Vitorlázás

Armel Le Cléac’h győzött az 51. Figaro versenyen

A francia szólóvitorlázás legfontosabb sorozata a La Solitaire du Figaro szeptember 19-én ért véget

Kőhalmi Zoltán önálló előadása
None
Siófoki séták - Varga Imre szobrainak nyomában
None
Rekviem a félszigetért
A rekviem (latinul requiem) a tridenti liturgiában az elhunytak lelkéért, fekete színű miseruhában celebrált szentmise, vagyis gyászmise volt. Azért nevezik így, mivel e szóval kezdődik („Requiem aeternam dona eis Domine, et lux perpetua luceat eis”, azaz: „Adj nekik, Uram, örök nyugodalmat és az örök világosság fényeskedjék nekik”). Kimaradnak belőle az olyan örömet kifejező részek, mint a Gloria és a Credo, valamint az Alleluja. Az „ite missa est” helyett azt mondja a pap, hogy „requiescant in pace” (nyugodjanak békében). A végén a népre adandó áldás sincs, csupán a szentmiséből nyert frázist a meghaltakra alkalmazza.
Reklám
Zabszalma együttes koncertje
None
Az Európabajnoki cím után a hazai Bajnoki cím is Berecz Zsomboré
Az Európabajnoki cím után a hazai Bajnoki cím is Berecz Zsomboré
Berecz Zsombor magyar bajnok lett

A világ- és Európa-bajnok Berecz Zsombor (PRO SE) magabiztosan nyerte újabb bajnoki címét, miután a záró napon megrendezett négy futamból megnyert kettőt. Az újdonsült magyar bajnok így végül hat futamgyőzelemmel egy második és egy negyedik helyezéssel zárta az ob-t úgy, hogy az utolsó futamon már rajthoz sem kellett állnia. Kaiser Kristóf (Hajógyár SE) kiegyensúlyozott vitorlázásával

Csodaszép tájakon tapossák a pedálokat a Tour de Zalakaros indulói
Az elmúlt tizenkét évben 20 200-an vettek részt a Tour de Zalakaros 33, 60, 137 km-es futamain. Az idei rendezvény szeptember utolsó hétvégéjén várja a kerékpáros sport szerelmeseit a Balaton közeli fürdővárosba.
Az ősz is szép a Balatonnál, most tartják meg a tó napját
None
Holdfénytúra a Csobáncon
None
Esti Fáklyás Tihany Séta 2020

2020. szeptember 25-én 18.15-kor indul az Esti Fáklyás Tihany Séta, azaz naplemente és idegenvezetés Tihanyban.

Murci Fesztivál 2020 Balatonfüred

Négy helyszínen egyedülálló gasztro-kulturális eseményt rendeznek Balatonfüreden 2020. szeptember 26-án.

Rétesszezon - interjú Szombathy Gyulával balatoni otthonában
Először 1964-ben lépett színpadra, aztán 55 évig le sem szállt róla. A Kossuth-díjat „felejthetetlen színházi, filmes, televíziós és rádiós alakításai, valamint jelentős szinkronszínészi munkái elismeréseként” vehette át. Iróniájával és humorával számos vígjátékban és szórakoztató műsorban aratott sikert.
Reklám
Vagabond Trio koncertje 2020 Hévíz

2020. szeptember 26-án 17 órakor kezdődik Hévízen a  Vagabond Trio koncertje a fürdőváros szívében, a Festetics téren.

Szabadtéri koncertfilmvetítés
None
Gasztroséta 2020 Hévíz

2020. szeptember 24-én 16 órakor kezdődik Hévízen a Gasztroséta, egy tematikus hévízi városnéző séta helyi idegenvezetővel.

Vital szauna hétvége – a víz jegyében 2020 Zalakaros

2020. szeptember 25-27. között rendezik meg a Zalakarosi Fürdő Szaunavilágában a Vital szauna hétvégét a víz jegyében.

Halloween Kid’s party 2020 Zalakaros

Szellemvadászat, vízi vetélkedők és sok boszorkányság várja a gyermekeket a Zalakarosi Fürdőben 2020. október 23. és november 1. között.

FISH! // Expresszó, Veszprém
None
"Egy álomért" - A Pál utcai fiúk
None
Virágot Algernonnak - Pannon Várszínház
None
Caramel koncert élő zenekarral
None
Reklám
Őszköszöntő szüreti felvonulásoktól volt hangos a Balaton partja
A balatonboglári halászléfőző versennyel búcsúztatták el a nyarat a Balatonnál, és egyben köszöntötték az őszt is, több helyen tartottak szüreti felvonulást a hétvégén.
Kedves és fontos gesztus - A nők egészségéért futnak a vízimentők
A vízimentők mindig futnak, ha segíteni kell valakin. Szeptember 27-én, egy csapatban egy jó ügyért szó szerint futócipőt húznak.
12 balatoni program a csillagászati ősz első napjaira

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a Balaton és környéke a strandszezon zárása után is az élmények birodalma.

11 balatoni program a csillagászati ősz első napjaira

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a Balaton és környéke a strandszezon zárása után is az élmények birodalma.

Kis-Balaton E-bike túra
None
Hatalmas füst volt a belváros közelében - egy konditerem teteje gyulladt ki
Kigyulladt egy ingatlan tetőszerkezete Keszthelyen vasárnap, nem sokkal dél előtt - közölte a Katasztrófavédelem. A tüzet kora délután fékezték meg a tűzoltók.
Fogyott a mobilnet rendesen a Balatonnál a nyáron

A járvány által manipulált és átalakult telefonhasználati tendenciákról számol be új közleményében a Telenor. Belföldön Pest megye és a Balaton környéke volt a legnépszerűbb úticél, külföldre pedig Németországba, Ausztriába és természetesen Horvátországba utaztunk a legszívesebben – derül ki a szolgáltató friss beszámolójából, melyet a 24.hu tett közzé. A Telenor előfizetői összesen 59 millió gigabájt adatforgalmat […]

Három másodperc alatt százra

A Sea-Doo kilenc év után teljesen átszabta az RXP-X 300 modelljét. A korábbi egy 260 lóerős 1503 köbcentis, háromhengeres motort kapott, amit 2016-ban cseréltek le 300 lóerőre. A korábbi modellnek 3,6 másodperc kellett a 100-ra való gyorsításhoz, a most bejelentett 2021-esnek kevesebb mint 3 másodperc is elég. Az új modell teljesen áttervezett hajótestet kapott, amely

Tegnap még 21 fokos volt a Balaton vize

Tagnap hajnalban még 21 Celsius fokos volt a Balaton vízhőmérséklete Siófoknál. A tó vize apadásban van a csapadékszegény időjárásnak köszönhetően. A hónap elejéhez képest 5 centiméteres csökkenés figyelhető meg és így áll most 91 centiméteren a vízállás a vizugy.hu és a met.hu statisztikái szerint. A met.hu időjárás előrejelzése szerint ma jellemzően gyenge vagy mérsékelt (5-20 […]

Kvíz - Gyilkosságok és bűnesetek a Balatonnál
Teszteld az ismereteidet a Balatonról a likeBalaton.hu-val! Minden héten egy izgalmas kvízzel jövünk, szóval vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett minden rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert kívánunk!
Változatos őszi programok várnak a Balatonnál

Szeptember utolsó teljes hete és hétvégéje olyan színes programokat kínál, mint a lassan lehulló őszi falevelek. Balatonmáriafürdőre ráadásul gasztro és veterán autós lehetőségek miatt is érdemes lesz lelátogatni. A Balaton.hu ajánlja:Szeptember 26-27. – Tokió kedvencei a PORT-ban! – Balatonmáriafürdő Szeptember 26. – Balaton Old Timer Túra – Balatonmáriafürdő Szeptember 25. (Péntek)Balatonkenese – Őszi programok – […]

Nagy-Britanniában szaporodnak a Jet Ski bírságolások

A vízen élők egyre érzékenyebbek a másokra tekintet nélkül száguldozókra és a hatóságok is megelégelték a hiábavaló intéseket.

Nyitott kapuk döngetése
Az MVSZ csütörtöki tisztújító közgyűlése előtti nap jelent meg eléggé kritikus hangvételű cikkünk, melyben kifogásoltuk a jelölési rendszert, az aspiránsok elmaradt kortes-nyilatkozatait, a klubok döntő többségének kirekesztettségét, és egyáltalán a szövetség eltávolodását a vitorlázó közösség döntő többségét adó a versenyrendszerben részt nem vevő hajósoktól.
A halál árnyékában – OSTAR 1976

Alain Colas 72 méter hosszú versenyjachtja már a rajt előtt vihart kavart, míg Mike McMullen végignézte, ahogy a felesége meghal áramütés miatt, miközben épp neki segített felkészíteni a hajót. Sokan voltak úgy vele, hogy az 1972-es versenyt nyerő Colas nem tudja biztonsággal kezelni a gigászt, szerintük a férfi veszélyt jelentett önmagára és társaira. A probléma

A belföld az új külföld - így alakult át a balatoni turizmus idén nyáron
Kiemelkedő helyen szerepel a Balaton az idei év országos vendégforgalmi statisztikáiban: itt teljesült a vendégéjszakák negyven százaléka - mondta el a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese, amikor szezonértékelő beszélgetésre kértük. Könnyid László arról is szólt, hogy az őszi Balaton is rendkívül kedvelt a belföldi vendégek körében, hiszen a számtalan lehetőség csábítja a térségbe a pihenőket és az aktív kikapcsolódást keresőket.
Az M7-en okozott életveszélyt - Eltiltanák a vezetéstől a 81 éves férfit
200 métert tolatott az M7-en, a külső sávban egy 81 éves férfi, miközben a többi jármű, nagy sebességgel haladt el mellette. Nem sokon múlott a tragédia.
Balatoni hangulatot megörökítő festményekből nyílt kiállítás Tihanyban
A lenyűgöző balatoni tájat, a páratlan hangulatot festette meg képein a tizenhat éves Bernát Sára, akinek első kiállítását a Tihanyi Bencés Apátság Rege Galériájában nyitották meg az elmúlt hétvégén. A tárlat kurátora Bánhalmi Norbert, a galéria művészeti vezetője. A festményeket október 15-ig lehet megtekinteni.
Túrázz a vulkánok földjén!
A hétvégén fedezd fel a Balaton vulkanikus hegyeit! Varázslatos panoráma, őszi illatok és szüreti pillanatok várnak rád! A túrák gyerekekkel és kutyával is könnyen teljesíthetők.
A tó és a táj ihlette a mesés Balatoni nyaralókat
Müller Mónika enteriőrtervező olyan álom-otthonokat alkotott a Balaton-felvidéken, amelyek a tóval és a mesés környezettel harmóniában, szinte belesimulnak a tájba. Benn pedig minden részletben megjelenik a víz és a tó környezetének egy-egy momentuma.
Gerendy Zoltán lett a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke

Balatonfüreden tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Vitorlás Szövetség és a legfontosabb napirendi pont az elnökválasztás volt, miután – a szövetséget 2013 óta vezető – Dr. Kollár Lajos nem vállalt újabb ciklust az MVSZ élén. Az elnöki pozícióra Gerendy Zoltán volt az egyedüli jelölt és a tagság teljes egyetértésben, egyhangú többséggel, 315 igen szavazattal, 0 nem […]

A kevés külföldi is inkább a Balatont választotta

Az idén nyáron az országos turisztikai forgalom folyamatosan nőtt, a június volt az egyetlen hónap, amelyben a vendégek száma elmaradt a tavalyitól. Az összesítés alapján az utazók 93 százaléka vidékre utazott, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a budapesti szálláshelyek forgalma egész nyáron mélyponton maradt. Az ügynökség ezt azzal magyarázza, hogy a más országból érkezők […]

Mesterséges szigetek épülnek az óceánban

A Csendes-óceán közepén fekvő Kiribati Köztársaság ritkán szerepel a hírekben, pedig stratégiai elhelyezkedése mellett van néhány érdekessége. Nem véletlen, hogy Kína épp itt szeretne mesterséges szigeteket építeni. Ez a világon az egyetlen ország, amely a földgolyó mind a négy féltekéjén fekszik, miután az Egyenlítő és a hosszúsági skála 180 fokos meridiánja is áthalad rajta. Teljes

Rejtőző kiskastélyok a Balaton északi partján #1 - Jánosi-villa
Hívhatjuk őket villáknak vagy kastélyoknak, mindenképpen az építészet olyan kis kincseiről van szó, amelyek története sok érdekességet rejt. Ne hatalmas uradalmi épületeket képzeljünk el, ahol egykor szolgasereg leste a gazdák minden kívánságát. Az épületek némelyike nincs tökéletes állapotban, némelyikben laknak, van amelyik üresen áll, műemlék vagy éppen egy múzeumnak ad otthont. Első ilyen gyöngyszem a kenesei Jánosi-villa, másnéven Bagolyvár.
Későnérők – 1. rész – Schatz Árpád

Sorozatunkban olyan vitorlázókat mutatunk be, akik felnőtt fejjel kerültek a vitorlás életbe és nem csak részesei lettek a hajósvilágnak, de húzóerőt is jelentenek a környezetüknek

Reklám