Vitorlázás

Tündérrózsa ovi a Hévízi-tóban
Úgy tűnik, a tavirózsák szeretnek oviba járni, a korábbi nevelőtelep újra benépesült, virágzó, fiatal tündérrózsák borítják a tavat.
Berecz Zsombor remek 2. hellyel kezdte az Olimpiát

Szoros versenyben okosan és gyorsan vitorlázott 10-12 csomós szélben került...

Ennyi ideig küzdött a Balatonba fulladt testvérek egyikéért a hős vízimentő: megszólalt a férfi
Felfoghatatlan tragédia történt tegnap délután a Balatonnál, miután egy 13, illetve egy 17 éves fiú a tóba fulladt Alsóbélatelepnél. Az egyiküket délután fél négykor egy segítő találta meg. Bár küzdöttek az életéért, már nem tudták megmenteni. A másik gyereket este hét órakor húzták ki holtan a vízből. Sokan a szülőket hibáztatják a gyerekek balesetéért, a gyászoló édesapa pedig megtörten nyilatkozott. Most a segítségükre siető vízimentő mondta el, mi történt.
Balatonba fulladt testvérpár: tíz percig küzdöttek az egyik fiú életéért
Két fiatal fiú, egy 13 és egy 17 éves gyerek fulladt a Balatonba vasárnap a Fonyódhoz tartozó Alsóbélatelep egyik szabadstrandján. A jászberényi gyerekek a szüleikkel és kisebb testvérükkel utaztak a tóhoz, a tragédia a családi nyaralás első napján történt. A szörnyű balesetről mesélt a kisebbik fiú újraélesztésével próbálkozó vízi mentő és a gyászoló család.
Reklám
Megszólalt a Balatonba fulladt testvérpár édesapja: "Csak a fürdőnadrágjáról ismertem fel szegényt"
A jászberényi Pongrácz család szombaton érkezett Fonyódra nyaralni. Egy napig minden csodás volt, másnap aztán megtörtént a tragédia: a 13 éves Zoltán és a 17 éves Tamás vízbe fulladt. Édesapjuk megtörten nyilatkozott.
A feldühödött biciklis megverte az autó vezetőjét Balatonmáriafürdőn
Azt nem tudjuk, kinek volt igaza a közlekedési vitában, de a 26 éves bicajos megverte majd elgáncsolta az autó sofőrjét.
A kortárs művészet balatoni Mekkája: Péntek indul az idei Garten

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Garten Balaton kortárs művészeti heteket, három észak-balatoni község, Lovas, Felsőörs és Csopak részvételével. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a kortárs képzőművészet, szobrászat, fotográfia áll a rendezvénysorozat középpontjában. A kiállításokkal egybekötött programsorozat célja, hogy a kortárs képzőművészetet személyes közelségbe hozza a befogadókkal, valamint a helyi kulturális szereplők bevonásával katalizálja […]

Népszerűbb a belföldi nyaralás

Főként belföldi utazásra készülünk az év második felében, és nem szeretnénk újra bezárkózni. Az Eventrend Hotels felméréséből kiderült az is, hogy nagyon szeretjük a wellnessezést. A válaszadók 83 százaléka tervez belföldi nyaralást, 9 százalék foglal külföldi utazást, csupán 8 százaléknak nincsenek tervei. A válaszok alapján a legnépszerűbb egy medencés szaunázós élmény. A felmérésben résztvevők nagy

Veszélyben a Balaton-felvidék történelmi kősáncai

A Balaton-felvidék rendkívül gazdag kulturális örökséggel bír. A többszáz éves parasztházak mellett már ókori civilizációk nyomai is fellelhetőek a környéken. A balatoni szőlőművelés története egészen a római korig nyúlik vissza. Ennek a tevékenységnek a melléktermékeként jöttek létre azok a kősáncok, amelyek még a helyi mikroklímát is befolyásolják – olvasható a 24.hu cikkében. Pécsely falu a […]

Hőségriadó - irány a strand
None
Berecz Zsombor a tokiói olimpia egyik legnagyobb esélyese, mutatjuk ellenfeleit

A Finn dingi mezőny, vagyis világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző összes ellenfele a Tokiói Olimpián.

Berecz Zsombor olimpiai ellenfelei

A Finn dingi mezőny, vagyis világ- és kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző összes ellenfele a Tokiói Olimpián

Megszólalt a Balatonba fulladt testvérek édesapja - videó
Sírva nyilatkozott a Tényeknek a hétvégén Balatonba fulladt testvérpár édesapja. A férfi végignézte, ahogy a 13 éves kisfiát kiemelik a vízből, a 17 éves fiút csak órákkal később találták meg.
Reklám
Idén már 13-an fulladtak a Balatonba
Eddig 220 embert mentettek ki a vízirendőrök.
Interjú Józsa Mártonnal az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjról - videó

Laky Zsuzsi átélte a Balatonba fulladt testvérpár tragédiáját
A szépségkirálynő és családja ott volt a vasárnapi tragédia helyszínén, egy ismerőse találta meg az egyik fiú holttestét.
Testi-lelki feltöltődés Balatonszemesen

A Bagolyvár csendes kis békeszigete látható és hallható csodáknak ad teret Balatonszemesen.

Meglovagolták a félelmeket, robbantak a fizetések a Balatonnál
A szezon előtt könnyű volt magasabb béreket kiharcolni.
Ismét pusztulnak a halak a Velencei-tavon

Egyre nagyobb a gond a Velencei-tónál. Az öt héttel ezelőtti halpusztulás után úgy tűnik, a probléma megint felütötte a fejét. A tóban ráadásul egyre több a kék alga. Öt héttel ezelőtt tömeges halpusztulás kezdődött a Velencei-tónál. A hetekig tartó mentési munkálatok végén a hivatalos tájékoztatás szerint mintegy 4000 kilogramm hal hullott el oxigénhiány miatt. Ez

Strandok éjszakája - Zalakaros
None
Érdi Máriával ütközött egy japán versenyző az olimpián
A vitorlázó Érdi Mária borult, miután az egyik japán versenyző nekiütközött a hajójának. A magyar sportoló így Laser Radialban jelenleg a 20. a 44 versenyző között.
10 éves kislány hánykolódott SUP deszkán a Balaton közepén
Időben érkezett a segítség, a balatonföldvári körzeti megbízott találta meg a Balatonban eltűnt kislányt.
Reklám
Megrázó vallomást tett Laky Zsuzsi: ott strandolt családjával, ahol a testvérpár a Balatonba fulladt
Ahogy arról mi is hírt adtunk,  felfoghatatlan tragédia történt tegnap délután a Balatonnál: egy 13, illetve egy 17 éves fiú a tóba fulladt Alsóbélatelepnél.
Sokan a szülőket hibáztatják a Balatonba fulladt testvérpár halála miatt: "A szülő a felelős a gyerekeiért!"
Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, felfoghatatlan tragédia történt tegnap délután a Balatonnál, miután egy 13, illetve egy 17 éves fiú a tóba fulladt Alsóbélatelepnél. A két tizenéves fiú felfújható matracokról esett a Balatonba, amíg a szüleik és harmadik testvérük a parton voltak. Sokan a szülőket hibáztatják a gyermekek halála miatt.
Páduai Szent Antal-kápolna Balatonudvari

Balatonudvari egyik ikonikus épülete Fövenyesen, a Páduai Szent Antal-kápolna.

A pontytöpörtyűtől a halászléig - Balatoni gasztrotörténelem
A balatoni régiónak színes és sokrétű gasztronómiai tradíciója van, mely legfőképpen a halfélékre épül.
Közel volt a csodához Vadnai Benjamin
A Laser hajóosztály harmadik futamában a magyar vitorlázó a kiváló rajt után a második helyen ért az első bójához, és ezt a pozícióját megtartotta, sőt a második kör végén az első helyen vette a bóját.
Érdi Mária a 20. helyen áll 4 futam után
Sikerült mindkét, a mai napra tervezett futamot lebonyolítani a Laser Radial osztályban az olimpián. Érdi Mária mindkét futamban a 16. helyet szerezte meg, de nagy különbség volt a két eredmény között.
Sokan tartanak a Balaton felé, lassabb a haladás az M7-es autópályán
Élén k a forgalom az M7-esen- közölte az Útinform.
Mentőmellény viselése
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata online felmérést indított annak érdekében, hogy pontos képet kapjunk arról, miért nem hordanak a legtöbben mentőmellényt, amikor vízre szállnak kajakkal, kenuval, SUP-pal vagy hasonló eszközökkel.
Nagy János Yancha zongoraestje 2021 Balatonudvari

2021. augusztus 21-én 20 órakor kezdődik Nagy János Yancha zongoraestje Balatonudvariban, a Fövenyesi Páduai Szent Antal-kápolnában.

Összefoglaló film az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjról
Ez az első összefoglaló film az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjról. Köszönet érte az M4 Sportnak. Ilyenek voltak a közvetítés legszebb, legfontosabb és legérdekesebb pillanatai.
Köszönjük, hogy beneveztetek és részt vettetek az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon!

Megszólalt a vízimentő, aki a Balatonba fulladt fiúkat kereste
A két jászberényi fiú nem tudott úszni. Szüleik a testvérükre vigyáztak a parton, amikor a szerencsétlenség bekövetkezett.
Hétköznap jóval kevesebb a látogató a Balatonnál
Hétvégente szinte zsúfolásig megtelnek a balatoni vendéglátóhelyek, hétköznapokon viszont nagyon kevés a forgalom. A Sonline által megkérdezett éttermek tulajdonosai szerint az elmúlt évekhez képest nagyjából húsz százalékkal vannak kevesebben a Balatonnál.
Ma kezdődik az egy hetes Anna-fesztivál Balatonfüreden

A 196. Anna-bál jegyében rendezik meg az Anna-fesztivált, melynek programjai hét napon át szereznek életre szóló élményt az érdeklődőknek.

Összefoglaló film az 53. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjról

Művészet és mesterséges intelligencia, képzelet és valóságos virtuális világ
Clara and the sun - azaz Klára és a nap. Ezt a címet viseli az a kiállítás, melyen a kiállító fiatal alkotók a mesterséges intelligenciával kapcsolatos kérdéseket, jelenségeket járják körül, s műalkotásaikkal azt villantják fel, hogy ma már a valóság szerves része a virtuális világ és a mesterséges intelligencia.
Megdöbbentő részletek derültek ki a Balatonba fulladt testvérpár halálával kapcsolatban
Felfoghatatlan tragédia történt tegnap délután a Balatonnál, miután egy 13, illetve egy 17 éves fiú a tóba fulladt Alsóbélatelepnél. Az vízimentők részleteket árultak el a borzasztó esettel kapcsolatban.
Nem közlekedik két Vízipók IR vonat
A Balatonfüredről Budapestre indulókat érinti a hír: kimarad egy vonatjárat.
Forgalomkorlátozás Kapolcs környékén
A Művészetek Völgye programjainak idején az autóval közlekedők forgalomkorlátozásra számítsanak.
Családi nap 2021 Balatonudvari

2021. július 31-én a Balatonudvari strand ad otthont a Családi napnak.

Tesla, a végtelen energia Fonyódon
None
2021. július 30-31-én újra Retro Balaton Fesztivál Fonyódon, a legjobb magyar előadókkal és világsztárokkal
None
Balaton by Night - Védelmi pénzek és titkos kártyatermek
Az 1980-as években huszonnégy órán át tartó illegális kártyapartik, a rendszerváltás időszakában védelmi pénzszedés jellemezte a Balaton körüli szórakozóhelyek mindennapjait. Ennek a furcsa időszaknak az utolsó szakaszában pedig egy korábbi hamiskártyás vált a Balaton rettegett urává.
Elsodródott a matrac, Balatonba fulladt egy testvérpár vasárnap délután
None
Reklám