A szombati Medal Race-ekben csak Finnben lesz magyar versenyző Palma de Mallorcán
A Laser alkatrészek pocsék minősége és a versenyzők szerint megbolondult versenybírók teszik tönkre a futamokat a vitorlás olimpiai osztályok legjelentősebb európai versenyén!
A természet kirobbanó ereje csábító, ugyanakkor félelmetes is – ezt pedig kik tanúsíthatnák jobban, mint azok az elhivatott, profi sportolók és hivatásos mentők, akik nap mint nap bátran szembenéznek a kiszámíthatatlannal. A Helly Hansen idén őket, a kiszámíthatatlanság hőseit ünnepeli, akik pontosan tudják, hogy a „Feel Alive” életérzéshez nélkülözhetetlen az, hogy megfelelően védve legyenek. A […]
Géplánc segítségével (elevátor, lemosóhajó) kerül kiszórásra a 22 uszálynyi homok. Az 50 méteres uszályban 300 tonna homok fér el egyszerre, ez 170 m3!
A harmadik versenynapon is jól vitorláztak a magyarok az Arany csoportokban
Újabb gyengeszeles nap Mallorcán
1929-ben Johan Anker olyan hajót alkotott, amely kiállta az idők próbáját: klasszikus vonalai a mai napig minden vitorlázó szívét megdobogtatják
1929-ben Johan Anker olyan hajót alkotott, amely kiállta az idők próbáját: klasszikus vonalai a mai napig minden vitorlázó szívét megdobogtatják
Nem kis meglepetésre a Team New Zealand vezetője Grant Dalton bejelentette, hogy lecserélik a 2021-es Kupán szereplő hajóosztályt. “Elnézést kérek minden résztvevőtől, de úgy döntöttünk, hogy megadjuk magunkat a tervezési képtelenségeknek és a továbbiakban új hajóosztályra váltunk a 75 lábas foil-os hajóosztály helyett” -mondta Dalton “Átértékeltük a helyzetet és mivel úgy látjuk nem érdemes […]
A Balatoni KÖR Gasztro Piknik sorozata március 23-án ezúttal a Gasztrofaluba, Köveskálra látogatott. Tóth Balázzsal beszélgettünk a Gasztro Piknik kezdeményezésről és a Balatoni Kör céljairól, terveiről és hogy milyen út vezet az “egész éves” Balatonhoz. Ragyogó időben, rengeteg kilátogató vendég kíséretében zajlott le a köveskáli Gasztropiknik. Mindig jó látni, ha egy kezdeményezést, egy jó ötletet […]
Budavári Dórával beszélgettünk a 6. badacsonyi Gasztrohegy hétvégéről, raviolit kóstoltunk és egy dologban biztosak vagyunk: Jövünk legközelebb is! Mi is az a Gasztrohegy? Októbertől áprilisig, 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy […]
Veszprém bevonta a pályázatába a Bakonyt és a Balaton-felvidéket is.