Vitorlázás

49errel a Kékszalagon
Előző szombaton kezdtük el a hajót tanulni, ez alapján kicsit korainak mondható ez a vállalkozás, de a gyenge szél előrejelzés miatt azt mondtuk, hogy megpróbáljuk és elindulunk versenyen kívül (mivel kétszemélyes a hajó, nem is mehettünk volna versenyben).
Kereked Finn Kupa
A Kereked vitorlás klub hagyomány teremtő szándékkel FINN osztály részére versenyt rendezett július 28-29-én.
Még néhány remek kép az 50. Kékszalagról
Íme még néhány remek kép az 50. Kékszalagról - Kollmann András jóvoltából.
Ezek a legszebb szabadstrandok a Tisza partján
A Tisza partja számtalan lehetőséget kínál, ahová pár száz forintért betérhetünk. Vannak egészen különleges strandok, mint a tiszalöki kalandparkhoz tartozó fürdő, de ha takarékoskodunk, kiváló szabadstrandokat találunk a környéken. Ezek a strandok többnyire szépen rendben tartott, felügyelt partszakaszok. Szinte mindenütt találni öltözőt, mosdót, sőt a legtöbb helyen kiépített büfé és bérelhető strandeszközök is várnak. Tiszakécskei
Reklám
Véget ért a rekordok és a kitartás Kékszalagja

Rekordokat döntött az 50. Kékszalag Erste Nagydíj: 681 hajó nevezett és 545-en értek célba, hasonlóra korábban nem volt példa. A több mint 150 kilométeres balatoni túraversenyt a svájci Safram nyerte, megelőzve két magyar hajót, a PreVitalt és az Opel Fifty-Fiftyt. A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) szerint a mostani verseny jó alapokat ad a vitorlázás, a […]

A könnyűszeles tánc
Wendy Tuck az első nő, aki földkerülő versenyt nyert
Az ausztrál Wendy Tuck és csapata nyerte a The Clipper Round the World Race nevű vitorlásversenyt, ezzel ő lett az első nő, aki földkerülő viadalt tudott nyerni. Az 1996-ban az első szóló földkerülő hajós, Sir Robin Knox-Johnston által életre hívott The Clipper Round the World Race különlegessége, hogy csak a hajók kormányosai profi vitorlázók, az
Egy hajó őreire támadt a jegesmedve Norvégiában, lelőtték

Az őr feladata az volt, hogy a Hapag-Lloyd Cruises társaság MS Bremen nevű óceánjárójának partra szállt vendégei biztonságán őrködjön.

Összefoglaló az 50. Kékszalagról
Rekordokat döntött az 50. Kékszalag Erste Nagydíj: 681 hajó nevezett és 545-en értek célba, hasonlóra korábban nem volt példa. A több mint 150 kilométeres balatoni túraversenyt a svájci Safram nyerte, megelőzve két magyar hajót, a PreVitalt és az Opel Fifty-Fiftyt. A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) szerint a mostani verseny jó alapokat ad a vitorlázás, a
Kopár István júliusi kalandjai a Golden Globe Race-en
A földkerülő vitorlásverseny amerikai színekben induló versenyzője, Kopár István július 17-én felhívta telefonon a verseny rendezőjét és kérte átigazolását a Chichester osztályba, melyet el is fogadott a GGR vezetője. Ugyanakkor a verseny szabályai szerint csak és kizárólag vészhelyzetben kezdeményezhetnek telefonos kapcsolatfelvételt a versenyzők, más esetben nem. 2 nappal később Kopár kikötött a Zöldfoki-Köztársaság egyik kikötőjében,
Cukiságbonbon: vitorlázó cicák
Ha már elég volt a Kékszalagból, a versenyekből és a melegből, akkor itt egy igazi ciukuság-bonbon a likebalaton.hu jóvoltából: vitorlázó cicák.
Kékszalag: kitartás, rekordok

Több csúcsot is megdöntött a csütörtök reggeltől szombat reggelig tartó Kékszalag. 

Holnaptól itt az esély az olimpiai kvótaszerzésre!
Kulcsfontosságú verseny vár a legjobb magyar vitorlázókra, hiszen a dániai Aarhusban rendezett világbajnokságon akár máris olimpiai kvótát is szerezhetnek a magyar vitorlázás legjobbjai.
Reklám
Kékszalag: így zajlott a díjkiosztó
Szombaton véget ért a Kékszalag, amelyre rekordszámú hajó indult és ért célba. A balatonfüredi ünnepélyes díjkiosztó zárta a juibleumi 50. Kékszalag Erste Nagydíjat. A Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő, és a Balaton legtradicionálisabb vitorlásversenye, amelyet először 1934-ben rendeztek meg. A versenyt az a hajó nyeri, amelyik a Balatont leggyorsabban vitorlázza körbe. A verseny neve az idők
Világbajnoki ezüstérmes a Majthényi Szabolcs - Domokos András páros
Világbajnoki ezüstérmes a Majthényi Szabolcs - Domokos András páros
Hajóbemutató: Beneteau 46.1 Bestseller-jelölt
Ősszel kerülnek tulajdonosaikhoz az Oceanis 46.1-es első példányai – éppen a sorozat harmincadik évfordulóján. A még csak terveken megcsodálható újdonság a kategória bestsellerje lehet hatalmas térkínálatával és sportos adottságaival.
Balatoni INGYENES szabadstrandok 2018-ban

Ha szeretnél kellemes környezetben csobbanni a Balaton vizébe, és ingyenes strandot keresnél, mi megmutatjuk, hogy hol találsz szabadstrandot a Balatonnál.

Véget ért a rekordok és a kitartás Kékszalagja
Rekordokat döntött az 50. Kékszalag Erste Nagydíj: 681 hajó nevezett és 545-en értek célba, hasonlóra korábban nem volt példa. A több mint 150 kilométeres balatoni túraversenyt a svájci Safram nyerte, megelőzve két magyar hajót, a PreVitalt és az Opel Fifty-Fiftyt. A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) szerint a mostani verseny jó alapokat ad a vitorlázás, a vitorlásturizmus és a balatoni idegenforgalom további fejlődéséhez.
Óriási vihar csapott le utolsó éjszaka a Kékszalag mezőnyére
Szerda óta minden nap rendhagyó tudósítással jelentkeztünk, egyedülálló módon három rendkívül karakteres hajó és legénysége küzdelmét mutattuk be testközelből, egyenesen a fedélzetről. Napi, sőt óránkénti kapcsolatban voltunk a versenyzőkkel Európa leghosszabb tókerülő versenyén.
80% – vastaps a vitorlázóknak
Az 50. Kékszalag Erste Nagydíjra 681 hajó nevezett, ami rekordot jelent a verseny történetében. Közülük 541 hajó futott be a balatonfüredi célba, ami 79 százalékos befutási arányt jelent. Azaz 10-ből 8 hajó végigment a több mint 150 kilométeres távon. A mostani befutási arány jobb, mint a 2008 óta megrendezett Kékszalagok 75 százalékos mutatója. Most, hogy az utolsó hajó,
Legfontosabb számok a Kékszalagról

A svájci Safram nyerte az ötvenedik Kékszalagot. 

Először nyert nő földkerülő vitorlásversenyt
Az ausztrál Wendy Tuck és csapata nyerte a The Clipper Race nevű vitorlásversenyt, ezzel ő lett az első nő, aki földkerülő viadalt tudott nyerni.
Reklám
Felevenítjük a rajtot - videó

Így nézett ki a Kékszalag rajtja. Jó szórakozást!

Az aszfaltról a vizekre – idén az Alsóörs Marinában kezdődött a bemelegítés a Forma 1 pilótái számára
Az aszfaltról a vizekre – idén az Alsóörs Marinában kezdődött a bemelegítés a Forma 1 pilótái számára
Az autizmussal élőkért is vitorláztak
Nem csak magukért és a sikerért indultak az 50. Kékszalag Erste Nagydíj vitorlázói, akik egy második kék szalag megvásárlásával a 10 autista lakóotthont támogató, és az otthonokban művészetterápiás foglalkozásokat tartó Autistic Art Alapítványt támogatták. A jótékonysági szalagok segítségével 1,4 millió forint gyűlt össze.
Kékszalag eredmények
A jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíjra 682 nevezés érkezett, ami rekord a verseny 1934 óta íródó történetében. A svájci Safram futott át elsőként a balatonfüredi célvonalon, másodikként a PreVital, harmadikként pedig az Opel Fifty-Fifty. A befutók listája folyamatosan frissül, a hivatalos végeredményt később publikálja a Magyar Vitorlás Szövetség. Rekordszámú nevezővel indult el csütörtökön reggel 9-kor a
Segítettek a vitorlázók

Rendhagyó megoldással segítették az autizmussal élőket az 50. Kékszalag Erste Nagydíjon az indulók.

80% - vastaps a vitorlázóknak

Az 50. Kékszalag Erste Nagydíjra 681 hajó nevezett, ami rekordot jelent a verseny történetében. Közülük 541 hajó futott be a balatonfüredi célba, ami 79 százalékos befutási arányt jelent. Azaz 10-ből 8 hajó végigment a több mint 150 kilométeres távon. 

Befutott a füredi célba a Végrehajtó - nincs több versenyző a vízen

Szombat reggel nem sokkal 8 óra előtt futott be a jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíj egyetlen, még versenyben lévő hajója, a Végrehajtó.

Nagymama töltött paprikája és az óriási túrógombóc
Üdítő házi konyha a Balaton-felvidéken. Nyitás után két évvel újra kipróbáltuk a Zománcot.
Folyamatosan frissülő Kékszalag eredmények
Folyamatosan frissülő Kékszalag eredmények
FD VB Medemblik - harmadik nap
Harmadik nap – 3 futam
Svájci katamarán futott be elsőként a jubileumi Kékszalagon
Svájci katamarán futott be elsőként a jubileumi Kékszalagon
Még mindig több száz Kékszalag-induló szeli a Balatont
Hol a teljes szélcsenddel, hol a hirtelen betörő, jégesőt is hozó viharral, de leginkább a saját fizikai és lelki határaikat feszegető fáradtsággal küzd a még vízen lévő mezőny. Ez egy teljesen más arca a Kékszalagnak. Akik még ma is kint vannak, akik még ma éjszaka is vízen lesznek, azok tudják csak igazán, hogy mit jelent a szó: teljesítménytúra.
Frissülő eredménylista

A jubileumi 50. Kékszalag Erste Nagydíjra 682 hajó nevezett, a beérkező csapatok folyamatosan frissülő eredménylistája itt olvasható

Katamaránok küzdelme az 50. Kékszalagon
Remek videó-összefoglaló a katamaránok harcáról az 50. Kékszalag Erste Nagydíjról.
A Safram nyerte a Kékszalagot
Nem túl látványos, de meglehetősen izgalmas, taktikus versenyt hozott a jubileumi, 50. Kékszalag Erste Nagydíj. A győztes a svájci Safram lett, a tizenháromszoros nyertes Litkey Farkas ezúttal a második helyen ért célba, a haramdik pedig az Opel Fifty-Fifty csapata lett. A verseny időrekordja nem dőlt meg, de a nevezők sosem volt még ilyen magas, majdnem világrekord lett.
50. Kékszalag: jön a vihar
Az előrejelzések záport, sőt, zivatart is ígérnek délutánra.
Viharfelhők Füredről - szakadó eső Révfülöpön

A Balaton térségébe felhőtömb, amely Veszprémbe felhőszakadást hozott a keleti medencébe pedig 30-40 km/h-s szelet, így nézett ki Füredről (nem sokkal péntek 14 óra után). 

Hiánypótló videó

Hajnali drónfelvétel a vitorlázókkal és napfelkeltéről.

50. Kékszalag – Szuperhősök akik 24 óra után is vitorláznak

Elsőként a svájci legénységgel vitorlázó, Christophe Peclard kormányozta Safram katamarán futott át a balatonfüredi célvonalon 12 óra 40 perc vitorlázás után.

Már 179 hajó ért be a célba

Pénteken - nem sokkal 12 óra után - a Magyar Vitorlás Szövetség közölte, hogy a jubileumi 50. Kékszalag Nagydíjon elindult hajók közül 179-en értek be a célba.

Verstappen Budapesten: Majd 40 évesen ráérek lazítani
A nyári szünet előtti utolsó hétvégén, a Magyar Nagydíj helyszínén kérdeztük Max Verstappent, hogyan viselte az elmúlt hetek hajtós időszakát, és vállalna-e még több versenyt, akár virtuálisan is.
Percről-percre összefoglaló
Fa Nándor egykori földkerülő hajója leégett

A Karib-tengeren található St. Martinnél leégett az a hajó, amivel Fa Nándor 1996-ben elindult a Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyen.

Itt vannak a legszebb képek a Kékszalagról
None
Reklám