Vitorlázás

Berecz Zsombor továbbra is a 2. helyen áll Tokióban

Két futamot rendeztek a Finn hajóosztályban eddig az ötkarikás játékokon, ahol Berecz Zsombor továbbra is az óriási reményt adó második helyen áll összesítésben. Berecz Zsombornak – a tegnapi két második hely után – a mai első futamban meg kellett elégednie a kilencedik pozícióval, majd a tervek szerint megrendezett második futamban negyedik lett. Ez utóbbi futamban […]

Gyógyító és szép növények, ismeretek és élmények a Gyógynövény-völgyben
Fűben-fában orvosság - tartja a régi mondás. Szinte nincs is olyan kór, gond, probléma, melyre ne lenne olyan növény, amely gyógyírt nyújt. A zánkai Gógynövény-völgyben nem csak a növények hatásaival ismerkedhetünk, hanem szépségükben is gyönyörködhetünk, s illatukat is érezhetjük, sőt, teakánt vagy szörpként ízüket is kóstolgathatjuk.
Podcastot indított az EKF2023
Az adásfolyamban időről időre bemutatják az Európa Kulturális Fővárosa program megvalósítás alatt álló projektjeit.
Születésnapos balatoni meseregény
Bábelőadással és interaktív játékkal ünneplik a Helka-trilógia elindulásának tizedik évfordulóját a Kabóciádé Családi Fesztiválon szombaton délelőtt.
Reklám
Szívfacsaró döntésre szánta el magát a Balatonba fulladt testvérpár édesapja
A jászberényi Pongrácz család szombaton érkezett Fonyódra nyaralni. Egy napig minden csodás volt, másnap aztán megtörtént a tragédia: a 13 éves Zoltán és a 17 éves Tamás vízbe fulladt. Édesapjuk szívszaggató döntést hozott: nem rendeznek hagyományos koporsós temetést az elhunyt testvérpárnak.
Berecz Zsombor: Újabb második hely!
Nagyon közel volt a futamgyőzelemhez, de végül meg kellett elégednie a szintén tökéletes második hellyel Berecz Zsombornak a Finn hajóosztály második futamában
Szoros az élmezőny, Berecz Zsombor továbbra is második
Két futamot rendeztek magyar idő szerint ma hajnalban a Finn hajóosztályban az ötkarikás játékokon. Berecz Zsombornak - a tegnapi két második hely után – a mai első futamban meg kellett elégednie a kilencedik pozícióval, majd a tervek szerint megrendezett második futamban negyedik lett.
Tér-Zene-Zsongás Hévízen: 22 fellépő 35 koncertje a fürdővárosban

A térzenei koncertek az idei év nyári-őszi és a következő év tavaszi időszakában kerülnek megrendezésre Hévíz belvárosában.

Továbbra is második a vitorlázó Berecz Zsombor
A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a második versenynap után is a második helyen áll összetettben a tokiói olimpián.
Rekord előnevezés érkezett a szombati Balaton-átúszásra
Soha ennyien nem regisztráltak még a Balaton-átúszásra. 810 településéről 8600 fő jelezte előre, hogy részt szeretne venni a szombati erőpróbán.
A Birodalom visszavág: Berecz Zsombor 4 futam után a 2. helyen a tokiói olimpián

A mai mindkét olimpiai futamot a brit címvédő Giles Scott nyerte. Berecz Zsombor az össztett versenyben továbbra is a 2. helyen áll.

Olimpia – A Birodalom visszavág

A mai mindkét olimpiai futamot a brit címvédő Giles Scott nyerte. Berecz Zsombor az össztett versenyben továbbra is a 2. helyen áll.

Három kilométeres a torlódás az M7-esen
Az autópálya Balaton felé vezető oldalán Tárnok és Martonvásár térségében kell lassabb haladásra számítania a közlekedőknek munkavégzés miatt.
Reklám
Rekordszámú nevezés érkezett a szombati Balaton-átúszásra

Úgy tűnik, hogy a nyári kánikula elegendő motivációként szolgált ahhoz, hogy rekordszámú nevezés érkezzen Magyarország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport eseményére. Idén ugyanis 8600-nál is több ember döntött úgy, hogy nekivág az 5,2 km-es távnak a 39. Lidl Balaton-átúszás apropóján, amely július 31-én, azaz most szombaton kerül megrendezésre – írja a hirbalaton.hu. A legnépszerűbb megmérettetésnek toronymagasan a […]

Sajkával vagy SUP-pal könnyebb a szigligeti nádasnál evezni?
Ha visszautaznál a múltba vagy csak magad mögött hagynád a strandok zsibongását, fedezd fel a part menti nádasokat, eldugott, titkos öblöket SUP deszkán.
Több, mint kertmozi – üdvözöl a Pont Csopak!

2021 nyarán új kulturális helyszín mutatkozik be a Balaton-parton. A Pont Csopak kertmozi nem csupán egy vetítési helyszín, egy találkozópont a kultúrára és kikapcsolódásra nyitott közönség számára. Egy művészeti és szórakoztató központ a csopaki lakosoknak, az itt nyaralóknak és szórakoztató programokra éhes idelátogatóknak. A Csopak Üdülőfalu hátsó területén valamint a Csopak Kertmoziban megrendezett pop-up rendezvényekkel […]

Összefoglaló a Kékszalag időjárási hátteréről

Az idei verseny időjárási körülményei kisebb eltérésekkel a számítások szerint alakultak: alapvetően nagyon gyenge volt a légmozgás, a helyi hatások alakították a szél járását. A verseny kezdetén a több napja kitartóan fújó északnyugati szél gyorsan legyengült, és a Balaton helyi cirkulációs rendszere átvette az irányítást. Emiatt eleinte a déli part közelében volt élénkebb a szél,

Műsorváltozás a Jazzpikniken – érkezik a Gypsy Kings!

Fellép a Gipsy Kings by Diego Baliardo a 9. Paloznaki Jazzpiknik első estjén. A formáció az Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience nevű csapat helyett lép színpadra, akik betegség miatt kényszerültek lemondani a fellépésüket. A nyitónap programja másodszor változik az idei paloznaki fesztivál előtt: az eredeti programban szereplő Level 42 a járvány miatti bizonytalanságokra, […]

Tombol a nyár – most a Balatonnál a legjobb
None
FRISS! A Gipsy Kings lép fel az Al McKay helyett a Jazzpikniken
A Gipsy Kings legendája lép fel a Paloznaki Jazzpiknik nyitóestjén.
Kékszalag a versenyek versenye?
Jártatok már Kékszalag díjkiosztón? Hát az nem semmi! Folyamatosan érkeznek a színpadi dobogóra különféle csapatok, van, hogy tizenvalahányan, van, hogy csak hárman. Aztán olyan is van, hogy egy egy csapat kétszer háromszor is megjelenik. Azt hittem értem a rendszert, de végül is feladtam. Az tuti, hogy aki ott van a Gyógy téri ünnepen az vagy kap valamit, vagy hozzátartozója valakinek, aki kap valamit.
53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj a Principessa fedélzetéről
A Kékszalag mindenkinek más élmény. Most az egytestű győztes Principessa legfiatalabb hölgy csapattagjának Tóth Elizabet Virág élményeit olvashatjuk
Reklám
Újabb részletek a Balatonba fulladt testvérpárról
A vízimentő lapunknak azt mondta, szeretne felejteni.
„A Jóisten miért nem tudott vigyázni?” – Megszólalt a Balatonba fulladt gyerekek nagyanyja
Gyászol a jászberényi család.
Bármikor tragédia történhet a Balatonon, kiakadtak a hajóskapitányok!
Kiakadtak a hajóskapitányok – rendszeresen beúsznak, beeveznek a balatoni nagyhajók elé.
Európa legjobb vitorlásai és motorosai 2021-ben

Bár az eseménynek hagyományosan helyet adó boot Düsseldorf elmaradt, a kontinens legjobbjainak járó díjakat kiosztották, hiszen a tesztek és értékelések a korlátozások mellett is lezajlottak. Az év vitorlásai 2021 (European Yacht of the Year) Családi túrahajókEz olyan vitorlásokat foglal magában, amelyek elég helyet és kényelmet biztosítanak komplett családok számára, a kezelésükhöz azonban legfeljebb két emberre

Programváltozás a csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpikniken

A 9. Paloznaki Jazzpiknik nyitóestéjén, csütörtökön – betegség miatt - az Al McKay's Earth, Wind and Fire Experience helyett a Gipsy Kings ad koncertet.

Harmadik heti nyertesek és kedvencek - Te is mutasd meg a balatoni nyarad legjobb pillanatát!
Továbbra is érkeznek olvasóinktól a jobbnál jobb fotók, köszönjük! Te se maradj ki, mutasd meg a balatoni nyarad kedvenc pillanatát, és nyerj!
Ingyenes nyáresti koncertek 2021 Balatonkenese

2021. július 30-augusztus 1. között a balatonkenesei Széchenyi Parkban ingyenes nyáresti koncertek dallamai csendülnek fel.

Olimpiai jósda: Csapadékos szerdánk lesz
A sportslife.hu-n valamennyi játéknap előtt olimpiai jósdával jelentkezünk, amelyben megpróbáljuk megfejteni, milyen eredményekre, meglepetésekre számíthatunk a legrangosabb sporteseményen. Figyelem, a tippek pontosságáért (komolyságáért) garanciát nem vállalunk!
Látványos kisfilm a balatoni régió infrastrukturális fejlesztéseiről - videó
Nagysikerű balatoni imázsfilmje után ezúttal egy szakmai fókuszú, a technikai részletekre is kiterjedő újabb kisfilmmel jelentkezik a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A részleteket a Magyarepitok.hu szakportál közölte.
Pillanatok az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjátadójáról

Figyelj a vadakra a balatoni utakon
Nem ritka, hogy a Balatonhoz vezető utakon is váratlanul feltűnik az autós előtt egy őz vagy szarvas, esetleg szarvascsorda. Többnyire az éjszakai és hajnali órákban mozognak a nagyvadak, de érdemes egész nap résen lenni.
"Egyszerűen nyomaszt" - legnagyobb félelméről vallott Kautzky Armand
Kautzky Armand nyaranta rengeteg időt tölt Balatongyörökön, amit második otthonának tart, mégis akkor nyugodt, ha megtartja a tisztes távolságot a magyar tengerrel.
Vadnai Benjamin: három futam a mai napon!
A férfi Laseresek három újabb futamon vannak túl az olimpián. Kimondottan erős, 16-17 csomós szélben, 62%-os páratartalom mellett rendezték meg a mai nap első, összességében a verseny negyedik futamát Vadnai Benjaminék számára és a magyar olimpikon végig a középmezőny elejében vitorlázva, a 15. helyen ért célba, nagyjából másfél másodperccel a futamgyőztes mögött. Ezt a futamot egyébként a ciprusi Kontides Pavlos nyerte, aki összetettben is átvette a vezetést. Vadnai Benjamin a 11. helyről várta a folytatást.
Berecz Zsombor: Újabb második hely
Nagyon közel volt a futamgyőzelemhez, de végül meg kellett elégednie a szintén tökéletes második hellyel Berecz Zsombornak a Finn hajóosztály második futamában a tokiói olimpián. Az első futam után halasztás következett, természetesen a szél miatt, de a rendezők végül úgy döntöttek, hogy elrajtoltatják a mezőny és ez jó döntésnek bizonyult.
Hat futam után a 14. helyen áll Érdi Mári
Bravúrosan kezdődött az olimpiai vitorlásversenyek mai napja magyar szempontból. Érdi Mária ugyanis fantasztikusan vitorlázott és a második helyen ért célba a Laser Radial osztály ötödik futamában.
Észak-Balatonon a művészvilág szeme
Három község alakul a kortárs művészet szentélyévé.
Ne legyen tragédia a strandolásból
A vízirendőrök idén 102 mentési kivonulás alkalmával 220 életmentést végeztek a Balatonon, de eddig már tizenhárom esetben következett be tragédia a magyar tengeren.
Berecz Zsombor újabb remek 2. helye

Ugyanazok lettek a dobogósok, mint az első futamban

Ma van a balatoni halak napja, hekk helyett süllővel ünnepelje!
Mi, magyarok nem a halfogyasztási rekordjainkról vagyunk híresek. Bár valódi tengerünk nincs, tavainkra azért büszkék lehetünk. A balatoni halak napját most már évek óta július végén ünnepeljük, ami így aktualitást is ad annak, hogy egy kicsit jobban megismerjük a "magyar tengerben" úszkáló halakat, és kiderítsük, hogy vajon kifoghatjuk, megehetjük-e mindet. Az alábbiakban dietetikusunk rövid halkörképe következik.
Győrfi Pál is imádja a balatoni lángost
Szigligeti nyaralásáról osztott meg képet közösségi oldalán a népszerű mentőszóvivő, mutatjuk.
Elképesztő szám: ennyi embert kellett eddig idén kimenteni a Balatonból, és még nincs vége a nyárnak
A vízirendőrök idén eddig 220 embert mentettek ki a Balatonból, ennek is köszönhető, hogy senki nem vált viharos időjárás áldozatává, mégis már 13-an vesztették életüket a tóban - közölte a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője. Horváth László hangsúlyozta, ez a szám magasabb, mint a tavalyi egész évi volt, akkor 8 ember halt meg a tóban.
Megszólalt az apa és a vízimentő a Balatonba fulladt testvérpár tragédiájáról
A gyászoló család és a a kisebbik fiú újraélesztésével próbálkozó vízimentő nyilatkozott a szörnyű balesetről.
Strandolás közben, egy SUP deszkán sodródva tűnt el egy 10 éves kislány a Balatonon
SUP deszkáján sodródott el a parttól egy 10 éves kislány a Balatonban.
Két bravúros második hely vitorlázásban a magyaroktól
Berecz Zsombor és Érdi Mária is remekül teljesített a tokiói nyári olimpia keddi napján vitorlázásban. Mindkét magyar versenyző egy-egy második helyet hozott futamában.
Reklám