Vitorlázás

Komolyzenei koncertek kezdődnek a Vaszary villában vasárnaptól

A klasszikus zene kedvelőinek örömére idén is a balatonfüredi Vaszary villa ad otthont az Érdi Tamás zongoraművész neve által fémjelzett Klassz a pARTon! fesztiválnak. Az ingyenes rendezvény július 12-én, vasárnap veszi kezdetét és egy héten keresztül tart majd. A belépés idén is ingyenes lesz, de a szervezők kérik, aki teheti, az a koncertek előtt regisztráljon a […]

"A zöldséget a leendő kajám eszi" - bbq, ahogy a profi csinálja
Amikor a konyha a kertbe költözik, akkor az igazán a férfiak játszótere. Hiszen a grillezés elsősorban és főként az erősebb nem foglalatossága. De azért a hölgyek is bátran próbálkozhatnak a konyhaművészet ezen ágában!
Balatoni fagylaltok nyerték az Év fagylaltja verseny érmeit

A 2020-as év fagylaltja versenybe 62 alkotást neveztek, az öt régiós elődöntőből tizenhárom készítmény jutott be a keddi budapesti döntőbe.

Balatoni fagylaltok lettek az Év fagylaltja verseny érmesei

A 2020-as év fagylaltja versenybe 62 alkotást neveztek, az öt régiós elődöntőből tizenhárom készítmény jutott be a keddi budapesti döntőbe.

Reklám
Holnap kezdődik a Kalóz OB
A Tihanyi Hajós Egylet lesz a házigazdája a Kalóz osztály országos bajnokságának, amely 2020.07.08-án kezdődik és 2020.07.12-ig tart majd. A bajnoki cím sorsa 12 futam alapján dől el, így a rendezők abban reménykednek, hogy ideális szélviszonyok fogadják majd a népes mezőnyt, és le tudják bonyolítani az összes futamot.
Jó szelet odafenn Béla bácsi!
A búcsú mindig nagyon nehéz. Akkor pedig különösen, ha egy sporttárstól kell búcsúznunk. Sajnos már az égi vizeken vitorlázik Elekes Béla, aki 1941-ben született és a vitorlázással úgy ismerkedett meg, hogy a felnőttek megengedték neki, hogy a hajójukból kimerje az esővizet. Azután 1956-ban ifi bajnok lett Kalóz hajóosztályban.
Szerdán kezdődik a Kalóz Magyar Bajnokság
Szerdán kezdődik a Kalóz Magyar Bajnokság
Már minden bajunk ellátják a parton
Tizenkilenc balatoni strandon vigyáz a fürdőzőkre a Magyar Vöröskereszt több mint háromszáz fiatal elsősegélynyújtója. 2007 óta teljesítenek szolgálatot, hét esetben életmentést is végrehajtottak. Idén július elsejétől augusztus végéig vannak jelen a Balatonnál.
Te mi leszel, ha nagy leszel?

Bill Lyons 2017–18-ban vett részt a Clipper Round the World regattán, élményeiről blogot vezetett. Megállapításai két év távlatából sem vesztettek aktualitásukból. Sőt, lehet, hogy sosem fognak. Bill a marketingszakmát hagyta oda a verseny miatt, és elmondása szerint olyan közösség tagjává vált, amelynek a tagjai a mai napi szoros kapcsolatot tartanak egymással. A vele történtek és

Tarolt a Balaton az Év fagyaltja versenyen - minden érmet elhoztak!
Dobó Norbert, a Füredi Fagyizó cukrásza készítette idén az Év fagylaltját, de az ezüstérmet is ő hozta el, ráadásul a gyenesdiási Bringatanya fagylaltmestere Somogyi Renáta elől, ő bronzérmet nyert!
Tavirózsa ovi a Hévízi-tóban

Szakértők bevonásával megkezdődött az indiai vörös tavirózsa palánták nevelése a Hévízi-tavon, melyek a város jelképének is számítanak.

A hiba nem az Ön készülékében van!

Nem kell mentőt hívni, ez művészi alkotás! Vagy mégis?

Szent István ünnepe 2020 Keszthely

2020. augusztus 20-22. között rendezik meg Szent István ünnepét Keszthelyen, a Balaton-parton színes programkínálattal.

Reklám
Belvárosi borfesztivál 2020 Keszthely

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Bor összehoz Keszthelyen - Belvárosi borfesztivált Keszthely sétálóutcáján 2020. augusztus 7-9. között.

Új kihívás! Elektromos hajó és autó versenye Alsóörs és Siófok között
Két pont között a legrövidebb út az egyenes. De vajon a leggyorsabb is? Ezt akartuk kideríteni, amikor elhatároztuk, hogy egy elektromos autóval és egy e-hajóval versenyt futunk Alsóörs és Siófok között a Kékszalag-győztes Petrányi Zoltán bevonásával. Nem mellesleg azt is reméltük az akciótól, hogy kiderül, mennyit is bírnak ezek a járművek erőltetett üzemmódban.
Zalai Borcégér Keszthelyi Borünnep 2020

A keszthelyi Platán sétány árnyas fái alatt rendezik meg idén a Zalai Borcégér Keszthelyi Borünnep gasztronómiai rendezvényt 2020. július 29-augusztus 2. között.

Papa, mama, gyerekek - Családi Napok
None
Liberal Youth|Exterminating Angel|Mass//Reaction|Bojang Bugami
None
Keszthelyi Folkfeszt 2020

A Balaton-part ad otthont a több éves hagyományra visszatekintő programnak, a Keszthelyi Folkfesztnek 2020. július 24-26. között.

Banzáj Jam Session
None
Balaton Summer Market - Alsóörs
None
Flying Ball amatőr strandröplabda kupa – Plázs Siófok
None
Reklám
Street Festival 2020 Keszthely

2019. július 7-augusztus 6. között szólisták és kamarazenekarok koncertjei, és további izgalmas programok várják az érdeklődőket a Street Festivalon.

Wannabe Beach – Plázs Siófok
None
Térzenei koncertek a keszthelyi Balaton-parton 2020

A keszthelyi Balaton-parton álló Zenepavilon ad otthont 2020 nyarán a Térzenei koncerteknek, melyen többnyire kamarazenekarok lépnek színpadra.

Balatoni Retro Láz – Plázs Siófok
None
Jó szelet odafönt Béla Bácsi....
Jó szelet odafönt Béla Bácsi....
Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál 2020 Alsóörs

2020. augusztus 19-22. között rendezik meg Alsóörsön a Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivált.

Bagossy Brothers Company – Plázs Siófok
None
Szombaton indul az idei Mozdulj Balaton!
33 település 38 strandja csatlakozott az idei rendezvényhez! Veled hol találkozunk?
Rakonczai Piano – Plázs Siófok
None
Július 11-én rajtol az idei Mozdulj Balaton!

2004-ben 9 Balaton-parti település részvételével indították el a Mozdulj Balaton! rendezvénysorozatot, amelyhez idén 33 település 38 strandja csatlakozott.

Gicccs Party Fesztivál – Plázs Siófok
None
Jazz Fiesta Balatongyörök: Loop Doctors
None
Vendée Arctique: Armel Tripon kiállni kényszerült a versenyből

Újabb sérülés miatt javítani kell a L’Occitane en Provance IMOCA 60-ast

Bizonyos balatoni strandokon szombattól a pályákat és a sporteszközöket bárki szabadon használhatja
None
Ízek és színek harmóniája – Márton Sándor készíti a Balaton legjobb fagylaltját
Micsoda élmény, amikor egy forró nyári napon megízlel az ember egy gyümölcsös fagylaltot, amelyhez leheletnyi levendula simul, majd az egész hűvös, üdítő finomság krémes selyemként olvad el a szájában, miközben életre kel az egész Balaton-felvidék hangulata is!
A Balatonnál boldogabbak vagyunk - mondja a tudomány
Ha sokat vagyunk vízben, víz alatt vagy csak a víz közelében, az nem csak egészségesebbé, de boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá is tesz minket. És ez nem amolyan lelki-spiri humbug, hanem kőkemény biológia.
Az alkoholt is betiltanák és a víz sem iható Siófokon
Vizet csak forralás után vagy a vízmű tartályautóiból javasolt inni.
Szorítsatok nekik! Négy balatoni fagyi és három cukrász az Év Fagylaltja verseny döntőjében
Kedden délután dől el, melyik lesz a legjobb fagylalt idén az országban. A döntő 13 fagyijából, négyet a Balatonnál készítenek.
A kilencedik nagy zümmögés a Balatonon – Rajtol a Zöldszalag Regatta

A zöld nagyjából ötven árnyalata vonul fel augusztus 21-én a Balaton keleti medencéjében, hiszen nagyjából félszáz hajóból álló flottát és 250-300 vár a szervező Balatonfői Yacht Club az elektromos hajók nagy futamára, a 9. Zöldszalag Regattára. Kilencedik alkalommal vághat neki az idén a hagyományos Zöldszalag Regattának a balatoni elektromos hajósok mezőnye a Balatonfői Yacht Clubból […]

Vitorlázás kicsiben

Nagy-Britanniában még mindig erős korlátozások alá esnek a társasági események, vitorlázni például csak úgy lehet, ha egy hajó legfeljebb ketten vannak, és ők is egy háztartásban élnek. Persze létezik alternatív megoldás. Mert amikor az időjárás a rosszabbik arcát mutatja, és nem alkalmas „négykezes” vitorlázásra, akkor sem lehet verseny nélkül maradni! A Royal Temple Yacht Clubban

Jazzfiesta és júliusi programdömping Balatongyörökön

A Györöki Jazzfiesta mellett események egész tárházával várja a település a kedves érdeklődőket. A részletes program itt olvasható. JazzFiesta – nyitónap Időpont: 2020. július 9., csütörtök Helyszín: Balatongyörök, templom alatti tér Ha csütörtök, akkor Györökön szól a jazz! Július 9-augusztus 20. között csütörtök esténként 20-23 óra között jazzkoncertekkel várunk Balatongyörök egyik leghangulatosabb kis terén. Helyszín: […]

Szó szerint lehetett felszállni a nosztalgia vonatra a hétvégén

Klasszikus gőzmozdonyok füstje lengte be az észak-balatoni vasútvonalat szombaton és vasárnap, ugyanis a MÁV-START és a MÁV Nosztalgia retró hétvégével kedveskedett az érdeklődőknek. A MÁV-START és a MÁV Nosztalgia retró hétvégével várta a vasútbarátokat és az érdeklődőket. Július 4-én és 5-én a Nohab, a Szergej és a Púpos mozdonyokon felül idén egy 424-es gőzmozdony is […]

Kaiser Kristóf és csapata nyerte az emlékversenyt

Az abszolút győztes MKB-Prospex katamarán nyerte a Balatonfüred–Paloznak–Tihany–Hajógyári öböl–Balatonfüred távot a BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékversenyen. Kaiser Kristóf és csapata közel három perccel előzte meg a másik, a Kékszalagon is esélyes katamaránt a New Black Jacket, amelyet Roland Gaebler kormányzott. A T23 lett az abszolút verseny harmadik helyezettje. Róka Sándor és csapata egy óra nyolc perc

Ezer élmény vár a parton! Ilyen volt a hétvége a Balatonnál - videó
Ha csak egy rövid hétvégi kiruccanást tervezünk, akkor is érdemes a Balatonhoz ellátogatni, hiszen akár két nap alatt is rengeteg élményt és sok szép emléket is gyűjthetünk.
Reklám