Vitorlázás

Rózsaszín fények éjszakája 2022 Balatonudvari

A Rózsaszín fények éjszakájához csatlakozva 2022. január 26-án 18:00-kor ünnepi fényeket kapnak Balatonudvari templomai.

Rózsaszín fények éjszakája 2022 Zánka

Speciális megvilágítást kap 2022. január 26-án, szerdán este 18.00 órakor a Zánkai Strand főépülete, bejárata.

Hollandiából érkeztek az új lakók a keszthelyi Madárparkba
A márciusi újranyitásra készülnek a Festetics-kastély parkjában, folyamatosan érkeznek az új madarak, gyere, nézd meg képeinket a legújabb lakókról.
Rózsaszín fények éjszakája 2022 Balatonfüred

Rózsaszín fényfestést kap 2022. január 26-án, szerdán este a Vaszary Villa épülete.

Reklám
Rózsaszín fények éjszakája 2022 Zalakaros

A világ egyik legnagyobb országúti kerékpárversenye a Giro d’ Italia idén Zalakarosra is ellátogat.

Még fürdőgatyában is csúsztak a jégen
Megteltek a balatoni jégpályák a hétvégén, csúszkáltak, hokiztak, kuglira lőttek és persze forró finomságokat is kóstoltak a résztvevők.
Három napos lesz a Balaton-átevezés
Kajak, kenu, sárkányhajó, SUP versenyzőket várnak a három napos sporthétvégére augusztus 5-7. között Zamárdiban, a szervezők szerint az idei rendezvény az eddigieknél is nagyobb sikert arat majd.
Totó, a házőrző hattyú
Totó hattyúval nem szürkék az átlagos hétköznapok, gyere, nézd meg videóinkon és képeinken, hogyan totyog a fürdőszobában vagy a lépcsőn.
Pattanás megjelenése 30 éves kor felett?! Mit tehetünk?

Az idő múlásával a bőr szerkezete változik, ami természetes biológiai folyamat. Hiába vagy túl a tinikor jellemző bőrproblémáin 15 éves korodig, a hormonháztartás hullámvasútjára még csak utána váltasz igazán jegyet.  Pattanások, aknék a kor előrehaladtával ugyanúgy megjelenhetnek az arcodon. A bőrtípusnak megfelelően megválasztott és következetesen alkalmazott bőrápolási rutinnal szerencsére a felnőttkori bőrproblémák és az öregedés […]

Rossz szomszédság: hűvös a hangulat a Káli-medence híres pékbisztrójának udvarán

Hamar közönségkedvenccé nőtte ki magát Kővágóörs legújabb pékbisztrója, a hangulat azonban mégsem felhőtlen az üzlet körül. A közös telek kapcsán kialakult szomszédviszály fellegei ugyanis már hatósági eljárássá is tornyosultak – írja cikkében a 24.hu. Recseg-ropog az ember lába alatt a bazaltkavics, ahogy Kővágóörs egyik fő utcájából (a Révfülöp felé vezetőből) bekanyarodva sétálgat a helyi pékség […]

Tizenkétezren írták alá a Balatonmáriafürdőre tervezett lakókomplexum elleni petíciót

Sajnos nem nevezhető kuriózumnak a Balaton környékén az a történet, amely tavaly vette kezdetét Balatonmáriafürdőn, ahol a Balaton-partra egy újabb lakáskomplexumot terveztek. A helyi civilek persze nem fogadták kitörő örömmel a hírt és petíciót indítottak az építkezés meghiúsításáért – írja a Telex. Balatonmáriafürdő a tó déli partjának nyugati végén található, körülbelül 700 fős település, amire […]

Filmfesztivált tartanak Füreden

Idén is megtartják a Magyar Mozgókép Fesztivált, melynek ezúttal Balatonfüred is az egyik helyszíne lesz. A tavalyi esemény sikerének reményében, ebben az évben június 9. és 12. között vetítik majd a legjobb magyar filmeket és átadásra kerülnek a Magyar Mozgókép Díjak is – informált a település weboldala. Ezúttal több szakmai szervezet is részt vesz az […]

Európa legjobb vitorlás hajói 2022-ben

A „legjobb” titulusért zajló megmérettetés eredményhirdetésére hagyományosan a boot Düsseldorf nyitóestjén kerül sor, és ugyan a hajókiállítás elmaradt, a díjakat kiosztották, hiszen a bírálási folyamat lezajlott. Öt kategóriában 25 hajó mérkőzött meg egymással (ami komoly ugrás tavalyhoz képest), a zsűriben 12 európai hajós magazin szerkesztői foglaltak helyet, a tesztekre a barcelonai Port Ginestában és La

Reklám
Itt vannak a 2021-es egyesületi ranglisták
Idén is két rangsor született: külön értékelték a klubokat a World Sailing hajóosztályokban, illetve a nemzeti hajóosztályokban elért eredményeik alapján.
Mesebeli tél és kitűnő pályák az eplényi síarénában
Minimum félméteres havon lehet sportolni az eplényi síarénában, ahová a hétvégén az ország minden részéből érkeztek a téli sportok szerelmesei.
Belehalt a kísérletbe a 75 éves kalandor

Jean-Jacques Savin ezúttal evezve vágott neki az Atlanti-óceán átszelésének, január 20-án két vészjelzőt is aktivált, de másnap már csak a holttestét találták meg. „Nagy szomorúsággal értesültünk barátunk, Jean-Jacques haláláról. Sajnos ezúttal az óceán erősebb volt nála” – írta támogató csapata. Savin január 1-jén indult el Délnyugat-Portugáliából, és az Azori-szigeteken található Ponta Delgada felé tartott, mielőtt

Megérkezett Vörsre Kele, Magyarország első gólyája
Visszatért Balaton közeli fészkébe Kele, aki a jó időt ugyan még nem hozta meg, de a tavasz hírnökeként már birtokba vette a családi lakhelyét.
Újra megrendezik a három napos Balaton-átevezést Zamárdiban
A tavalyi esemény rendkívül nagy sikerrel zárult.
Kvíz: Híres balatoni származású zenészek, zeneszerzők II.
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!
Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékverseny 2022 Balatonfüred

2022. szeptember 17-én kerül sor a Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékversenyre a Balatonon.

Híres asszonyok a Balatonnál #1
A Balaton körül minden évszázadban szívesen időztek a nemesek, a színház világának tagjai, az ismert emberek. Ám nem csak az ő köreikből kerültek ki azok az asszonyok, akik valamilyen módon fontosak lettek a Balaton történelmében.
Kékpántlika 2022 Balatonfüred

2022. július 10-én rendezik meg a 15. Kékpántlikát, a balatoni ifjúsági távolsági vitorlásversenyt, melyet méltán nevezhetünk a gyermekek Kékszalagjának is.

Reklám
Egyszer volt... egy vidámpark Veszprémben
1961. május elseje örömünnep volt a veszprémiek és a városba érkezők számára. Ekkor nyitotta meg kapuit a Vidámpark, melyben aztán sok tízezer gyermek, felnőtt töltött felejthetetlen, szórakoztató órákat. A mulatságos kert azonban nem volt hosszú életű.
160-nal hajtott be egy körforgalomba a Balatonnál, most akár fogházbüntetésre is számíthat

Járművezetéstől való eltiltás mellett felfüggesztett fogházbüntetést kért az ügyészség egy férfira, aki tavaly mintegy 160 km/órás sebességgel hajtott be egy körforgalomba Balatonfőkajárnál ezzel balesetet is okozva. A Veszprém Megyei Főügyészség közleményében azt írta: a 66 éves budapesti férfi 2021 januárjában Balatonakarattya felől érkezett a 710-es főút balatonfőkajári csomópontjához, melybe a megengedett 60 kilométer/óra helyett 156 […]

Készen állnak a keszthelyi Balaton-part fejlesztésének tanulmánytervei

Egy 4,5 kilométeres szakaszt érintenek a keszthelyi Balaton-part fejlesztésének tanulmánytervei, melyek hosszú távra hivatottak meghatározni a város arculatát – adta közre a polgármester szavait az MTI. A gyenesdiási településhatártól a déli partszakaszig mintegy 4,5 kilométer hosszú vízparti területet, a jelenlegi futballpályát, valamint a parthoz közeli Kresz-parkot érinti a fejlesztés, amelynek tanulmányterveit nyílt közbeszerzési pályázat után […]

Erős héttel zárjuk a januárt, ezek a programok várnak ránk a héten

Combos héttel búcsúztatjuk 2022 első hónapját kulturális szempontból is. Lesz itt minden, mint a búcsúban és még abból is bőséges választék: humor est, komolyzenei, jazz és alternatív koncertek, színházi előadások, közönségtalálkozó és szuperváltozatos gasztroprogramok, melyek közé még egy autentikus disznóvágás is befért. A Balaton.hu ajánlja:Január 29: Borbarangolás Borvacsora – Hableány Bisztró BorbárJanuár 29: Marla Grando//Bors […]

Sűrű lesz a program a 2022-es Kieli Vitorlás Héten

Nyolc olimpiai szakág 15 nemzetközi osztály világbajnoksága vagy Európa-kupája, valamint az offshore vitorlázás a Kieli Vitorlás Hét kiemelt eseménye. A Kieler Yacht-Club (KYC) és szervezőtársai több mint 50 nemzet 4500 vitorlázóját várják június 18. és 26. között, a versenykiírás már elérhető, és most még nevezni is kedvezményes díjért lehet. Kezdésnek a Kieli Hét nemzetközi részére

Felismered a videón a hajómotor tolvajt?
Az éj leple alatt egy ismeretlen férfi hajómotorokat lopott a balatonszemesi kikötőből. Tette nem maradt titokban, mert akcióját felvette egy térfigyelő kamera.
Hidat építünk ember és Isten között - üzeni a Tihanyi Bencés Apátság perjele
Világi és lelki megújulásról, a pandémia okozta bizonytalanságról, a királykriptáról és a Balatonról is beszélgettünk a perjellel. A csendtúrák, a nyitott szívvel hallgatás és a korszerűsítések, kutatások, színes programok jól megférnek egymás mellett Tihanyban.
A kreatív vízre bocsátás – indonézül

A fejlett világ gazdag, a szegényebbeknek ötletesnek kell lenniük

Öt évre lecsukhatják a siófoki dohánybolti rablókat
Négyen raboltak ki 2021 decemberében egy siófoki dohányboltot, ahonnan több mint félmillió forintot vittek el. A huszonéves elkövetők közül hármat 5 évre ítéltek el. Az ítélet nem jogerős.
Február elsején életbe lépnek az új, 2022-es versenyrendelkezések
A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége január 19-i ülésén elfogadta az idei évre érvényes VR-t, néhány lényeges változtatást itt ismertetünk.
Online közmeghallgatást tartanak Club Aliga-ügyben

A balatonvilágosi Club Aligán tervezett Aligaliget nevű fejlesztés környezeti hatásvizsgálati eljárás ügyében tart online közmeghallgatást január 24.-én 10 órától a Somogy Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi osztálya. Már a videokonferencia előtt észrevételeket lehet tenni, illetve kérdéseket feltenni a kornyezetvedelem@somogy.gov.hu email címen – értesült a hirbalaton.hu. Mint arról korábban hírt adtunk, a Club Aliga beépítése ellen tiltakozók tavaly […]

Szépségverseny, divatbemutató, tánc, kis etyepetye - de strandolni?! Azt nem!
A régmúlt idők tavi társaséletének számos érdekes mozzanata van. Ilyenek a kaszinók, a kurszalonok, de a szépségversenyek, bálok és divatbemutatók is. Most bemutatjuk, mivel múlatták az időt a XIX-XX. század fordulóján a fürdői vendégek.
Romantikus szerelmi történetek a Balaton környékéről
Szerelem, intrika, bepillantás a főúri életbe... és persze, mindez a Balatonnál. Ráadásul, ha a korabeli történetekbe csöppennél, elég kényelmesen elhelyezkedned a karosszékben, míg odakint esik a hó.
Badacsony a téli, havas naplementében is elkápráztat minket

Minden évszakban, de mondhatjuk, hogy minden nap más képét mutatja Badacsony, így nem csoda, hogy az egyik legfotogénebb helyszíne a Balaton régiónak.

Nagy segítség a Tisza-tavi motorcsónakosoknak

Videó készült a Tisza-tó vizéből kiálló tuskókról, amelyekre a tapasztalatlan motorcsónak-vezetők könnyedén ráfuthatnak. A tározó létrehozása előtt erdők, mezők, legelők voltak ott, amit most víz borít, így volt lakható Tiszahalász települése is a ma Óhalászi-szigetként nevezett területen. Amikor az 1960-as években megkezdődött a Tisza-tó kialakítása, akkor az alacsonyabban fekvő területekről a fákat kivágták: kezdetben gyökerestül

Havas táj, napsütés és korcsolyázók minden mennyiségben Siófokon
Szombaton Siófokon sokan sétáltak a friss hóban, sorra épültek a hóemberek. Előkerültek a korcsolyák is, a kikötőben gyönyörű látvány fogadott. Délre megérkezett az erős szél és a napsütés.
Újból benépesül a Balaton - Eldőlt, mikor lesz a Kékszalag és a többi nagy vitorlásverseny
Ahogy az mindenhol, így a Balatonon és a vitorlázásban is rendkívüli helyzetet okozott a lassan már két éve tartó koronavírus-járvány.
Mi történt a hajóosztályokkal? - Melges 24 még a Covid árnyékában
A Melges 24 osztály 2021-es szezonja egy kicsit még a COVID árnyékában kezdődött.
Február elsején életbe lépnek az új, 2022 - es versenyrendelkezések
A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége január 19-i ülésén elfogadta az idei évre érvényes VR-t, néhány lényeges változtatást itt ismertetünk.
Hatalmas lehetőség a hazai vitorlázás előtt - Dr. Hajdu Balázs indul a MOB elnöki posztjáért
Dr. Hajdu Balázs olimpikon vitorlázónk, többszörös magyar bajnok is indul a Magyar Olimpiai Bizottság rendkívüli elnökválasztásán.
Újból benépesül a Balaton
Ahogy az mindenhol, így a Balatonon és a vitorlázásban is rendkívüli helyzetet okozott a lassan már két éve tartó koronavírus-járvány. Még mindig bizonytalanságot okoz a pandémia, de már 2021-ben is történt előrelépés, talán az idei év még jobban alakul, azaz lassacskán vissza lehet térni a járvány előtti megszokott menetrendhez.
Élménybeszámoló – Seychelles-szigetek
Mi sem egyszerűbb, mint egy egzotikus vitorlásút megszervezése. Csupán tíz a komfortzónájukat elhagyni képes kalandvágyó utazóra, egy méretben megfelelő hajóra, tíz repjegyre, majd egy év várakozásra van szükség, hogy az egész kezdődhessen elölről egy azelőtt soha nem látott vírus és egy beutazási korlátozás miatt.
Youtube sztár lett a magyar jégvitorlázó
Hamrák Péter akkorát esett a DN-nel, mint egy ólajtó. Spoiler: semmi baja nem lett, csak a könyökét ütötte be.
Így jutnak el az invazív fajok az Antarktiszra – második rész

Hogyan lehet védekezni az ellen, hogy napjaink megnövekedett hajóforgalma invazív fajokat juttasson az eddig elszigetelten létező régióba? A problémát a cikk első felében vázoltuk fel, most bemutatjuk a lehetséges megoldásokat. „A cégek tehetnének néhány biztonsági intézkedést, például használhatnának speciális hajótestbevonatokat, amelyeken az algák és a különböző állatok nem tudnak jól megtapadni, vagy rendszeresen tisztíthatnák a

Reklám