folytatódnak a fejlesztések. Az Aquaticum Debrecen Strand beruházási munkálatai jól haladnak. A komplexumban 5700 négyzetméter vízfelülettel 15 medencét építenek, 8 csúszdát helyeznek el, 12 méter magasan napozóteraszt alakítanak ki és külön gyerekvilágot hoznak létre.

Készülj Badacsonyra! – aktív háttérmunkával a szolgáltatókért

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület nem engedi el tagjai kezét a válság idején sem: tag önkormányzataival és a szolgáltatókkal közösen a turizmus újraindulására készül. Ezek a hétvégék nem a borkóstolókról és a virágzó mandulafák látványát élvező kirándulókról szólnak Badacsonyban sem. Ugyanakkor Badacsonyban is hangsúlyozzák: azért kérik most az előírások minél szigorúbb betartására az embereket – […]

Meghosszabbítják a korlátozásokat a Balatonnál
A legtöbb Balaton-parti településen nem bízzák a véletlenre a vírus elleni védekezést. A már korábban meghozott intézkedéseket meghosszabbítják.
Egy év után találtak rá imádott kutyusukra – szívszorító videó!
Készülj fel, mert sírni fogsz, de ezek az öröm könnyei lesznek! Videóra vették a siófoki kutyamenhelyen, ahogy a cuki négylábú felismeri gazdáit.
Napi pozitív gondolat#11 - Patocska Olivér (Oliver From Earth)
NEKED IS VAN RÁ KÉT PERCED. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, aki a szerelmese a tónak. Érzések, hangulatok, egy kis energia a mai naphoz. Ma Patocska Olivért, az Oliver From Earth énekesét kérdeztük, akit sokan a Holnapi tali! sorozatból is ismerhetnek.
Katalogizálj horgonyokat!

Létezik egy adatbázis 2008 óta, amelybe bárki tölthet fel információkat. A szervezők pedig értékelik az elvégzett munkát. Maga a horgony egyidős a hajózással, bár kezdetben nem olyan alaposan tervezett darabokat használtak, mint manapság. Megtette egy kellően nehéz kő is. Aztán ahogy fejlődött a technika, megjelentek új anyagok, és a mindenféle formák, tervezési elvek alakulása a

Egy keszthelyi fiú megtáncoltatja a világot
Legényesezz otthon! címmel indított az internetes közösségi oldalon terjedő kihívást a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. A kampány célja, hogy egy virtuóz kalotaszegi legényessel, a néptáncon keresztül hívják fel a figyelmet az otthon maradás fontosságára.
Elmarad a J – 24 es Világbajnokság is idén
Elmarad a J – 24 es Világbajnokság is idén
Gigabiznisz a Balatonnál: lepasszolja vitorláskikötőit az állami hajózási cég
Gigabiznisz a Balatonnál: lepasszolja vitorláskikötőit az állami hajózási cég
Több módszerrel csalt ki pénzt egy férfitól egy prostituált
Vádat emeltek az ellen a 20 éves nő ellen, aki kilenc társával együtt egy Balaton-parti településen élő férfitól 7 milliót csalt ki több részletben. A nő maga szervezte be a fiatal lányokat, akik még nem töltötték be a 18-ik évüket. Az anyja mellett a fiatalkorúak is segítettek neki.
Kattintással támogasd a bajban a siófoki kutyamenhelyet!
A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek a kutyamenhelyek is. Megcsappantak az adományok, pedig a gazdára váró hűséges ebeket most is etetni, gondozni kell. A Siófoki Állatvédő Alapítvány szakemberei most az online összefogásban bíznak. Csupán egy kattintást kérnek tőlünk.
Évekig fizetett a szexért egy család nőtagjainak egy balatoni férfi, aztán több milliót zsaroltak ki belőle
Két kiskorút is bevontak a prostitúcióba, végül emiatt csaltak ki belőle több mint 5 millió forintot.
Ha a lámpa zöldre vált, mi itt leszünk - üzeni Zalakaros a vendégeknek
A zalakarosi szálláshelyek és a térség szolgáltatói hűségutalványokkal köszönik meg, ha a vendégek a szállásfoglalásuk lemondása helyett átfoglalással segítik őket ebben a nehéz helyzetben.
Itt az új várva várt Yardstick rendszer
Itt az új várva várt Yardstick rendszer
Szexuális erőszak az M7-es autópálya mellett
A Székesfehérvári Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki 2020. március 7-én az M7-es autópálya Veszprém megyei szakaszán a sértettet erőszakkal arra kényszerítette, hogy vele szexuális cselekményt végezzen.
Rákay Philip szerezte meg a badacsonytomaji villát, ami egyszer már Tiborcz Istváné is volt
A négyezer négyzetméteres telken álló klasszicista épület egykor a veszprémi püspök nyaralója volt.
A holokauszt áldozataiért gyújtottak gyertyát Balatonfüreden

A holokauszt emléknapján – a koronavírus helyzet dacára – megemlékezést tartottak Balatonfüreden is. A Maccabi nemzetközi zsidó sportegyesület sárga mécsesekkel fejezte ki együttérzését. Balatonfüreden dr. Bóka István és Olti Ferenc balatonfüredi holokauszt túlélők leszármazottja gyújtott közösen mécsest. Az eseményről a FüredTV is tudósított.

Reklám