Vitorlázás

40 halász emléknap 2019, Vonyarcvashegy

Többnapos rendezvénysorozattal emlékeznek az 1792 telén történt eseményre, a 40 halászra Vonyarcvashegyen 2019. augusztus 2-4. között.

Ultrabalaton: lélektisztító 221 kilométer
Órákon belül elrajtol a 13. Ultrabalaton – tekintsük ezt most szerencsés számnak, és a kétnapos futóünnep kapcsán tizenhárom érdekességet szedtünk össze.
Strand-és szezonnyitó ünnepség 2019, Vonyarcvashegy

2019. június 8-án huszonhatodik alkalommal rendezik meg a Strand-és szezonnyitó ünnepséget Vonyarcvashegyen, a Lido strandon.

Orbán-napi borünnep 2019, Vonyarcvashegy

2019. május 24-én hatodik alkalommal rendezik meg az Orbán-napi borünnepet Vonyarcvashegyen, a vashegyi kápolna közelében levő Szent Orbán szobornál.

Reklám
Mount Everest Alsóörs teljesítménytúra

2019. május 12-én a Mount Everest túrasorozat alsóörsi túráján a két érintési pont a Csere-hegyi illetve a Somlyó-hegyi kilátók.

Jól elhatárolt vízfelületen lehet csak elképzelni az elektrojetet
Móring József Attila, a Somogy megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselője (FIDESZ-KDNP) szerint a magyar tengert az jellemzi, hogy a parttól eltávolodva is biztonságosan lehet úszni, játszani a vízben, de ha az ember feje mellett elszáguld egy elektrojet, még ha villanyhajtású is, az nagyon komoly veszélyt jelenthet.
Madarak és fák napja 2019, Vonyarcvashegy

A természet egyik legszebb ünnepét 2019. május 11-én 10 órától tartják Vonyarcvashegyen, a Szent Mihály-hegyen.

Korosajt Fesztivál 2019, Nemesbük

2019. május 11-én Nemesbükön, Hévíz közelében negyedik alkalommal rendezik meg a Korosajt Fesztivált.

Ha nyár, akkor Balaton
A belföldi turizmus további bővülését vetíti előre a Szállás.hu nem reprezentatív kutatása. Idehaza a Balatont és a kevésbé ismert hazai tavak környékét keressük fel, a külföldi úti célok közül Horvátország, Olaszország és Görögország a favorit. Minden harmadik magyar külföldön és belföldön is vakációzik majd a Szállás.hu felmérése szerint, így a hazai turizmus további bővülését jósolják
Gyapjasék egy 5. hellyel indították az EB - t
Gyapjasék egy 5. hellyel indították az EB - t
A legjobb szörfösök vetélkednek Balatonfüreden
Jövőre Balatonfüreden raceboard-világbajnokságot rendez a Magyar Szörfszövetség. Két évvel ezelőtt sikeres raceboard-Európa-bajnokságot bonyolítottak le szintén Balatonfüreden, akkor Gádorfalvi Áron arany-, Cholnoky Sára pedig bronzérmet szerzett. A raceboard egy olyan versenyszörf, amelynek svertje (uszony) van, a hossza 3-4 méter, a legnagyobb vitorla a férfiaknál 9,5, a nőknél 8,5 négyzetméteres. A raceboard osztályba beletartozik a jelenlegi és
San Remóban szálltak vízre a Gyapjas testvérek
Elkezdődött az olaszországi San Remóban a 470-es osztály Európa-bajnoksága. A 70 fős, nagyon erős mezőnyben a Gyapjas testvérek a 21. helyen állnak. Az első napon kétórás vízi halasztás után 15-18 csomós szélben indultak a futamok. A magyar hajó az első futamban a 11., a másodikban az 5., a harmadikban pedig a 16. helyen futott célba,
Csillagászat napja: galaxisokban és kettőscsillagokban gyönyörködhetünk

A Balaton Csillagvizsgáló, csatlakozva a csillagászat napjához, élménydús programokkal várja 2019. május 11-én a messzibe kémlelőket.

Reklám
Balaton koszorúzás, Vitorlabontó ünnepség és Évadnyitó Vitorlásverseny

Az Évadnyitó ünnepséget egész napos családi programok kísérik Balatonfüreden.

Változékony időjárás – változatos programok
Sokat viccelődünk mostanában az időjárással, de mi megígérjük, hogy a programok is ilyen változatosak lesznek a hétvégén. KATTINTS!
Árva kismókusokat ápolnak a Veszprémi Állatkertben - cuki fotókkal
Lelkes állatbarátok találtak rá a kertjükben arra a két árván maradt mókuskölyökre, akik legyengülten kerültek be a Veszprémi Állatkertbe.
Pondró ébred zöld ereken…
„...görnyedt ember bottal megyen, csontváz kattog fönn a hegyen.” Weöres Sándor megindító szavai csengenek fülemben. Hisz beköszöntött a tavasz. A tél szorítása után újra él, lüktet a természet, üde zöld ruhába bújnak az erdők, virágok tarkítják a rétet.
Helyi kézműves mesterek mutatkoztak be Felsőörsön
A településen tavaly nagy sikerrel elindult az a kezdeményezés, miszerint a helyi mesteremberek egyszerre nyissák ki portájukat és mutassák meg munkásságukat. Idén sem volt ez másképp, hiszen a Bárókert és a Miske utcákban helyi kézművesek mutatkoztak be otthonukban.
Hévízi moziműsor 2019.05.09-2019.05.15.

A Pokémon - Pikachu a detektív, a Csaló csajok és a Bosszúállók - Végjáték, a Pécsi szál és a Silvio és a többiek című filmeket tűzte műsorára a hévízi Fontana Filmszínház 2019. május 9-15. között.

1500 program a Művészetek Völgyében
Július 19. és 28. között újra a Balaton-felvidék három apró települése, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend lesz az ország központja. Jön a Művészetek Völgye. Szabó Balázs Bandája interjúval!
German Design Award és Good Design Award díjat nyert a Helly Hansen HP Racing Midlayer vitorlás kabátja
German Design Award és Good Design Award díjat nyert a Helly Hansen HP Racing Midlayer vitorlás kabátja
Csillagászat Napja a Balaton Csillagvizsgálóban 2019

2019. május 11-én 20-23 óra között ingyenes távcsöves bemutatással várja a látogatókat a Csillagászat Napján a Balaton Csillagvizsgáló.

Reklám
Balatonfüreden rendezik meg a Raceboard-világbajnokságot

A 2017-ben sikeresen lebonyolított Raceboard Európa-bajnokságot követően 2020-ban már a világ legjobbjait várják az újabb megmérettetésre Balatonfüredre.

Napi 12 óra ülés után 221 kilométert futnak
Azért dolgoznak, hogy ne legyen komolyabb áramszünet a fővárosban és környékén. Annyi időt töltenek összezárva, hogy szinte mindent tudnak egymásról, így nem kellett sokat gondolkodni, hogy ki fussa a nehezebb, dimbes-dombos szakaszokat, és ki teljesítsen a laposabb déli parton a 221 kilométeres, 13. Ultrabalaton futóversenyen.
Gyógyító meditáció Maharishivel Balatongyörökön

2019. május 23-án gyógyító meditációt rendeznek Balatongyörökön, ahol Maharishi segítségével új szemszögből láthatod önmagadat és az életedet.

Kétszáz éves püspöki pincét árulnak Badacsonyban - Három hektár birtok és 1300 m² föld alatti birodalom 690 millió forintért
3 hektáros birtok, 1300 m² föld alatti birodalom. Luxusnyaraló-tervekkel együtt lehet megvenni.
Csellengők, lámpások éjszakája 2019, Keszthely

2019. május 24-én rendezik meg a Csellengők, lámpások éjszakáját Keszthelyen, a Népviseletes Babamúzeumban.

Pecsételd végig a Balatont kétkeréken – Múzeumtúra 2019, Keszthely

A Nyitott Balaton programsorozathoz kapcsolódva 2019. május 1-19. között Múzeumtúrát tartanak Keszthelyen, a Belvárosi Múzeumokban.

A keszthelyi légifotós szenvedélye a drónozás
Farkas Attila szerint a drónozás remek lehetőséget ad arra, hogy egy egészen más szemszögből is megismerhessük a világot.
Gyermeknap 2019, Zamárdi

2019. május 26-án Gyermeknap Zamárdiban 10-16 óra között színes programok várják a gyermekeket Zamárdiban Gyermeknap alkalmából.

Luxusautó találkozó, Cars & Coffee Balaton 2019, Keszthely

A keszthelyi Festetics-kastély parkja ad otthont 2019. május 12-én a Cars & Caffee Balaton luxusautó találkozójának.

Lejött a bor a hegyről, újra lehet bírálatra jelentkezni
None
2019. évi Vitorlabontó ünnepség és Évadnyitó Vitorlásverseny

Az Évadnyitó ünnepséget egész napos családi programok kísérik Balatonfüreden.

Nemzeti Regatta: 50 település indul a Bahart vitorlásversenyén

Összeálltak a csapatok az idei Nemzeti Regatta versenyszámaira, melyekre a Balatoni Hajózási Zrt. 2019. június 1-2-án várja Siófokon a látogatókat.

A rossz időben is helytálltak a fiatalok
Zord időben, de kiváló szélviszonyok mellett rendezte meg a Hungaria Yacht Club az év első Nádas Kupa versenyét, ahol 43 Optimist állt rajthoz. Szombaton végig borult, esős időben három futamot tartottak az Optimist osztály részére, amelyen nemcsak a vitorlástudásból, hanem az elszántságból, keménységből is jól vizsgázott a fiatal, többségében kezdő versenyzői csapat. Az optimistesek 43-an
Balaton parti, panorámás rendezvényközpont épül Zamárdiban

430 millió forintos beruházással 250 négyzetméteres többfunkciós kiállító- és bemutatótér építése kezdődött meg Zamárdiban, a Balaton partján.

Előretörtek a mobilos utazáskeresések
A turizmussal kapcsolatos keresések felét mobiltelefonról indították a magyarok tavaly, az idén ez az arány várhatóan tovább nő, így a nem mobilbarát weboldalt működtető cégek vendégeket veszíthetnek. A Magyarországról indított internetes keresési adatok alapján 2018-ban folytatódott a turisztikai termékek, szolgáltatások iránti érdeklődés dinamikus növekedése, 9 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbiakat. A keresési volumen folyamatosan
Nemzeti Regatta: 50 település csapata érkezik Siófokra vitorlázni

Összeálltak a csapatok az idei Nemzeti Regatta versenyszámaira, melyekre a Balatoni Hajózási Zrt. 2019. június 1-2-án várja Siófokon a látogatókat.

A Sió-csatorna rekonstrukciója megoldást jelenthet a jetskikre?
Witzmann Mihály, a Somogy megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselője (FIDESZ) széleskörű társadalmi egyeztetést tart célravezetőnek az elektrojetek megjelenésével kapcsolatban. Úgy látja, hogy a Sió-csatorna somogyi szakaszának rekonstrukciójával olyan újonnan kialakított vízfelületek kialakítására is adódhat lehetőség, amelyek akár a jetskikhez hasonló sportcélokat is szolgálhatnak.
Strandkaják, kalóriák+a táplálkozási szakember tanácsai
Ha Balcsi, akkor lángos, sült hal, fagyi, halászlé, jó borok... igazi gasztronómiai orgazmus… Na, de hogyan hat ez a testsúlyunkra és az egészségünkre? Mennyi kalóriát viszünk be egy strandon étkezős nappal, és mennyit kell dolgoznunk utána a konditeremben?
Vitorlázás a Jón tengeren!
Vitorlázás a Jón tengeren!
Az idei Nemzeti Regattára ismét 50 település érkezik Siófokra!
Az idei Nemzeti Regattára ismét 50 település érkezik Siófokra!
Hajózási korlátozás: Vízisípálya épül Füreden
Hajózási korlátozás: Vízisípálya épül Füreden
Jön a Nemzeti Regatta
Összeálltak a települési csapatok az idei Nemzeti Regatta versenyszámaira, melyekre a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) és szervezőtársai 2019. június 1-2-án várják Siófokon a látogatókat. A rengeteg színes, ingyenes családi program között fellép majd Vastag Csaba, az Irigy Hónaljmirigy, Péterfy Bori & Love Band, valamint a Hooligans zenekar!
Scholtz 500

Sudár Sport, Sudár komfort (klasszik), Sudár Regatta, Scholtz 22, Scholtz 8.8, Scholtz 32, Scholtz 34+2 és Elan tulajdonosok részére.   Kedves Hajótulajdonosok! Talán már értesültetek róla, rendezünk egy háziversenyt az Alsóörs Marinában abból az alkalomból, hogy cégünk elérkezett az 500. hajó legyártásához, illetve forgalmazásához. A verseny időpontját úgy választottuk ki, hogy ne ütközzön semmilyen más […]

Síruhában biciklizni?
Túraútvonalakat jelölnek ki, kerékpáros pihenőket és szolgáltató pontokat hoznak létre a Balaton körül annak a projektnek a keretében, melynek célja, hogy egész évben vonzóvá tegye a Balaton térségét a kerékpárosok számára.
Reklám