Vitorlázás

Márton-napi kézműveskedés és lámpás felvonulás 2019 Balatonföldvár

2019. november 10-én 13 órától várják az egész családot Balatonföldváron a Márton-napi kézműveskedés és lámpás felvonulás rendezvényre.

Természetgyógyász nap 2019 Keszthely

A jubileumi, tizedik Természetgyógyász napot 2019. november 9-én rendezik meg Keszthelyen, a Balaton Színházban.

Szent Márton napi ünnepség 2019 Keszthely

Hagyományosan a Da Bibere Zalai Borlovagrend szervezi Keszthelyen a Szent Márton napi ünnepséget, melyre 2019. november 11-én 16.30-tól kerül sor.

Márton-napi Libalakoma 2019 Balatonszentgyörgy

A ludas ételeké a főszerep a balatonszentgyörgyi Csillagvár Múzeumban 2019. november 9-én Márton-nap alkalmával.

Reklám
Vitorlásképzésben Split lehet a világelső
None
Elképesztő gyorshajtás a balatoni településen, 300 ezer lesz a büntetés
Balatonlellén mértek be a rendőrök egy ámokfutó BMW-t.
Bakancslistás helyek a Balaton körül – Kis-Balaton, Kányavári-sziget

Balatoni Barangoló – Kis-Balaton, vadregényes élmény   A Keszthelyi-öböl délnyugati csücske mellett található hazánk egyik legkülönlegesebb tája, a Kis-Balaton. A 18. század végéig ez a terület még a Balaton öble volt, ahol gőzhajók is közlekedtek! A Kis-Balaton Tájvédelmi Körzet 1986 óta óvja a területet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részeként. A nemzetközi jelentőségű vadvíz óváshoz azonban […]

A legfőbb ügyész balatoni luxusapartmanja mellett van lakása Borkai ügyvéd barátjának
Rákosfalvy Zoltán 2016-ban vette meg a 81 négyzetméteres teraszos lakást a Balaton partján.
Cholnoky Jenő #2 - Ilyen volt a tó, amikor római katonák masíroztak mellette
A Balaton igen sokat változtott a rómaiak óta, ám tény, hogy már ők is szívesen időztek errefelé. Utakat építettek, településeiken gyönyörű villák sorakoztak. A változás során akár kisebb tónyi méretű vízkészlet is eltűnt, például a régi idők zalavári várát körülölelő tavacska. Cholnoky Jenő írásából még ma is sokat tudnak meg a szakemberek.
A benzines és dízel autók kihalnak, mint a dinoszauruszok. Vagy mégsem?
Hirdetés - Az elektromos autók itt vannak és maradnak is. A világot fenyegető klímakatasztrófa árnyékában már nem kérdéses, hogy a benzin- és dízelautók korszaka leáldozott, de kérdés, hogy mikor ér teljesen véget.
4 milliárd forintból épülhetnek új kikötők a Balatonon a Kisfaludy Program keretében

Minimum 100 millió, maximum egymilliárd forint támogatásra lehet pályázni, a kikötőknek pedig 2023. november 30-ig kell elkészülniük.

Mikulás napi programok a Vidor Játékmúzeumban 2019 Keszthely

2019. december 6-án Mikulás napi programokkal várják az egész családot Keszthelyen a Vidor Játékmúzeumban.

B25 osztály

Balaton25 tulajdonosok figyelem!   Felmerült az ötlet egy B25-ös osztály szervezésére. A 2020-as szezonban szeretnénk, ha önálló flottaként indulhatnánk a versenyeken. Ha sikerrel zárjuk az évet, akkor 2021-től akár B25 osztály is lehetünk. A Balaton egyik legnépszerűbb hajótípusával sokan versenyeznek, ezért megpróbáljuk összegyűjteni azokat a hajókat, akik támogatják a kezdeményezést. Kérnénk szépen minden Balaton25 típussal […]

Reklám
Új kikötők épülhetnek a Balatonon, 4 milliárd forintra lehet pályázni

Minimum 100 millió, maximum egymilliárd forint támogatásra lehet pályázni, a kikötőknek pedig 2023. november 30-ig kell elkészülniük.

Csónak a parton
None
Faültetés Veszprémben
None
Hot Men Dance - Satisfaction Tour 2019
None
Bátor körök Makai Vikivel
None
Karácsonyi varázslat a Babamúzeumban 2019 Keszthely

2019. december 25-26-án karácsonyi varázslat várja az érdeklődőket a keszthelyi Babamúzeumban.

Nem vette észre a Viking kapitánya a Hableány sétahajót, lezárult a nyomozás

A Hableány sétahajó 2019. május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. 28 ember halt meg a hajóbalesetben.

Szent Márton napi bormustra
None
Interaktív élményvacsora
None
Reklám
Márton napi borvacsora
None
Fergeteges Halloween party
None
Füredi Gábli - A Gundelek története
None
Mesék Felnőtteknek A Babban
None
Heti programajánlónk – 42.hét / Október 14-20.

A Balaton.hu ajánlja: Október 18-20.(péntek-vasárnap) – Balatonfüred – Füredi Szüret Október 19-20.(szombat-vasárnap) – Szigliget – Süllő-fesztivál Október 19-20.(szombat-vasárnap) – Tihany – Első Tihanyi Kávé és Kortársművészeti Fesztivál   További programok: Október 16. (szerda): Balatonfüred – Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk   Október 18. (péntek): Hévíz – Latin este Horgas Eszterrel és Dajka Krisztiánnal Balatonfüred […]

Több mint húszezer kilométert tekertek a Balatonnál
A jó helyszínválasztás, a festői környezet és az időjárás is hozzájárult ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön és közel 250 kerékpáros vágjon neki a Badacsony 200 kerékpáros teljesítménytúrának október közepén.
Ha ősz, akkor murci és ha murci akkor Lelle
None
Barlangi Mikulás a Lóczy-barlangnál 2019 Balatonfüred

2019. december 2-6. között érkezik a Mikulás a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bakony–Balaton Geopark egyik legszebb felszín alatti birodalmába, a Lóczy-barlangba.

Rajzfilmünnep Siófokon 2019

Hetedik alkalommal rendezik meg a Rajzfilmünnepet Siófokon az Animáció Világnapja alkalmából

Tök jó nap
None
Márton-napi őszbúcsúztató
None
Django Feszt 2020 Kőröshegy

2020. július 9-13. között rendezik meg Kőröshegyen a Django Feszt rendezvénysorozatot Django Reinhardt zenéjének jegyében.

frissTerasz szezonZáró
None
Sodródó hajóból mentették ki a tengerészeket

Az Arkansasban rendezett Harvest Moon regattán került bajba egy vitorlás hajó, amely 14 mérföldre a parttól irányíthatatlanul sodródott, 10 fős legénységgel a fedélzetén. A balesetben egy ember megsérült. A parti őrség motoros készenléti egysége négy tengerészt tudott biztonságba helyezni, mire megérkezett a Corpus Christi légi bázis MH 65-ös helikoptere, amely a legénység többi tagját is

Gran Canariára érkezett a Mini Transat élmezőnye

A protó és a széria osztályokban is befutottak az elsők. Rendkívül szoros verseny zajlott a szolóvitorlás transzatlanti versey első szakaszán, egymástól kis időkülönbségekkel érkeznek a célba a hajók

Megvan a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa új arculata
Október 14-én, hétfőn nyilvánosságra hozták a pályázat eredményét.
Vitorlásosozgatunk

Alapítottunk egy címlapot. Már megértünk öt számot. Az ötödik még friss-ropogós   A legjobb, amikor az ember csinálja és az inspiráló szituáción szénné röhögi magát. Természetesen az élet hozza a szitukat, ami egyrészről szomorú, másrészről nem születhet mindenki kormányhosszabbítóval a kezében, rajtam kívül.   Íme a címlapok:          

Őszi naplementében a Kányavári-sziget, a Kis-Balaton ékszerdoboza

A Kis-Balaton rejtett kincse a Kányavári-sziget, amely egyedülálló növény- és állatvilágával, természeti szépségével, érintetlenségével a nyugalom szigete.

Naplementében a Kányavári-sziget, a Kis-Balaton ékszerdoboza

A Kis-Balaton rejtett kincse a Kányavári-sziget, amely egyedülálló növény- és állatvilágával, természeti szépségével, érintetlenségével a nyugalom szigete.

Egy halott szemével lát Szandi
A 23 éves lánynak egy baktérium támadta meg a szemét, ami a kontaktlencse és a szemhártya közti részre fészkelte be magát a nyári hőségben.
Vitorlásbaleset Új-Zélandnál

Egy ember meghalt, egy pedig kritikus állapotban van, miután elsüllyedt egy 47 láb hosszú vitorlás hajó Új-Zéland keleti partjainál, Cape Brettől 20 mérföldre. A baleset hétfőn délután történt. A partközelben regisztrált 50-60 csomó körüli viharos szél a nyílt tengeren még erősebb lehetett, a hullámok magassága elérte a 9 métert. A meteorológia már egy nappal korábban

Ekkora hajó még soha nem ment át a Korinthoszi-csatornán – videó

Az MS Braemar 196 méter hosszú, 22.5 méter széles és 1200 utast szállító tengerjáró áthaladását egy vontatóhajó segítette a manőverben

Esküvői nyílt nap
None
Márton-napi borvacsora a Laposa Birtokon
None
Reklám