Vitorlázás

6 balatoni lépcső, amelyen minden fáradtságot megér felmenni

Olyan balatoni feljárókat, lépcsőket ajánlunk, melyeket érdemes megmászni, hogy elérjünk a csodák birodalmába.

A Kádár-kor strandételei még mindig uralják a Balaton-partot

A balatoni retro feeling azonnal magával ragad bennünket, ha csak megpillantunk egy-egy szépiás, gyűrött képet a régi nyarakról vagy idősebb rokonaink kezdenek anekdotázásba a vasárnapi ebéd felett. Sok minden változott azóta, de a klasszikus strandételeink megmaradtak olyannak, amilyennek szeretjük őket és gyakorlatilag egy időutazó a múltból sem nagyon találná a különbséget, az árakat leszámítva persze. […]

Csökkent a júliusi vendégéjszakaszám

A belföldi vendégéjszakák száma 18,1, a külföldieké 74,9 százalékkal esett vissza júliusban a koronavírus-járvány miatt. Az összes vendégéjszakaszám 42,3 százalékkal volt alacsonyabb, mint tavaly ilyenkor. Júniushoz viszonyítva a belföldi vendégéjszakaszám a háromszorosára, 672 ezerről 2,1 millióra nőtt, ami tavaly augusztus óta a legmagasabb érték. Az összes vendégéjszaka 82 százalékát belföldi vendégek töltötték el. Tízből hat

Kowalsky meg Vega koncerttel búcsúzik idénre a Plázs

A balatoni felüdülőközpont, a Plázs szeptember 12-én zárja idénre kapuit, azonban tesznek róla, hogy a búcsú emlékezetes maradjon: péntek este a Kowalsky meg a Vega játszik, míg másnap a nyár utolsó Rakonczai Piano estje után, reggelig tartó Wannabe party zárja a sort. A siófoki Plázson még most is tart a nyár. Szerencsére nemcsak a programok […]

Reklám
Regal LS4C Electric – Az elektromos mindent (is) tudó

Sok remek tengerentúli hajógyártó létezik, de az biztos, hogy a Regal mindig akkor kerül szóba, amikor az amerikai prémiumról beszélgetünk valakivel. Viszonylag új dolog, hogy a Regal LS4C már elektromos motorral is kérhető, illetve az, hogy a lehető legnagyobb, 150 kW-ossal is kapható az E-Hajó Centernél. Az eddigi érdeklődők, akik kipróbálták az LS4C-t, nem igazán

Kowalsky meg a Vega koncerttel búcsúzik a nyártól Plázs
Péntek este a Kowalsky meg a Vega játszik, míg másnap, a nyár utolsó Rakonczai Piano estje után, reggelig tartó Wannabe party zárja a sort.
Mégsem lesz üvegfödémes kilátó Fonyódon

Bár az új kilátó megépítése elmarad, de megújul a sétány és a meglévő kilátók környezete - erről döntött Fonyód város vezetése.

Nem lesz üvegfödémes kilátó Fonyódon

Bár az új kilátó megépítése elmarad, de megújul a sétány és a meglévő kilátók környezete - erről döntött Fonyód város vezetése.

Holnap kezdődik a 70-es cirkálók Bajnoksága Ábrahámhegyen
A Balaton egyik leglátványosabb nagyhajós osztálya, a 70es cirkálók idén ismét Ábrahámhegyen csapnak össze a bajnoki címért. A TVSK rendezésében tavaly is a nyugati medencében került sor erre a versenyre, és a csapatok olyan jól érezték magukat, hogy 2020-ban újra Ábrahámhegyet választották az országos bajnokság helyszínéül.
Itt a végső határidő a Kulcs-Soft 5.350.000 Ft-os vitorlázó támogatására
2020 júliusában a Kulcs-Soft társadalmi felelősségvállalásának keretén belül kampányt indított, amely során a hazai vitorlázó utánpótlás támogatását tűzte ki céljául. A cég vállalása volt, hogy minden, az idei Kékszalag versenyen elinduló hajó után 10.000 Ft-ot fordít a Kulcs-Esély Alapítványon keresztül a fiatal vitorlázók megsegítésére.
Berecz Zsombor: Azért dolgozom, hogy esélyesként utazhassak az olimpiára
A világbajnoki cím után az Európa-bajnoki címet is megszerezte Berecz Zsombor, aki töretlenül és nagyon keményen készül az olimpiára, ahol egyértelműen esélyesként indul majd. Hallgassátok meg podcast interjúnkat a kontinens legjobbjával, aki nagyon elfáradt, de természetesen boldogan értékelte az Európa-bajnokságot.
A Ramassetter-ház méltóképpen prezentálja Sümeg örökségét
A közelmúltban felújított és átadott Ramassetter-ház mint látogatóközpont kialakításában nagyon fontos szerepet kap az interaktivitás és az arculat. Turisztikai szempontból is példaértékű, innovatív szemlélettel kialakított, egymásra épülő fejlesztés valósult meg a rekonstrukcióval.
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park öt csodája

Ötvenhétezer hektárnyi gyönyörűség: tömören ennyit is írhatnánk az 1997-ben alakult Balaton-felvidéki Nemzeti Parkról.

Reklám
Balatoni impressziók - könyvbemutató és kiállítás Csopakon
None
Időutazás egy álomautóban
2300 köbcenti, 120 lóerő, benzines motor, szervokormány. Kipróbáltunk egy 1974-es Mercedest, hogy átéljük a veterán autós életérzést.
Nemsokára indul a Quasimodo költőverseny Füreden

Szeptember 18. és 20. között tartják a balatonfüredi Quasimodo költőverseny. A megmérettetést nívós rendezvényként tartják számon a magyar irodalmi életben. A rendezvény részletes programja: Szeptember 18. (péntek) 16.30 Emléktábla-avatás Faludy György születésének 110. évfordulója alkalmából a Panteonban 17.00 Térzene Balatonfüredi Város Koncert Fúvószenekarának közreműködésével Vezényel: Hégely Ákos karnagy 17.30 Megemlékezés Salvatore Quasimodo Nobel-díjas költő emlékfájánál […]

Szeptember 13-áig tart a vasúti utószezon a MÁV-nál

Több, mint 15 ezer utas vette igénybe a MÁV-START Zrt. Balaton 24 és Balaton 72 napijegyeit május vége óta, így a jegyek a cég történetének legsikeresebb nyári termékeinek bizonyultak. A balatoni utószezont 13-áig tolták ki még nagyobb kapacitással és sűrűbb menetrenddel – írja a közleményében a vasúttársaság. A napijegyeket a jegypénztárakban körülbelül 13 ezren vásárolták […]

Dobozban utaztat az IKEA

Amíg a koronavírus miatt szüneteltetnünk kell a nagyobb kiruccanásokat, az IKEA az utazás élményét az otthonunkba hozza. Vakáció dobozban – ez a neve és a lényege új terméknek, amelyet az Egyesült Arab Emírségekben dobott piacra. Egy olyan dobozokról van szó, amelyekbe egy-egy népszerű ország kultúráját felidéző lakberendezési tárgyakat tettek, de vannak benne zenék, filmek és

Tűzgömböt fotóztak a Balaton felett

Bámulatos égi jelenséget kapott lencsevégre az időkép kamerája Fonyódon. A tűzgömb csak egy röpke pillanatra világította meg az éjszakai Balaton víztükrét, de az egész országból érzékelni lehetett. Az északnyugati égbolton volt megfigyelhető a tűzgömb egy pillanatra hajnali 4:37-kor. Az ország különböző pontjairól lehetett látni és az Időkép több kamerájának képén szépen látszik a felettünk elhúzott […]

Nem szabad kihagyni! Csodás panoráma vár a déli part kilátóiban
A Balaton mindenhonnan gyönyörű. Magasból láttad már? Rengeteg kilátó vár a tó körül, hogy megcsodáld! Most a déli partról gyűjtöttük össze a legjobbakat, ahol például az egyetlen olyan kilátóba is felmászhatsz, ahonnan teljes hosszában láthatod a Balatont.
Csütörtöktől főszerepben a fiatalok
Csütörtöktől főszerepben a fiatalok
A Huber - Kiska páros nyerte a 470 - es Bajnokságot
A Huber - Kiska páros nyerte a 470 - es Bajnokságot
Reklám
Hatalmas siker volt az első Veszprém-Balaton Filmpiknik
Teltházas szabadtéri vetítésekkel, igazi vidám, balatoni hangulatban zajlott Veszprémben és Balatonfüreden az első Veszprém-Balaton Filmpiknik. Szeptember 3-5 között két városban, öt helyszínen közel negyven magyar filmet - négy tévéfilm, nyolc nagyjátékfilm, hét dokumentumfilm, négy kisjátékfilm, a teljes Alvilág sorozat, hat magyar filmklasszikus, hét animációs film és egy gyermekfilm válogatás – vetítettek, a közönség huszonhárom film alkotóival találkozhatott is.
Német hadihajót találtak Norvégia partjainál

Egy második világháborús ütközetben elsüllyedt német hadihajó roncsait találták meg Norvégia partjainál. A szakembereknek a hajótestről készített képek és hanglokátoros felvételek, valamint olyan részletek, mint a lövegtornyok elhelyezkedése alapján sikerült azonosítaniuk a Karlsruhe könnyűcirkálót, amelynek roncsait 2017-ben észlelték először, mindössze 15 méterre egy 1977 óta működő víz alatti elektromos kábeltől. Az 1920-as években épített hajóra

Udvardi Erzsébet festőművész hagyatéka
Udvardi Erzsébet egyike a Balaton legnagyobb festőművészeinek. Unokahúga, Udvardi Anna álma, hogy a festőnő egykori alkotóműhelyében emlékház nyílhasson. Udvardi Annával terveiről, az értékes hagyaték kezeléséről, a nagy életmű gondozásáról Kovács Emőke beszélgetett.
Országos rekordkísérletre készülnek a Hévízi Veterán Találkozón

2020. szeptember 12-én harmadik alkalommal rendezik meg Hévízen a veterán autók találkozóját, melyen országos rekordkísérletre is készülnek.

Országos rekordkísérletre készülnek Hévízen

2020. szeptember 12-én harmadik alkalommal rendezik meg Hévízen a veterán autók találkozóját, melyen országos rekordkísérletre is készülnek.

Beetetés okosan - Szigorúan amatőr, kezdő horgászoknak!
Hirdetés - Bizonyára mindannyian egyetértünk abban, hogy a horgászat nem egy egzakt tudomány, ami tegnap bevált, az holnap akár csúfos betlit is okozhat.
Két héttel hosszabb lesz a balatoni utószezoni menetrend
None
Két héttel meghosszabbította nyári balatoni menetrendjét a MÁV

Szeptember 27-ig a nyáron megszokott rend szerint közlekednek tovább a vonatok a Balatonh északi és déli partján.

Két héttel meghosszabbította balatoni menetrendjét a MÁV

Szeptember 27-ig a nyáron megszokott rend szerint közlekednek tovább a vonatok a Balatonh északi és déli partján.

A Viking kapitánya kijelentette, hogy szabályosan közlekedett, nem ő okozta a balesetet

A Viking Sigyn szállodahajó Budapesten, a Margit híd közelében nekiütközött és maga alá gyűrte a Hableány sétahajót, amely elsüllyedt.

Erőt, lendületet és harmóniát sugároznak Gáspár Gábor fesztiválfotói
A Tánc fesztiválja kiemelkedő pillanatait megörökítő fotókból nyílt kiállítás a Laczkó Dezső Múzeumban vasárnap.
Motrosok süllyedtek el a politikai parádén

Ha rovatot indítanánk a hajós hülyeségekről, ez az eset akár sorozatindítónak is méltó lenne

Nagy Táncválasztó 2020 Hévíz

2020. szeptember 20-án egész napos ingyenes tánc workshop-ra várják az érdeklődőket Hévízre, ahol az érdeklődők 6 tánckurzus közül választhatnak.

8 apró balatoni település, amit mindenképp látnod kell

A strandszezon vége nem azt jelenti, hogy bezár a Balaton, sőt, eljött az idő, hogy hátizsákot öltve barangoljunk a nagy tó környékén.

A hajózás még mindig tömegeket vonz a Balatonhoz
Beszámoló a hétvégén rekordokat döntött Balaton Boat Show-ról, a hajózás szerelmesei számára megannyi érdekes információval.
Csillagfényes túra a Badacsonyon
Jártál már sötét erdőben? Hallottad a macskabagoly hangját? Láttad a parti fényekkel megfestett Balatont? Mi a Badacsony tetejére vezető esti túrán átéltük ezeket a különleges élményeket.
Nagy népszerűségnek örvendett az új kutyás strand Keszthelyen

A Keszthelyi Kutyás Park, Strand és Piknikkert a belföldi kutyás turizmus egyik legfelkapottabb úti céljává vált a szezonban. Majdnem tízezer látogató fordult meg itt a nyár folyamán – írja közleményében a strandüzemeltető. Június elsején, közvetlenül a tavaszi járványügyi korlátozások lazítása után nyitott meg a Balaton, illetve az ország egyedülálló kutyás-kutyabarát közösségi tere Keszthelyen, ahol kutyás […]

Volt aki azt hitte ufót lát - tűzgömb világította meg a Balatont
Fantasztikus égi jelenséget videóztak a Balatonnál. A fonyódi Várhegyen lévő kilátón elhelyezett kamera rögzítette, amint egy tűzgömb húzott át az égen.
Sikeresen zárult a Filmpiknik, folytatás következik…

Több tucat magyar film vetítésével zajlott le az első Veszprém-Balaton filmpiknik több helyszín között a Tagore sétányon is. Mivel a rendezvényt nagy siker övezte, így a szervezők már most biztosak abban, hogy lesz folytatás. – Ez egy szökési kísérlet volt. Elhozni a legfrissebb magyar filmeket Budapestről, elszökni a fővárosból, ide vidékre, elhozni a filmeket, amelyek […]

Bajnokavatások a Balatonon

A földvári 470-es országos bajnokságon Huber Péter Lél és Kiska László György két futamban is elsőként futott be, és harmadiknál rosszabb helyük nem volt a sorozaton, így szerezték meg a bajnoki aranyat. Összesen kilenc futam alapján hirdettek végeredményt. A díjkiosztó és a közösségi programok a járványveszély miatt ezúttal elmaradtak, a rendező Spartacus VE mindent megtett

Itt a végső határidő az ötmillió forintos vitorlázó támogatásra

2020 júliusában a Kulcs-Soft társadalmi felelősségvállalásának keretén belül kampányt indított, amely során a hazai vitorlázó utánpótlás támogatását tűzte ki céljául. A cég vállalása volt, hogy minden, az idei Kékszalag versenyen elinduló hajó után 10.000 Ft-ot fordít a Kulcs-Esély Alapítványon keresztül a fiatal vitorlázók megsegítésére. Július 30-án 535 vitorlás állt rajthoz Balatonfüreden, így a Kulcs-Soft összesen […]

A HUBER-KISKA PÁROS (KEREKED, BYC) A 470-ES BAJNOK
A hosszú hétvégén rendezett földvári 470-es OB futamait kezdetben nyugatias, majd a szél nélküli szombat után vasárnap szép keleti szélben futotta a mezőny. Huber Péter Lél és Kiska László György két futamban is elsőként futott be, és harmadiknál rosszabb helyük nem volt a sorozaton, így szerezték meg a bajnoki aranyat. Az igazsághoz tartozik, hogy legjobb hazai 470-es párosunk, a Gyapjas testvérek csak a bajnokság utolsó három futamán indultak, azokat viszont meg is nyerték.
Így lesz nagyon drága a tengerparti nyaralás

Egy francia turistát rajtakaptak, hogy szardíniai homokot akart hazavinni emlékbe, és azonnal ezer euróra büntették. A helyi hatóságok két kiló homokot találtak a táskájában. A szicíliai fehér homok évek óta veszélyben van, mert a turisták lopják, ezért a helyi hatóságok különleges szabályokat hoztak a természeti kincs védelmében. Az elmúlt időszakban többen is lebuktak homoklopásért, egy

Fesztivál nélkül is szólt a verkli a keszthelyi Sétáló utcán
Csak néhány verkli jelezte a nagysikerű fesztivál emlékét Keszthelyen, idén ugyanis elmaradt a nemzetközi résztvevőket felvonultató, unikális zenei rendezvény. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lenne jó hangulat a városban.
Reklám