Vitorlázás

Benépesült a Balaton az első igazi meleg hétvégén
Szombaton 30, vasárnap 29 fokos hőmérséklet, valamint 24 fokos víz várta a fürdőzőket Siófokon. Az iskolai szünidő első hétvégéjén sokan leruccantak a Balatonra, ahol két napra felpezsdült a strandok élete.
Itt a Balaton dala! Az Irie Maffia és Fluor szerzeménye
Az elmúlt nyarak hangulatát idézi meg és az előttünk álló vakációt vetíti elénk a 15 éves Irie Maffia legújabb dala, a klipben pedig a balatoni fesztiválok boldog pillanatai elevenednek meg. Június 8-án debütált a “Pont olyan, mint rég”, a Balaton dala, amelyben vendégként szerepel Fluor Tomi.
Dupláztak a balatoni vízirendőrök
Két üzemképtelenné vált kisgéphajót is a rendőrök segítettek ki a szorult helyzetből.
Embereket kellett kimenteni a Balatonról
Két hajóhoz is hívták a vízirendőröket tegnap, mert műszaki hiba miatt egyik sem tudta folytatni az útját.
Reklám
A harcsa és a krumpli találkozása Máté Szabi módra

Most hogy már minden strand kinyitott és végre az idő is kedvez a csobbanásnak, itt volt az ideje, hogy a strandételekkel is foglalkozzunk egy kicsit, ami az igazi balatoni retrotól és gasztrotól is elválaszthatatlan. Szabi most egy klasszikust vett elő, ami a beach food-ot illeti, hiszen a fish & chips, vagy annak valamilyen magyarosított formája […]

Idén nyáron minden nap 51 InterCity jár a Balatonhoz
Egyre kényelmesebben és gyorsabban érhető el vonattal a Balaton, ugyanis az elmúlt években számos vasúti fejlesztést és korszerűsítést hajtottak végre mind a déli, mind pedig az északi partvonalon - írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Ennek köszönhetően Budapest és Keszthely között több mint egy órával, Budapest és Siófok között pedig közel fél órával csökkent a gyorsvonatok menetideje, ráadásul a nyári menetrendet is sűrítették a Balaton felé. A vasúti fejlesztések még nem értek véget: a terv az, hogy idővel teljesen körbejárható legyen a Balaton vonattal.
Gombamód szaporodnak az óriáskerekek a Balatonnál
Újdonságként indult Balatonlellén egy 30 méteres óriáskerék, mely szelfipont is egyben. De nem Lelle az egyetlen, ahol keréken libeghetünk a táj fölébe.
Felújítási támogatásra pályázhatnak a vidéki magán szálláshelyek

Szobánként egymillió forintos fejlesztési összegre pályázhatnak a legfeljebb nyolc szobás vidéki magán szálláshelyek az e célra rendelkezésre álló  60 milliárd forintos keretösszegből – emelte ki a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója pénteken Veszprémben sajtótájékoztatón. Horváth Péter elmondta: a felhívásra eddig 12 165 pályázat érkezett be, több mint 37 milliárd forintnyi összegre, ami 37 796 […]

Így kezdődött: egyedül áthajózni az Atlanti-óceánt

Blondie Haslert 1956-ban kezdték foglalkoztatni a nyílt tengeri vitorlázás kihívásai, és hamarosan megfogant az agyában az transzatlanti verseny gondolata. Méghozzá az uralkodó szelekkel és áramlásokkal szemben. A nehezítést azért tette bele, hogy kikényszerítse a fejlődést a tengerészeti tudás, a felszerelések és a hajózási megoldások terén. Az ötletére elég sokan ráharaptak, szponzort azonban nem talált: a

A Csobánc forró csókja
A Balaton-felvidéken magasodó Csobánc várának története éppoly izgalmas, mint a hegy megmászása. Messziről csalogatja a túrázókat a lapos tetejű hegy és várrom, gyere velünk, eláruljuk neked, mitől volt tüzes a csobánci asszonyok csókja!
Vízre került az első AC9F Youth America's Cup hajó
Vízre került az első AC9F Youth America's Cup hajó
Még figyelmesebben Tihanynál - Tartani kell a hajózási útvonalat
Még figyelmesebben Tihanynál - Tartani kell a hajózási útvonalat
Kereked OD Kupa eredmények négy futam után
Kereked OD Kupa eredmények négy futam után
Reklám
Ínyencségekkel és zenével nyílt meg a szezon Balatonalmádiban
A Megfőzzük Almádit Egyesület Balatonalmádiban már megnyitotta a szezont. Több helyszínen is friss finomságokkal és zenével várták az érdeklődőket.
Lángolt a mozdony Siófokon
Kigyulladt a klímaberendezés egy villanymozdony tetején a siófoki vasútállomáson.
Szabad levegőn kevésbé terjed a koronavírus?
Kimehetünk a parkba, kiülhetünk a kávézó teraszára – de miért azok a tevékenységek a veszélytelenebbek, amelyeket a szabad levegőn végzünk? Vajon zárt terekben tényleg jobban terjed a koronavírus?
Nem sikerült a rekord megdöntése, mégsincs bennük hiányérzet
Nincs nagy mellényünk, csak vizes mentőmellényünk. Szorgalmasak vagyunk, szeretnénk még tovább fejlődni és várjuk az újabb lehetőséget - nyilatkozta a Veolnak Varga Lajos, a Nelson Flottalízing Flaar 26 RR csapatvezetője a Keszthely–Kenese, a Balaton hosszanti átvitorlázásának rekordkísérletét követően.
Június 20-tól több vonat jár a Balatonhoz
A nyári turisztikai szezonban megszokott utazási igényekhez igazodva június 20. és augusztus 30. között emelt kínálatú és szolgáltatási színvonalú nyári menetrendet vezet be a MÁV-START.
67 strand újul meg idén a Balatonnál

Az idén 2,7 milliárd forint értékben 67 strand újul meg a Balatonnál – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese pénteken Zánkán a községi strand fejlesztéseinek átadásán. Könnyid László kiemelte: az elmúlt években – az ideit is beleértve – több mint tízmilliárd forintot fordítottak a strandok fejlesztésére, bővítésére, rehabilitációjára. Két évvel ezelőtt a Balatonon 30 település 55 […]

Több mint 14 ezer gyufából épült újjá a balatonedericsi kastély!
Fél évszázad alatt több mint 300 ezer db gyufát használt fel makettjeihez Szűcs Pál, aki elkészítette a hátborzongató balatonedericsi Fekete-kastély kicsinyített mását is.
Tökéletesség vagy kiválóság?

Bár a címben foglalt két szót hajlamosak vagyunk szinonimákként kezelni, árnyalatnyi különbség azért van köztük. És épp ez az árnyalat lehet az, aminek köszönhetően tovább küzdünk a kitűzött célért. Az élsportolók egyik legfontosabb ismérve, hogy képesek komoly célokat meghatározni önmaguk számára. Sok sportkarrier indul olyan ötletek mentén, mint hogy „érmet akarok nyerni az olimpián”, „rekordot

A jövő hétvégén lép életbe a MÁV-Start nyári balatoni menetrendje

Jövő szombaton lép életbe a MÁV-Start nyári, balatoni menetrendje – közölte a vasúttársaság pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint június 20. és augusztus 30. között emelt kínálatú és szolgáltatási színvonalú nyári menetrend lesz érvényben, így minden korábbinál több, 51 InterCity kocsi fog közlekedni a Balatonhoz minden nap. Kitértek arra is, hogy tavaly a nyári szezonban 1,65 millióan […]

Reklám
Hamarosan életbe lép a nyári vasúti menetrend a Balatonon
A nyári turisztikai szezonban megszokott utazási igényekhez igazodva június 20. és augusztus 30. között emelt kínálatú és szolgáltatási színvonalú nyári menetrendet vezet be a MÁV-Start. A szolgáltatásokat az elmúlt években folyamatosan fejlesztette a vasúttársaság, ennek hatására a balatoni utasforgalom évek óta növekszik.
A Levendulás Kajszibarack nyerte a Balaton Fagyija 2020 címet
A zsűri döntése szerint a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó érdemelte ki idén a Balaton fagyija címet Levendulás Kajszibarack elnevezésű hűs édességükkel. Balatonszemesi, veszprémi és balatonboglári különdíjak születtek még. A versenyre idén is 13 cukrászat és kézműves fagylaltműhely nevezett a tó körül.
Hétvégén Kereked OD Kupa! Nevezni csak VIHAR - ban lehet
Hétvégén Kereked OD Kupa! Nevezni csak VIHAR - ban lehet
Egyre több a kalóztámadás az Ádeni-öbölben

A legutóbbi támadás a Stolt Apal nevű tanker felfegyverzett biztonsági őrsége verte vissza. Mintegy 75 tengeri mérföldre Jemen partjaitól Stolt Apalhoz két motorcsónak közeledett. A biztonsági csapat figyelmeztető lövéseket adott le, amire válaszul a kalózok tüzet nyitottak a hajóra – mondta a hajót üzemeltető Stolt Tankers a Reutersnek. A biztonsági csapat ezután célzott lövéseket adott

Hévíz-Balaton Airport: újra fogadnak charterjáratokat, ez jót tesz a turizmusnak is
A reptér fejlesztése is a turizmust szolgálja, s a sármelléki légikikötő megadja a módját a régen várt szezonkezdésnek. Mutatjuk a fejlesztéseket.
Egy hét múlva beindul a nyári menetrend a Balaton felé
A nemzetközi járatok törlése miatt majdnem kétszer annyi IC kocsi közlekedik majd a Balaton felé, mint tavaly.
Tihany és Zalakaros is erős nyárra számít - ezt mondják a polgármesterek
Az elmaradó osztálykirándulások vendégei mindenhonnan hiányoznak, ennek ellenére erős nyárban bizakodnak a turistaparadicsomok. Tihany és Zalakaros is megszólal a témában.
Túra az Öreg Levendulásba
None
2,7 milliárd forintból 67 balatoni strand újul meg 2020-ban

Az elmúlt években több mint tízmilliárd forintot fordítottak országosan a strandok fejlesztésére, bővítésére, rehabilitációjára.

Másfél milliárdból éled újjá a szántódpusztai majorság
Másfél milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból fejleszthetik és alakíthatják látogatóközponttá a dél-balatoni szántódpusztai majorságot - tájékoztatta az üzemeltető Helikon Kastélymúzeum az MTI-t.
Újjáéled az Europa Nostra díjas, dél-balatoni szántódpusztai majorság

A fejlesztések fő célja a páratlan kulturális örökség hosszú távú megvédése és újabb attrakciók létrehozása a dél-balatoni térségben.

Több mint másfél milliárd forintból újul meg a sümegi vár

Az 1 milliárd 65 millió forintos beruházás révén helyreállítják a keleti épületrészt és a korabeli váréletet idéző kiállítást alakítanak ki.

Augusztus 15-vel indul a charterközlekedés a Hévíz-Balaton Airporton

Az egész világot érintő pandémia miatt kicsit megkésve, de 2020. augusztus 15-vel ismét chartergépeket fogad és indít a Hévíz-Balaton Airport.

Mégsem lesznek fizetősek a fonyódi szabadstrandok
None
Balatonlellén megnyitja kapuit a Magyar Nemzeti Cirkusz
Július 1-jén újra Balatonlellére érkezik az ország legnagyobb utazócirkusza. A művészeket hosszú kihagyás után újra élőben láthatja a közönség. Az egzotikus állatok, elefántok és zsiráfok egyelőre Szadán maradnak, itt ugyanis nagy sikernek örvend a társulat új találmánya, a Szafari Park. A hagyományos Cirkuszok Éjszakája rendezvény egyelőre még kérdéses.
SAIID // frissTerasz
None
Bérczesi Róbert – Én meg az Ének // frissTerasz
None
Shabby Blues Acoustic zenekar 2020 Vonyarcvashegy

2020. június 13-án a Shabby Blues Acoustic zenekar lép fel Vonyarcvashegyen, a Panoráma Kertmoziban.

Kávészünet koncert // frissTerasz
None
Kárpátia koncert 2020 Zalakaros

2020. szeptember 25-én Zalakaroson, a Kertmoziban lép színpadra a Kárpátia együttes.

Karos Fúvósegyüttes őszi térzene 2020 Zalakaros

2020. szeptember 25-én a Karos Fúvósegyüttes zenél Zalakaroson, a Gyógyfürdő téren.

Bor.Zene.Zala. – Light 2020

Isteni borok a Zalai dombokról, fenséges ételek és remek zenék a Bor.Zene.Zala. - Light hegyi pikniken 2020. augusztus 22-23-án.

Szent István Napok 2020 Zalakaros

2020. augusztus 20-22. között rendezik meg Zalakaroson a Szent István Napokat színes programkínálattal, kirakodó vásárral, borokkal és tűzijátékkal.

Nem vette el a járvány a nyaralási kedvet
Úgy tűnik, a járványhelyzet lazításával a nyaralási kedv hatványozottan tört elő belőlünk. Országszerte hatalmas az érdeklődés a szálláslehetőségek iránt, a somogyi és balatoni lehetőségek pedig ugyancsak kedveltek az idei nyáron. Gyorsan beteltek a legfrekventáltabb szállások a nyár elejére.
Reklám