Vitorlázás

Hat Grammy-díjas zenésszel indít a Paloznaki Jazzpiknik

Újabb fellépőket jelentettek be a Paloznaki Jazzpiknik szervezői, amelyet idén új időpontban, augusztus 20-22. között rendeznek meg. A festői szépségű Balaton-felvidéken, augusztus 20-án, a Magyar Jazz Napját ünnepeli a Jazzpiknik a Magyar Jazz Szövetséggel közös szervezésben. A jeles alkalomból a hatszoros Grammy-díjas Randy Brecker, az élő jazz-legenda látogat Paloznakra! A pénteki napon Jamie Winchester és […]

Görögország már várja a nyaralókat

A görög turisztikai szezon június 15-én kezdődik. Az egész évben nyitva tartó szállodák június elsejétől fogadhatnak vendéget, a szezonálisan üzemelő egységek pedig június 15-től. A nemzetközi légi járatok szintén június 15-től érkezhetnek az országba, elsőként az athéni repülőtérre. Július elsejétől pedig az összes görög repülőtér fogadja majd a járatokat. Az országba érkező látogatóknak fel kell

Újra megnyílt a Helikon Kastély madárparkja

A Helikon Kastély Madárparkja május 20-tól újra megnyitotta kapuit. Az idei évben 8 új fajjal bővült madárpark több újdonsággal is várja a látogatókat, többek között emu simogatóval és egzotikus kisliba simogatóval. A látogatók kézből etethetnek a tavakon, és lehet etetni a kis emukat is. Ezen a hétvégén a nyitás alkalmából számos izgalmas szabadtéri programmal várják […]

#nyaraljitthon, a Balatonon minden van - Kalandok gyerekeknek
Gyerekekkel nyaralni mindig sok kreativitást igényel. De egy hosszú bakancslistával a zsebben változatos programokban lehet része a családnak, így mindenki izgalmas, feltöltődésben gazdag, mégis nyugodtan töltheti el a vakációt. Összeszedtünk minél több ötletet és helyet a Balaton körül, ahová a kisebb-nagyobb utódokkal mindenképpen érdemes ellátogatni.
Reklám
Tramontana-Sennebogen Kupa 2020 EREDETI IDŐPONTBAN!
Az idei év egyik első nagyhajós túraversenye a Tramontana-Sennebogen Kupa 2020. június 20-án szeretettel várja a már versenyre éhes vitorlázókat.
Újra a szabadban! Hétvégi túrák az Európai Nemzeti Parkok Napja alkalmából
Idén május 24-én pontosan 111 évesek lesznek az első európai nemzeti parkok, amelyek 1909-ben ezen a napon alakultak meg Svédországban. Ennek emlékére a EUROPARC Szövetség kezdeményezésére 1999. óta Magyarországon is ünnepeljük az Európai Nemzeti Parkok Napját.
Őszre helyreállíthatják az életveszélyessé vált balatoni kilátót
None
Pályázat: az évszázad vitorlásfotója

Rendkívüli helyzetben rendkívüli döntések születnek. Így van ez a Mirabaud által kiírt Év vitorlásfotója (Mirabaud Yacht Racing Image of the Year) eseten is, ahol jelentősen megnövelték a pályázati időszak hosszát. Hagyományosan az adott év kiírásában az előző ősztől kezdik számolni az esztendőt, az abban az időszakban lőtt fotókat lehet nevezni. Mivel azonban az idén a

Káprázatos felvételek készültek a Balaton és a Tejút találkozásáról
Különleges felvételeket tett közzé az Időkép, hiszen, mint írják, a Tejút és a Balaton nagyon ritkán fotózható-videózható együtt – csak rendkívül különleges éjszakákon.
Egy turista vette észre, hogy életveszélyes a fonyódi kilátó
A járványhelyzet miatt elrendelt intézkedések enyhítésével sem nyit ki egyelőre a fonyódi Várhegyi Széplátó, mivel faszerkezetét tönkretette a házi cincér és egy gombafajta, vélhetően kivitelezési hiba miatt – közölte Hidvégi József polgármester.
A Balaton legnagyobb tókerülő versenye idén sem marad el
None
Fonyódi Kutyás strand

A Fonyódi Kutyás strand, amely a Balaton legelső kutyabarát strandja, a kikötő és a vízirendőrség mellett található.

Új időpontban a Balaton ünnepe
Raiffeisen Nagydíj néven rendezik meg az 52. Kékszalagot
Reklám
Lesz Kékszalag az idén is: új időpontban a Balaton ünnepe

Új időpontban, 2020. július 30. és augusztus 1. között rendezik meg a Balaton legnagyobb vitorlásversenyét, a Kékszalagot. Az idei versenyt névadó támogatóként segíti a Raiffeisen Bank Zrt., így a verseny hivatalos neve 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj lesz.

Veszprémi Utcazene Fesztivál
None
Új időpontban a Balaton ünnepe
Új időpontban, 2020. július 30. és augusztus 1. között rendezik meg a Balaton legnagyobb vitorlásversenyét, a Kékszalagot. Az idei versenyt névadó támogatóként segíti a Raiffeisen Bank Zrt., így a verseny hivatalos neve 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj lesz.
Új időpontban a Kékszalag

Július 30. és augusztus 1. között rendezik meg a Balaton legnagyobb vitorlásversenyét, a Kékszalagot. Az idei versenyt névadó támogatóként segíti a Raiffeisen Bank Zrt., így a megmérettetés hivatalos neve 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj lesz. A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége Balatonfüred városával, a szponzorokkal és a médiapartnerekkel folytatott egyeztetéseket követően úgy döntött, hogy az 52. Kékszalag

Raiffeisen Nagydíj néven rendezik meg az 52. Kékszalagot
A szövetség elnöke szerint elképzelhető, hogy a hajózás nélküli tavasz után a résztvevők száma megközelítheti az 50. jubileumi Kékszalagon elért 681 hajós rekordot.
Július 30-án rajtol Balatonfüreden az 52. Kékszalag

Új időpontban rendezik meg a koronavírus járvány miatt a Balaton vitorlás ünnepét.

Július 30-án lesz az 52. Kékszalag rajtja Balatonfüreden

Új időpontban a Balaton vitorlás ünnepe a koronavírus járvány miatt.

Visszaszámlálás indul! Jöjjön a nyár! Még 10 nap, de addig is, gyere pecázni!
A balatoni horgászok számára még a koronavírus-járvány idején is lehetőség adódott, hogy hódoljanak szenvedélyüknek. Mostanra már szinte minden visszaállt a régi kerékvágásba, a haltelepítések is a tervek szerint zajlottak. A 10-15 kg közötti pontyfogások mára szinte mindennapossá váltak a tavon. Természetesen a nyári szezon is kecsegtet pecás élményekkel.
Nyitóhétvége a Festetics-kastély parkjában
None
Reklám
A balatonfüredi Anna-bállal bővült a Magyar Értéktár

2020. május 21-én bekerült a balatonfüredi Anna-bál a Magyar Értéktárba, így 175-re emelkedett a kiemelkedő nemzeti értékek száma.

A Tűzszerész és Hadihajós Ezred is csatlakozott a 10 millió fekvőtámasz kihíváshoz

Parádés videót készített 16 katona, amiben még egy robbanóanyag-kereső kutya is teljesíti a Magyar Honvédség kezdeményezését.

Grammy-díjas vendég nyitja az idei Paloznaki Jazzpikniket!
Újabb fellépőket jelentettek be a Paloznaki Jazzpiknik szervezői, amelyet idén új időpontban, augusztus 20-22. között rendeznek meg. A festői szépségű Balaton-felvidéken, augusztus 20-án, a Jazzpiknik a Magyar Jazz Szövetséggel közös szervezésben ünnepli a Magyar Jazz Napját. A jeles alkalomból az élő jazz-legenda, a hatszoros Grammy-díjas Randy Brecker látogat el Paloznakra!
Ingyenesen megkaphatják a Bahart eladásra szánt kikötőit az önkormányzatok

Balatonakali, Balatonudvari, Csopak és Balatonkenese település ingyenes használatba kaphatja a kikötőket a Baharttól.

Bakancslistás helyek a Balaton körül – A somogyvámosi pusztatemplom

Fonyódtól 25 kilométerre fekszik Somogyvámos, amelynek határában, a végtelennek tetsző dimbes-dombos mezőgazdasági területek közül magasodik elő egy tájidegen, mégis monumentális épület, a község ikonikus pusztatemploma. A hozzávetőlegesen 800 esztendős templomrom a felduzzasztott Vámosi-patak szomszédságában egyfajta szigetként zöldell a szántóföldek között. Kis rönkpad várja a kirándulókat. A kora-gótikus stílusú építmény tornya, a korára jellemző négyszögből nyolcszöggé […]

Május 22. a Magyar Természet Napja

A Biodiverzitás világnapján, minden év május 22-én, 2015 óta ünnepeljük hazánkban a Magyar Természet Napját.

Pünkösdkor beindul a turizmus

Újranyitnak a Danubius Hotels vidéki szállodái, a balatonfüredi, büki és győri hotelek a pünkösdi hétvégén már várják a vendégeket, június közepétől a másik füredi szálloda, majd az első budapesti hotel is megnyit. A társaság szigorúbb higiéniai szabályzatot vezetett be, egyedi megoldásokkal tette biztonságossá programjait, emellett rugalmas foglalási és visszafizetési lehetőségeket biztosít. A cég szállodái közül

Még egy darabig nem lesz látogatható a fonyódi Várhegyi Széplátó

A járványhelyzet miatt elrendelt intézkedések enyhítésével sem nyit ki egyelőre a fonyódi Várhegyi Széplátó, mivel faszerkezetét tönkretette a házi cincér és egy gombafajta, vélhetően kivitelezési hiba miatt – közölte Hidvégi József polgármester az MTI megkeresésére. A polgármester elmondta, még kérdéses, hogy idén látogatható lesz-e újra az évi 30 ezer látogatót vonzó, 2011-ben épített impozáns építmény, […]

Önkormányzati használatba kerülhet négy közforgalmú kikötő

Lehetőség nyílik arra, hogy Balatonakali, Balatonudvari, Csopak és Balatonkenese közforgalmú kikötőit ne adják el, hanem azok az önkormányzatok ingyenes használatába kerüljenek – írta Kontrát Károly országgyűlési képviselő Facebook-oldalán csütörtökön. Lombár Gábor, az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség elnöke az MTI-nek arról számolt be, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) átalakítási tervei miatt korábban egyeztetést kért a többségi állami tulajdonosi jogokat képviselő […]

120 ezer egészen aprócska balin került a Balatonba
Alig pár centis előnevelt balinokat telepítettek a tóba a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szakemberei. Három helyszínen összesen 120 ezer darabot engedtek a vízbe. A balint elsősorban sporthalként tartjuk számon.
Októberre halasztották a Bermuda Gold Cup - ot
Októberre halasztották a Bermuda Gold Cup - ot
Két verseny lesz csak az idei GC32 Racing Tour szezon
Két verseny lesz csak az idei GC32 Racing Tour szezon
Mindenkinek kell egy feszesítő arckrém
Hirdetés - Feszesítő arckrém, antiage feszesítő, hidratáló, éjszakai arckrém, arckrém kollagénnel és még lehetne folytatni a sort azokkal a kulcsszavakkal, amiket a hölgyek keresnek, amikor arcápolót vásárolnak.
Ingyen megkaphatják a balatoni városok a Bahart-kikötőket
Balatonakali, Balatonudvari, Csopak és Balatonkenese ingyenes használatba kaphatja a kikötőket, amiket felszámol a Bahart.
Életveszélyessé vált Fonyódon a Várhegyi kilátó

Hidvégi József polgármester szerint kivitelezési hiba történt, egyelőre nem használható a szerkezet.

Jövőre Medemblikben lesz a Finn Masters-világbajnokság

Először csak a 2020-as eseményt törölték, de aztán a 2021-es helyszín sem felelt meg, így jöhetett a holland beugró. Finn hajóosztályban az kerül a Master kategóriába, aki elmúlik negyvenéves (később jön a Grand Master, aztán a Grand Grand Master, hogy végül Legendként záródjon a pályafutás). A tagok meglehetősen aktívak, az egyes versenyeken komoly létszámban gyűlnek

Jóga a Platánfa alatt a keszthelyi Festetics-kastélyban

A csodálatos keszthelyi Festetics-kastély parkjában, a platánfa árnyékában ingyenes jógaórát rendeznek 2020. május 23-án.

Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band - Paloznaki Jazzpiknik
None
Randy Brecker a Paloznaki Jazzpikniken!
None
Ez a táj, ez a kincs vonzóbb egy külföldi pihenésnél
Megreccsent a vendéglátás a járvány miatt, átrendeződött a munkaerő piac, ugyanakkor növekedhet a balatoni idegenforgalom, főleg a magyar vendégeket tekintve.
8 piknikező helyszín Keszthelytől Balatonakarattyáig

A melengető tavaszi napsugarak csábítóan hivogatnak bennünket, hogy energiával töltsük fel a télen elgémberedett izmainkat.

#nyaraljitthon, a Balatonon minden van #5 - Extrém sportok 2020
Ha szeretnéd, hogy a nyaralásod során minden nap élő adrenalinbombának érezd magad, van egy jó hírünk! A Balaton környékén számtalan extrém sportot ki tudsz próbálni, mutatjuk a legizgalmasabbakat.
Ősszel még indul új OKJ - s edzőképzés
Ősszel még indul új OKJ - s edzőképzés
Szent Erzsébet liget Balatonalmádi

Tíz hektáron terül el balatonalmádi csodálatos parkja, a Szent Erzsébet liget, amely a mólótól a Wesselényi strandig tartó természetvédelmi terület.

Reklám