Vitorlázás

Itt az új várva várt Yardstick rendszer
Itt az új várva várt Yardstick rendszer
Szexuális erőszak az M7-es autópálya mellett
A Székesfehérvári Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki 2020. március 7-én az M7-es autópálya Veszprém megyei szakaszán a sértettet erőszakkal arra kényszerítette, hogy vele szexuális cselekményt végezzen.
Rákay Philip szerezte meg a badacsonytomaji villát, ami egyszer már Tiborcz Istváné is volt
A négyezer négyzetméteres telken álló klasszicista épület egykor a veszprémi püspök nyaralója volt.
A holokauszt áldozataiért gyújtottak gyertyát Balatonfüreden

A holokauszt emléknapján – a koronavírus helyzet dacára – megemlékezést tartottak Balatonfüreden is. A Maccabi nemzetközi zsidó sportegyesület sárga mécsesekkel fejezte ki együttérzését. Balatonfüreden dr. Bóka István és Olti Ferenc balatonfüredi holokauszt túlélők leszármazottja gyújtott közösen mécsest. Az eseményről a FüredTV is tudósított.

Reklám
A tó, amely több ezer hajóroncsot rejt

Tavasszal a Michigan-tavon jó időben rengeteg hajóroncs tűnik fel a kristálytiszta vízben. A sok, balsorsra jutott hajó közül eddig kettőt azonosítottak. Az egyik a James McBride nevű, 37 méter hosszú brigg, amely 1857. október 19-én süllyedt el egy viharban, és jelenleg 1,5-4,5 méter mélyen fekszik a part közelében, a vízszinttől függően. A másik a Rising

Hangulatos nyaralóház a festői szépségű Dörgicsén
A Balaton-felvidéki házikó berendezéséből sugárzik a gondosság és az odafigyelés. A fiatal pár célja az volt, hogy a vendégek a házba lépve azonnal érezzék a szeretetet, amellyel a tereket kialakították.
Időjárás a Balatonon – Április 17-19.

Csütörtökön még a délnyugati szelet kísérhetik élénk, erős lökések, majd pénteken egy hazánkat érintő hidegfront hatására északnyugatira fordul és ismét megélénkül a szél. A pár fokos, csekély lehűlés csak szombatra érkezik meg, ekkor 18-25 fokig emelkedik a hőmérséklet.A meleg periódus végét ezúttal a vasárnap hozza meg. Erős lesz az UV-sugárzás országszerte.

Itt a várva várt új Yardstick-rendszer
Elfogadta a túraversenyekre már idéntől érvényes, számításokon alapuló dinamikus Yardstick előnyszámítási szabályzatot legutóbbi ülésén a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége. A nemzetközi szövetség ajánlásain alapuló, matematikai alapokra helyezett rendszer a korábbinál sokkal átláthatóbbá teszi a nem osztályba sorolt hajók versenyzését.
A komfortos túrahajózáshoz elengedhetetlen – Dometic Turbo DTU monoblokk hajóklíma

Ma már a túrahajózásban is egyre több olyan kényelmet és otthoni körülményeket biztosító eszközt várunk el a hajónktól, amely 100 százalékos komfortot biztosít a pihenéshez. Az egyik ilyen a hajóklíma. Ahogyan a személyautók piacán, úgy a hajóknál is, a – korábban kiemelten drága extraként ismert – légkondicionáló berendezésekből mára szinte alapfelszereltség lett. A klímára már

Ilyen volt a Festetics konyha #1 -Teknősbékaleves, pezsgő a lovaknak
Sok finomság és érdekesség szóba kerül, ha a Festeticsek étkezésére tekintünk vissza. Gondoltad volna, hogy anno a kastély parkjában külön tóban nevelték az étkezési teknősöket? Korabeli recepteket is mutatunk, gyere velünk egy izgalmas gasztroutazásra!
Ma van a Föld napja, idén 50. alkalommal ünnepeljük

Április 22-én ünnepelik világszerte a Föld napját, az idén 50. évfordulójához érkező kezdeményezéshez Magyarország 30 éve csatlakozott.

Ma van a Föld napja, vigyázzunk a Balatonra

Magyarország 1990-ben csatlakozott az idén 50 éves Föld világnapjához, amely a Föld természeti környezetének megóvására hívja fel a figyelmet.

Drogszállító tengeralattjárók és parazita tárolók

A kábítószerrel üzletelők minden eszközt, tengeralattjárókat és parazita-tartályokat is bevetnek áruik terjesztéséhez

Reklám
Birtokba vették a kacsák a víz alá került keszthelyi Balaton-partot

Kisebb tavacskák, stílusosan akár mondhatnánk, hogy kis Balatonok alakultak ki a viharos szél miatt Keszthelynél.

Túrógombóc extrákkal
Hirdetés - A túrógombóc egy tradicionális, egyszerű desszert. Amilyen egyszerű étel, olyan könnyű pár jó trükkel feldobni. Íme néhány ötlet, amivel különleges, ám egyszerű túrógombóc desszertet tudsz készíteni!
Az is csoda, ha a balatoni vállalkozások a felszínen maradnak
Ha a korlátozások enyhülnek is nyárig, az igazi veszteségek még odébb vannak. A vásárlóerő zuhanása és a külföldiek kiesése nagyon aggasztó.
A járvány ellenére készülnek a szezonra
A vásárlóerő tekintetében még vannak kétségeik, de már készülnek a szezonra a vendéglátósok. Vegyes érzésekkel várják a nyarat azok, akik szezonálisan tartanak nyitva a Balatonnál.
Kilépett a Balaton a medréből
A keszthelyi Balaton-parton az erős szél következtében apró tavak alakultak ki az elmúlt napokban.
Az önkormányzat biztosítja a szájmaszkokat Balatonfüreden

A mosható, textil szájmaszkok keddtől hozzáférhetőek a lakosság számára a városvezetés jóvoltából. A szájmaszkok varrása és kiosztása folyamatos a városban. Önkéntesek, civil csoportok, szerveztek és a város képviselői is sokat dolgoznak azon, hogy a védőeszközt biztosítsák a fürediek számára. Emellett a város intézményeiben, mint például a rendelőintézetben és a szociális központban is folyamatosan hozzá lehet […]

Eladó a Morning Glory, Berlusconi 11 millió dolláros vitorlása

Eladósorba került a Morning Glory, Silvio Berlusconi 11 millió dolláros luxusvitorlása. A 158 lábas (48,17 méteres) szuperjachtot az olasz Perini Navi tervezte és építette a viareggiói gyárában, 1993-ban. A hajónak nem a korábbi olasz miniszterelnök volt az első tulajdonosa, hiszen a vitorlást eredetileg a médiamogul Rupert Murdochnak építették. Ő 1999-ben adta el a Morning Gloryt,

Májusban sem indulhat még a hajózási szezon

A Balatonnál a járvány miatt várhatóan májusban sem indulhat el a hagyományosan húsvétkor kezdődő hajózási szezon – közölte Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) vezérigazgatója hétfőn az MTI-vel. Hozzátette: remélik, hogy júniusban egy “csökkentett üzemmód” beindításához már adottak lesznek a feltételek, de még ez is több tényezőtől függ.Nem indulnak el május 1-jén a Fonyód és Badacsony […]

Kérik a nyaralótulajdonosokat tartsák be az intézkedéseket

Nem lehet eltiltani a nyaralótulajdonosokat attól, hogy ingatlanjukat felkeressék a koronavírus-járvány idején, de arra kérik őket, hogy tartsák be a korlátozásokat – mondta például Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere szombat reggel az M1 aktuális csatornán. Elmondta, mind a kijárási korlátozásra, mind pedig a maszk és kesztyű használatára is figyelnie kell mindenkinek, a más településről érkezőknek legalább annyira, […]

Reklám
Derékig érő, hatalmas rétisast mentettek a Balatonnál
A közelmúltban Zalakomár és Balatonmagyaród között, egy szerelőaknában találtak a szerencsétlenül járt rétisasra, amely valószínűleg több napot is eltöltött a szorult helyzetben. A legyengült, ámde hatalmas ragadozómadárban még volt annyi erő, hogy mentés közben elszabaduljon.
WOW történetek - Fekets Adrienne
Gyerekkoromban kerültem kapcsolatba a vitorlázással édesapámnak, Fekets Imrének köszönhetően, aki vitorlás edzőként dolgozott a Videoton Sc-ben, a budapesti Építők Sc-ben, a Mahartnál és a VVSI-ben. Sok időt töltöttem vele a vízen és a klubokban, így korán természetessé vált a vitorlás életforma számomra.
Továbbra is szünetel a menetrendi hajózás
Úgy néz ki, májusban sem indul el a hajózási szezon a Balatonon.
Költségcsökkentés előtt a hazai vitorlázás?
Üdvözli a Magyar Vitorlás Szövetség a hazai vitorlázók kezdeményezését, amelynek célja, hogy a sportolók közül minél többen váltsák ki lehetőleg még most az idei évre vonatkozó versenyengedélyeket. Ez a fő záloga ugyanis annak, hogy az egészségügyi veszélyhelyzet feloldását követően haladéktalanul megkezdődhessen a vitorlás élet a hazai vizeken.
Invictus GT280 – Több mint csábítás

A páratlan dizájn és a stresszmentes hajózás élménye csábítja az embert Invictus fedélzetére. A hajó nevének jelentése: legyőzhetetlen, és minden tulajdonsága meg is van ehhez. Az Invictus GT280 egy cruiser-weekender, amely azonnal felhívja magára a figyelmet. Nem meglepő, hiszen az ívek, a színek és a monolit test az olasz Christian Grande Design Works stúdió munkája,

Etikett címke, ami extrém körülmények között is helytáll
Hirdetés - A minden szempontból megfelelő etikett címke megrendelése előtt fontos letisztázni azt, hogy milyen külső hatásoknak kell ellenállnia.
Készülj Badacsonyra!
A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület nem engedi el tagjai kezét a válság idején sem: tag önkormányzataival és a szolgáltatókkal közösen a turizmus újraindulására készül.
Költségcsökkentés előtt a hazai vitorlázás?
Költségcsökkentés előtt a hazai vitorlázás?
Zámbó Krisztián a Balatonnál tölti a karantént
Krisztián és menyasszonya ideiglenesen a Balatonhoz költöztek, ahol az énekes minden nap besegít az apósa kertjében.
Festői panorámaút Dörgicse és Balatonakali között

A Balaton mentén számtalan olyan út fut, ahol - ha nem ülnénk autóban - földbe gyökerezne a lábunk a táj szépségétől.

800 lóerős motorcsónak az ABT Sportsline tuningcég műhelyéből

Az Abt kezelésbe vette az olasz Sacs Marine motorcsónakját, ez lett a Strider 11 Abt Sport Master - az első Abt hajtású speedboat.

Valóra vált gyerekkori álom: nyaralóház Révfülöpön
A Káli-medence mágnesként vonzza a pihenni vágyókat, nem beszélve azokról, akik gyermekkorukban feledhetetlen nyarakat töltöttek a környéken.
A Balatonnál is nyitva maradnak a kistermelői piacok

Sok a kérdőjel és nagy a fejetlenség, de a Balaton-parti kistermelői piacok továbbra sem zárták be kapuikat. Haraszthy Ildikó piacvezető állítása szerint az érdeklődés viszont nem apadt a koronavírus által kialakult helyzet dacára sem, de vasárnaponként körülbelül ötven árus teríti ki a portékáját a híres káptalantóti Liliomkert Piac területén, ami teljes gőzön kétszáz standdal operál. […]

Ókori hajót találtak egy bányában

A szerbiai Kostolac település felszíni szénbányában három hajóroncsot találtak, amelyek a Római Birodalom késői korszakának római, illetve barbár hajóépítési technikáit őrzik. A két kisebbik hajó egyazon fa törzséből készült, a kutatók szerint efféle konstrukciót használtak a Keletrómai Birodalom dunai határvonala mentén portyázó szláv csoportok. A nagyobb hajó egy 15 méter hosszú, lapos fenekű folyami jármű.

Balatonakarattyán nyitja meg kisboltját Ördög Nóra és Nánási Pál

Nánásiék néven fut Ördög Nóra és Nánási Pál közös, családi kalandokat felvonultató videócsatornája, ahol a gyerekek és Saci kutya is állandó szereplői a vlog bejegyzéseknek, így a cukiságfaktor teljesen ki van maxolva. Nóritól a legutóbbi videójukból megtudhatjuk, hogy még az első rendelkezések előtt leköltöztek balatoni házukba, ahol egyébként is az év ezen szakaszát tölteni szokták. […]

Levelet kaptunk a Garda-tóról
Az egyik legnagyobb garda-tavi klubtól, a Centomigliát is megrendező Circolo Vela Gargnano elnökétől kaptunk levelet. Lorenzo Tonini beszámol az olasz vitorlázás nehéz helyzetéről és az idei, 70. tókerülő Centomiglia kilátásairól.
WOW történetel - Fekets Adrienne
Gyerekkoromban kerültem kapcsolatba a vitorlázással édesapámnak, Fekets Imrének köszönhetően, aki vitorlás edzőként dolgozott a Videoton Sc-ben, a budapesti Építők Sc-ben, a Mahartnál és a VVSI-ben. Sok időt töltöttem vele a vízen és a klubokban, így korán természetessé vált a vitorlás életforma számomra.
Éremmel akar hazajönni az olimpiáról a vitorlázó Érdi Mária
Éremmel akar hazajönni a tokiói olimpiáról a vitorlázó Érdi Mária, aki pozitívan tekint az ötkarikás játékok elhalasztására.
Nem beszélhetünk többé kullancsszezonról
Szakértők szerint elmúltak a korábban „kullancsszezonként” emlegetett időszakok, és ma már szinte egész évben készülnünk kell a vérszívók támadásaira.
150 millió forintból fejlesztik Balatonfüred strandjait

60 strand újul meg idén a balatoni strandfejlesztési program keretében, köztük a balatonfüredi Széchenyi, Esterházy és a Kisfaludy strand.

Összefogásra biztatnak a vitorlázók

Nyílt levelet írtak a magyar vitorlázás meghatározó szereplői, amelyben az egészségügyi veszélyhelyzet miatt kialakult helyzetben összefogásra kérik a hazai vitorlástársadalmat. A levelet Kurucz Sándor, a Nagyhajós Bizottság elnöke kezdeményezte, első körben a sportág 22 ismert személyisége látta el aláírásával. A levelet változtatás nélkül közöljük, cikkünk végén pedig közzétesszük azt a linket, ahol az aláírókhoz lehet

Vízre teszik a hajókat, de vitorlázni egyelőre nem tanácsos
A hajókat teszik vízre jelenleg a kikötőkben, közölte Böröcz István, a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatója. A Magyar Vitorlás Szövetség azt javasolta, lehetőleg mindenki maradjon otthon, és ne szálljon vízre a jó idő ellenére sem.
Várhatóan 2020 nyarán már látogatható lesz a Szigligeti vár

2019 szeptemberében kezdődtek el a Szigligeti vár rekonstrukciós munkálatai, melyek a jelenlegi járványügyi helyzet miatt nem a tervezett ütemben folynak.

Egy letűnt falu templomának romjai, a Sóstókáli templomrom

Sóstókált, az Árpád-korabeli falut az Örs-nemzetség alapította és a törökök pusztították el a 16. században.

Reklám